loonatyk 0 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witam Pisze do Was z problemem i wielką nadzieją na jego rozwiązanie . Otóż od pewnego czasu nie działa mi kilka stron internetowych, są to allegro, otomoto i wikary. Reszta stron z których korzystam działa normalnie. Nie wiem co jest tego przyczyną i mam nadzieję że będziecie mi w stanie pomóc Próbowałem czyścić ciasteczka i nic nie pomogło, a i te strony nie działają na wszystkich przeglądarkach na komputerze . Bardzo proszę o pomoc. Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Blokada rodzicielska ? Link to post Share on other sites
loonatyk 0 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Niema opcji Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Firewall ich nie poblokował ? Link to post Share on other sites
loonatyk 0 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 mam COMODO FIrewall, wiesz może jak to sprawdzić ? Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Nigdy z niego nie korzystałem. Gdzieś w opcjach musi być lista blokowanych stron. Wyłącz firewall'a i sprawdź, czy zaczną działać. Link to post Share on other sites
loonatyk 0 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Nadal nie działają, ale kiedyś działały a firewall ich nie blokował. Gdzies na stronie czytałem że jakieś programy mogą blokowac strony, podany był hamachi, usunąłem ale nic to nie zmieniło. Jakieś inne sugestie ? Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 A wgraj inną przeglądarkę i zobacz czy będzie to samo.Będzie to wskazówką ... Link to post Share on other sites
loonatyk 0 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 To samo na chrome, firefox, opera, ie i safari Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Od kogo masz internet?Jeśli od Orange to dzwonisz do nich i albo Tobą pokierują jak to zrobić albo mają przyjechać i to zrobić. Edytowane 7 Lutego 2014 przez jarrino Link to post Share on other sites
loonatyk 0 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 UPC, ale na 2 lapkach działają mi wszystkie strony, tylko na stacjonarce nie ;/ Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Czyli jednak coś w systemie.Niestety nie potrafię teraz pomóc... Link to post Share on other sites
pulkownik 192 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Sprawdź plik C:\windows\system32\drivers\etc\hosts - może ktoś Ci zrobił psikusa i dodał kilka linijek od siebie. Druga sprawa to Opcje Internetowe w Panelu Sterowania, zakładka Zabezpieczenia -> Witryny z Ograniaczeniami, zobacz czy tam nie ma Twoich witryn. Po trzecie - konsola i napisz czy pingi przechodzą i rozwiązuje nazwę na adres ip. Jak strona odpowiada na pingi po nazwie to przeskanuj system antywirem i Combofix'em To tak na początek, napisz co ustaliłeś. Link to post Share on other sites
loonatyk 0 Napisano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) W pliku hosts nie mam linijki z adresami z którymi mam problemy, w opcjach internetowych w witrynach z ograniczeniami niema żadnego wpisu, a CMD wygląda tak : http://scr.hu/1lqo/92in5 I każdy ping wygląda tak samo. EDIT : Wszystko wróciło do normy, praca Combofixa wszystko naprawila xd Dziekuje za pomoc Edytowane 10 Lutego 2014 przez loonatyk Link to post Share on other sites
Recommended Posts