Skocz do zawartości

Podkręcanie procesorów! Jaki masz wynik?

Recommended Posts

Dual core E5300 na plycieGA-G31M-S2L

2.99 all stabilnie na boxie temperatura 45 stopni bez pasty

230x13

Z 1.86(Na ustawieniach 200x8) do 2.99bna ustawieniach 230x13

Dual core E5200 na plycieGA-G31M-S2L

2.99 all stabilnie na boxie temperatura 45 stopni bez pasty

230x13

Z 1.86(Na ustawieniach 200x8) do 2.99bna ustawieniach 230x13

Edytowane przez Tarka36
  • 2 tygodnie później...

nowy procek 4690K 

4,5 na 1,18V :) screenow nie mam narazie ale zaliczone Linx, occt i 3 mapy w BF4 ;)

jak sie uporam z problemem restartow (restart z windowsa i z biosa skutkuje jedynie wylaczeniem monitorow a kom dalej chodzi :( )to zrobie dalsze testy i screeny

chlodzenie wodne ale temperatur nie pamietam :/

i jeszcze szbkie pytanie ktory test w occt najlepiej robic? i czy AVX musi byc wlaczone zeby sie tu wykazac czy nie?

Update biosa i juz wszystko dziala jak nalezy :)

i obiecane foty z 4,5

http://i.imgur.com/5nPoEtg.jpghttp://i.imgur.com/CxhVuI6.jpg

4,5 ghz spokojnie na vcore ustawionym na 1,18v, chyba nie jest zly :)

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Wg kilku innych stron w których są poradniki podkręcania tak, bo haswelle mają avx a to dużo mocniej je wygrzewa i w occt nawet pisze "Better on CPUs that supports AVX, but not as good otherwise". Powiedz gdzie to wyczytałeś że lepiej nie włączać tego przy HW ?

U mnie bez tego był baaardzo długo stabilny (dłużej nie chciało mi się testować) a z tym lipa a i temperatury +kilkanaście °C.

Ta, powiedz to mojemu procowi, który na normalnym teście chodził ponad 2h i wszystko było w porządku a jak grałem w bf4 to po dłuższym czasie miałem bsoda 101, powtórzył się kilka razy. Zrobiłem potem test z tym avx i po kilkunastu minutach znowu był bsod, dowoltowałem procesor i jest git i w occt i w grze.

Edytowane przez MasterBarti