Skocz do zawartości

[MULTI] Need For Speed - seria

Recommended Posts

do tego nie potrafię ogarnąć o co chodzi z tym menu sterowanym poprzez klawisze numeryczne ... strasznie konsolowo to wygląda

chciałbym by to wyglądało jak w MW takim prawdziwym, samochody się odblokowywało po czym trzeba było mieć wystarczającą ilość kasy by je kupić, była możliwość zmiany pakietu karoserii na inny bardziej sportowy :P, tłumik, felgi, nawet taki Spoiler, to była zabawa. a tu mogę co najwyżej jakieś opony terenowe dołożyć do Lamborgini Gallardo też nie wiem po co :P, spalanie nitro ? takie dziwne to, też te take downy są jak z Bornouta, a mogli sobie to darować, jak się gra z ludźmi to albo ja kogoś kasuję albo oni mnie i gdzie tu kultura jazdy :P

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...

Słabe i to bardzo nijak ma się do pierwszej części, coraz bardziej psują bardzo dobre wyścigi. Brakuje mi tego czegoś z Undergrounda 1/2 ... nie dosyć że dostajemy słabą grę za dużą kasę, mamy praktycznie znikomy tuning [co lubiłem w serii], krótka, nudna jak flaki z olejem. Szkoda wydawać pieniędzy już wolę kupić za dychę Juiced 2 mimo słabego modelu jazdy ;]

@Edit

Dziękuję koledze poniżej za pouczenie, już poprawiłem i przepraszam za błąd :)

Edytowane przez buck1
  • 2 miesiące temu...
Gość JonathanArcherPL

hej odświeżam ten zastygnięty temat, ale tylko na chwilę, wracając do Need for Speed Most Wanted, nie tego nowego tylko tego pierwszego, jakie macie z tą grą wspomnienia ?, tak z ciekawości się chciałem zapytać :D

Gość JonathanArcherPL

mam znajomego który, uważa iż ta gra nie dorównuję najnowszym produkcjom, moim zdaniem NFS MW jest najlepszym NFSem jaki kiedykolwiek pojawił się na rynku, więc musiałem się zapytać bo to dla mnie było aż dziwne,

że niby MW nie miał fabuły, że sterowanie także ssie, twierdzi że The Run jest dobrą grą, którą ja osobiście skończyłem w 1 h i 20 min xD

• 7 miesięcy temu...

Mi paprykarz smakował  ^^ a co do nowego NFS.. Porażka na całej linii, gorszej gry chyba nie mogli zrobić. O tyle o ile grafika jest całkiem ładna i auta prezentują się przyzwoicie, to cała reszta leży z ograniczeniem do 30 fps na czele i jajami po odblokowaniu do 60 fps i więcej na 2gim miejscu. 

Czy to nie jest jeszcze ten silnik z Burnout Paradise?

Tam gra śmigała obłędnie przy dużej liczbie klatek. Na 120Hz grało się naprawdę super, ponieważ gra jest bardzo dynamiczna, przypominała mi się Trackmania.

Najbardziej podobały mi się Hot Pursuit (ten z 2002, cudowna gra z McLarenem F1 na czele), U1/U2 oraz pierwszy Most Wanted.

Nie grałem w Porshe, trzeba chyba sięgnąć po ten tytuł :rotfl:

Dwójeczka też byłą ciekawa, z tego co pamiętam w pierwszej części było kilka Ferrari, teraz nie ma, ciekawe dlaczego...

Jak dla mnie NFS'y się skończyły na Most Wantedzie 2005. Jedyny słuszny nfs po mw to World przed aktualizacjami z klasami samochodowymi. Wg. mnie najlepszy nfs to Underground 2.

Wracając do Rivals to dziwny motyw z ograniczeniem do 30 klatek. Mam nadzieję że wyjdzie jakiś patch który zniesie to ograniczenie. Mimo to w Rivals zagram.

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Nie zniosą ograniczenia tak prędko. O ile w ogóle to zrobią. Bo jak z powyższego filmiku się dowiadujemy ilość FPS jest bezpośrednio powiązana kodem z szybkością pojazdów. Da się wymusić 60 albo 120 klatek, ale wtedy gra działa, dosłownie, dwa bądź cztery razy szybciej (tak jak to miało miejsce w starych RPGach na Infnite Engine). Do tego fizyka gry zaczyna szwankować. A przy 120 FPS tutoriale się zacinają i nie da się kontynuować gry.