Tabalan 348 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Nie, w karcie gwarancyjnej L920 wyraźnie jest napisane, że bateria ma 6 m-cy gwarancji. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Na temat jakich urządzeń wygaduję bzdury? Proszę zacytuj tutaj wypowiadane przeze mnie bzdury. Ty byś kupił nawet kupę, jeśli zawinęliby ją w papierek z napisem Sony/Apple/Nokia i twoi znajomi by ją mieli. Nie cytuj całych postów // jg Edytowane 10 Stycznia 2014 przez jacekgothic 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Koles, ja ciebie nie ogarniam, prosisz o pomoc w wyborze telefonu, ludzie Ci pomagają, wyrażają swoje opinie na temat danego modelu, a ty sie zaczynasz kłócić i wmawiasz sobie, ze wiesz lepiej. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez dessiner Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Nie pomagają, tylko wciskają swój szajs, nie zważając na kryteria, które podałem. Na dodatek używają IDIOTYCZNYCH argumentów typu "a co twoi znajomi powiedzą" albo "marketingowcy Sony wiedzą lepiej". Widać, że gość jest jeszcze w podstawówce. BTW Jakoś Ativ S ma wymienną baterię. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Nie pomagają, tylko wciskają swój szajs, nie zważając na kryteria, które podałem. Na dodatek używają IDIOTYCZNYCH argumentów typu "a co twoi znajomi powiedzą" albo "marketingowcy Sony wiedzą lepiej". Widać, że gość jest jeszcze w podstawówce. BTW Jakoś Ativ S ma wymienną baterię. Dla Ciebie Pan, a nie koleś. Wyjaśnij mi swoje zarzuty: "na temat alternatywnych urządzeń wygaduje się bzdury". Nie potrafisz tego wyjaśnić? To nie oczerniaj mnie w ten sposób! Poproś moda o skasowanie tematu, bo wiesz wszystko lepiej od innych. Każdego bijesz doświadczeniem. Zapewne kiedy miałem pierwszy telefon, to jeszcze w pieluchy robiłeś. Ale oczywiście - potrafisz oczernić bez uargumentowania. Poza tym proponowałbym poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo NIGDZIE NIE POLECAŁEM CI LUMII 920 TYLKO MÓWIŁEM O WADACH INNYCH URZĄDZEŃ!!!!!!!!! Ale, że nie rozwinąłeś się jeszcze wystarczająco mentalnie, to widać jak to wszystko zrozumiałeś. POZA TYM MĄDRALO LUMIA SPEŁNIA WSZYSTKIE KRYTERIA, Z WYJĄTKIEM WYMIENNEJ BATERII, PONIEWAŻ AKTUALNIE MASZ NA TELEFON DWA LATA GWARANCJI I JAKOŚ NIKT NIE SKARŻY SIĘ, ŻE KOMUŚ BATERIA SIADŁA W TELEFONIE. PRÓBOWAŁEM WYJAŚNIĆ TAKIEMU NIEDOINFORMOWANEMU CZŁOWIEKOWI JAK TY, ŻE NIEWYMIENNA BATERIA NIE JEST PROBLEMEM!!!!! iPhone sprzedany w milionach egzemplarzy i to praktycznie od pierwszej wersji nie miał wymiennej baterii, a sprzedaje się w milionach!!!! ALE OK, NIE POTRAFISZ ZROZUMIEĆ, TO POCZYTAJ ZANIM ZAŁOŻYSZ TEMAT!!!! GDZIE TAK NAPISAŁEM: "a co twoi znajomi powiedzą"???????? Edytowane 10 Stycznia 2014 przez rysiooo Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Nie pomagają, tylko wciskają swój szajs, nie zważając na kryteria Na pierwszych stronach dostałeś propozycje ale dyskusja zeszła z tematu i przerodziła się w kłótnię. Proszę zamknąć ten temat chyba, że autor ma jakieś konkretne pytanie 'w temacie'. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Jak na moje to on oczekuje, że spora grupa ludzi napisze, żeby zakupił jakiś wynalazek typu Xiaomi. Widać, że jest napalony na tego typu dziwolągi - mieć wypasiony telefon za małe pieniądze (tak się nie da). Najlepiej, żeby kupić za 500zł lepszy telefon niż inni, którzy płacą za sprzęt po tysiąc złotych - brak logiki. Kiedy próbowałem sprowadzić z nieba na ziemię podkreślając jakie problemy może mieć po zakupie takiego telefonu, wtedy zaczął się pienić i atakować. Jak na moje możesz kupić tego typu badziewie, ale jak zbijesz ekran, bądź będziesz miał problemy z telefonem (hardware, software) to nie zawracaj tutaj gitary, bo wątpię że ktoś będzie w stanie pomóc z takimi dziwolągami. Ja bazuje na swoim doświadczeniu, opinii znajomych oraz wypowiedzi na różnych forach odnośnie danych urządzeń i wtedy się wypowiadam. @do kogoś kto polecał Moto G Kolego, proszę o pomoc - stłukłem wyświetlacz, co mam teraz zrobić? Znasz może jakiś serwis u siebie, w którym mają takowy dostępny? W całym Trójmieście nie mogę takowego dostać niestety. Dzwoniłem do kilku serwisów w Warszawie - też nie mają. ---- co wtedy taki Ci odpowie? Nie myślał zapewne wtedy kiedy próbował polecić komuś dobry telefon. "można mieć ten telefon za 700zł jesli tylko się pokombinuje" - takie teksty się pojawiały wśród doradzających. Ok, zakup z Amazona, ale co dalej? Minie gwarancja i telefon śmietnik, bo nic nigdzie do niego nie dostaniesz? Z resztą - sam wiesz najlepiej. Nie moje pieniądze, nie mi tutaj dyskutować, jak i innym co polecają normalne telefony, z którymi nie będzie nigdy problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Dla Ciebie Pan, a nie koleś. Wyjaśnij mi swoje zarzuty: "na temat alternatywnych urządzeń wygaduje się bzdury".[/size] Nie potrafisz tego wyjaśnić? To nie oczerniaj mnie w ten sposób! Poproś moda o skasowanie tematu, bo wiesz wszystko lepiej od innych. Każdego bijesz doświadczeniem. Zapewne kiedy miałem pierwszy telefon, to jeszcze w pieluchy robiłeś. Ale oczywiście - potrafisz oczernić bez uargumentowania. Poza tym proponowałbym poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem, bo NIGDZIE NIE POLECAŁEM CI LUMII 920 TYLKO MÓWIŁEM O WADACH INNYCH URZĄDZEŃ!!!!!!!!! Ale, że nie rozwinąłeś się jeszcze wystarczająco mentalnie, to widać jak to wszystko zrozumiałeś. POZA TYM MĄDRALO LUMIA SPEŁNIA WSZYSTKIE KRYTERIA, Z WYJĄTKIEM WYMIENNEJ BATERII, PONIEWAŻ AKTUALNIE MASZ NA TELEFON DWA LATA GWARANCJI I JAKOŚ NIKT NIE SKARŻY SIĘ, ŻE KOMUŚ BATERIA SIADŁA W TELEFONIE. PRÓBOWAŁEM WYJAŚNIĆ TAKIEMU NIEDOINFORMOWANEMU CZŁOWIEKOWI JAK TY, ŻE NIEWYMIENNA BATERIA NIE JEST PROBLEMEM!!!!! iPhone sprzedany w milionach egzemplarzy i to praktycznie od pierwszej wersji nie miał wymiennej baterii, a sprzedaje się w milionach!!!! ALE OK, NIE POTRAFISZ ZROZUMIEĆ, TO POCZYTAJ ZANIM ZAŁOŻYSZ TEMAT!!!! GDZIE TAK NAPISAŁEM: "a co twoi znajomi powiedzą"???????? Dobry żart z tym panem. Mnie nie obchodzi, co kupują debile i ilu ich jest. Chcesz nadstawiać tyłka dla marketingowców Apple - twoja sprawa. Co z szybką - https://www.google.pl/search?q=serwis+motorola&oq=serwis+motorola&aqs=chrome..69i57j0l5.3037j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8 Ale trudne. Tylko w odróżnieniu od baterii, szybki nigdy nie wymienisz sam. Idź dalej nabijaj kiesę marketingowcom Apple. Gdzie pisałeś o znajomych? Tutaj: Osobiście nie odważyłbym się na tego typu wynalazki. Firma dzisiaj jest, jutro może jej nie być (mówię o siedzibie Europejskiej) i co wtedy zrobisz? Tak naprawdę producent niczego dobrego sobą nie prezentuje, nie posiada wyrobionej renomy, solidności, itd. Do tego zawsze będziesz miał świadomość, że masz gorsze urządzenie od innych. Tłumaczenie się przed znajomymi, że to jednak dobry telefon także może doprowadzić do frustracji, bo chyba wszyscy znajomi będą się ciekawić co to za niespotykany wynalazek masz. Pomyśl także, że jeśli stłuczesz szybkę, to łatwo będzie dostać nową do wymiany? Albo będziesz długo czekał na sprowadzenie, zapłacisz grube pieniądze, albo nie będzie opłacało się tego naprawiać.Już nawet we własnych bzdurach się gubisz. Idź się dalej tłumaczyć znajomym z tego, na co wydajesz swoje pieniądze. Podstawówka the best. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Gdybyś był rozgarnięty, to wiedziałbyś że serwisy w danym kraju posiadają części do telefonów, które mają w dystrybucji na tym terenie. "Ale trudne". A co do ostatniego tłumaczenia się znajomym - osobiście nie lubię zwracać na siebie uwagi, ani tym co posiadam - nie lubię tłumaczyć się z czegoś. albo chwalić. Dzięki takim wynalazkom zwracasz na siebie uwagę i normalne jest, że jeżeli człowiek coś widzi pierwszy raz to o to pyta. Wtedy musimy o tym opowiedzieć. Ludzie nie widzą takich dziwactw, więc wypytują o takie. Któreś z kolei opowiadanie o tym telefonie zaczyna być irytujące. Widzisz, kolejny raz masz ograniczony rozum i nie potrafisz zrozumieć treści w odpowiedni sposób. Edytowane 11 Stycznia 2014 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 (edytowane) Jak na moje to on oczekuje, że spora grupa ludzi napisze, żeby zakupił jakiś wynalazek typu Xiaomi... Xiaomi to nie jakiś tam chińczyk z garażu to porządna firma. Fakt z częściami moze być problem co nie oznacza że są nie do znalezienia np na ibuygou możesz dokupić nową baterię lub dotyk gdyby pękł. Sam przez kupnem pierwszego smartfona myślałem o Red rice ale ostatecznie brak paypala spowodował że wziąłem lumię w lokalnym sklepie. Nie cytuj całych postów // jg Edytowane 11 Stycznia 2014 przez jacekgothic 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Lepiej do Klanu wracaj, rysiu. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Lepiej do Klanu wracaj, rysiu. A Ty do szkoły;) Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Szkoły już dawno pokończyłem, gimbusie, który potrzebuje przyzwolenia kolegów, aby kupić telefon. Polecam oglądać od 2:20. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Szkoły już dawno pokończyłem, gimbusie, który potrzebuje przyzwolenia kolegów, aby kupić telefon. Ten film jest z listopada 2012 roku.... Nie cytuj filmów, fotek i trochę więcej szacunku do ludzi // jg Edytowane 13 Stycznia 2014 przez jacekgothic 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 rysioo, odpuść sobie. Dałeś się strollować. Jak ktoś ma czas szukać takich bzdetnych filmików by na siłę potwierdzić swoje wymyślne teorie to i tak niczym go nie przekonasz Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Panowie, spokojnie - nie ma o co kruszyć kopii. Co autor tematu kupi, to kupi - jego sprawa. Może wziąć pod uwagę zawarte w tym wątku argumenty albo i nie, jego prawo. Co do Czerwonego Ryżu vel Hongmi: Jak już ktoś pisał nie jest to badziew z bazaru z napisem SUVNSMG czy PLAY STAY 4. Telefonik opinie zbiera bardzo pochlebne jak na razie, łącznie z autorską nakładką na Andka MIUI. Od problemów z softem/hardwarem/zakupem jest forum http://miuipolska.pl/forum/ - można znaleźć tam tematy o polecanych sklepach, ew. problemach na granicy (oraz o tym jak ich uniknąć) a także o zakupie akcesoriów i części (np. przedniego panelu). Polecać go nie będę, bo go nie mam. Jeszcze nie mam - skusiłem się na zakup wersji WCDMA z polecanego na forum sklepu, czekam na przesyłkę. Ciekaw jestem jak chińczyk sprawdzi się w użytkowaniu (o ile w ogóle do mnie dotrze ). 2 Cytuj Link to post Share on other sites
NgiffigN 5 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Co do ekranu w tym Xiaomi: http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=xiaomi+red+rice+display&catId=&initiative_id=SB_20140114083432&isPremium=y Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Sklep w Polsce lub w EU? Czy może muszę sprowadzać części z Chin? Jak rozumiem mam na nie Europejską Gwarnację? I mogę odstąpić od umowy realizowanej na odległośc - jeśli cos jest nie tak. Mogę się też powołac na Niezgodność Towaru z Umową? Z Azji to ja sobie moge sprowadzić nawet "żonę" - link ktory Dałeś oznacza ż gdzies na swiecie jest sklep który sprzdaje części. ALE ja NIE chcę kombinować - chce udac się do serwisu lub sklepu i kupić - bez konieczności sprowadzania go z Chin. Chcę mieć wszystkie uprawnienia jakie konsument na terenie EU i Polski posiada. W moim mieście ekrany do Lumii 520 są na stanie w 4 serwisach, ekran do Lumi 920 mają na stanie dwa serwisy - OD RĘKI - wiem bo znajomi naprawiali zbite "szkło" - naprawa trwała KILKA godzin. Bez sprowadzania i kombinowania. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 A jak przysłany wyświetlacz będzie miał wadę fabryczną? Kolejne tygodnie czekania na zwroty. Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) ALE ja NIE chcę kombinować - chce udac się do serwisu lub sklepu i kupić - bez konieczności sprowadzania go z Chin. Chcę mieć wszystkie uprawnienia jakie konsument na terenie EU i Polski posiada. No to sam sobie odpowiedziałeś czego oczekujesz. Tak czy inaczej inwestowanie w sprzęt importowany z Chin MOŻE wiązać się z pewnym ryzykiem: opłaty graniczne, nieuczciwy sprzedawca. Możliwe są też pewne niedogodności w razie awarii telefonu PRZED I PO ZAKOŃCZENIU OKRESU GWARANCYJNEGO - Chiny to nie serwis w Szczecinie, koszta wysyłki są tu odpowiednio wyższe a i czas realizacji pocztą jest długi (kurier 3-6 dni, ale koszta znacznie większe). Napisałem MOŻE, bo przecież konieczność odsyłania fona na gwarancję czy też dokupowania części może w ogóle nie zaistnieć - sprzęt będzie działał jak trzeba i tyle. Nie rozumiem tylko dlaczego Ty masz kombinować i szukać części, w końcu temat założył chyba kto inny... Edytowane 14 Stycznia 2014 przez 40rozbojnik Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) http://allegro.pl/z-polski-xiaomi-red-rice-4-7-ips-wcdma-aero2-i3859736115.html GWARANCJA 12 MIESIĘCY REALIZOWANA W POLSCE. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 gwarancja producenta? Chyba sprzedawaca lekko w kulki leci Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) I być może łamie PRAWO : bo nie zależnie od Gwarancji - która jest dobrą wolą Producenta - mamy : Niezgodność Towaru z Umową - obowiązujące prze 24 miesiące od dnia zakupu. Mam pytanie : czy Sprzedawca respetuje powołanie się na NTzU ? A Gwarancja Sprzedawcy jest za przeproszeniem gów... warta - CO ZROBIMY - jak Sprzedawca zlikwiduje działalność? NIE mamy Gwarancji, nie mamy mozliwosci powołania sie na NTzU bo za to odpowiada Sprzedawca. :) 40rozbojnik - o ile się nie mylę ludzie pisza prosząc o radę - chcą uzyskać NAJLEPSZĄ możliwą - więc NALEŻY ich poinformować - JAKIE - są problemy. Tymczasem tacy jak Ty - pisza o cudownych, wspaniałych telefonach z Chin - cąłkiem nieznanych na naszym rynku, bez wsparcia. Jeśli ktoś chce kupować takiego "cudaka" to niem ma ŚWIADOMOŚĆ i PEŁNA informację z czym sie to wiąże. Tymczasem tacy jak Ty - piszą : Kup Xiaomi - jest światny, tani. ALE NIE PISZECIE - o braku części, o braku serwisu, o tym, że Gwarancja 12 miesięcy i realizowane przez przedawcę, która NIE DAJE żadnego bezpieczeństwa. Wiec my musimy OSTRZEGAĆ ludzi z czym się to wiąże. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Tymczasem tacy jak Ty - pisza o cudownych, wspaniałych telefonach z Chin sprzęt importowany z Chin MOŻE wiązać się z pewnym ryzykiem: opłaty graniczne, nieuczciwy sprzedawca. Możliwe są też pewne niedogodności w razie awarii telefonu PRZED I PO ZAKOŃCZENIU OKRESU GWARANCYJNEGO - Chiny to nie serwis w Szczecinie, koszta wysyłki są tu odpowiednio wyższe a i czas realizacji pocztą jest długi (kurier 3-6 dni, ale koszta znacznie większe). Wypraszam sobie. Gdzie w moich postach jest wzmianka o cudach i nie wiadomo czym? Wyraźnie piszę o pewnym ryzyku jakie niosą ze sobą zakupy w Chinach. Poza tym o ile się nie mylę udzielana gwarancja jest gwarancją producenta, nie sprzedawcy (no chyba że się kupuje na jakimś chińskim allegro i nie czyta opisu aukcji). ALE NIE PISZECIE - o braku części, o braku serwisu, Chiny to nie serwis w Szczecinie, koszta wysyłki są tu odpowiednio wyższe a i czas realizacji pocztą jest długi Jeśli z tego zdania wynika, że gwarancja jest realizowana w Polsce tudzież serwis jest w Polsce to najmocniej przepraszam, nie miałem pojęcia co piszę. Co do części to ja i inni pisali gdzie ich szukać. Podsumowując: wydaje mi się że obiektywnie wskazałem zalety jak i wady zakupu chińskiego wynalazku oraz podałem informacje jak radzić sobie z ew. problemami po zakończeniu okresu gwarancyjnego np. gdzie szukać pomocy (przy zakupie części itp.). Także nie rozumiem skąd teza że "Tacy jak ja...". Równie dobrze mogę powiedzieć że "Tacy jak ty.." - ale to nie w moim stylu. Pozdrawiam. Edytowane 15 Stycznia 2014 przez 40rozbojnik Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 gwarancja producenta? Pewnie sami w garażu robią. czy Sprzedawca respetuje powołanie się na NTzU ? Co z osobami, które kupiły telefon na allegro po przedłużeniu umowy? Powołają się w salonie operatora i dostaną zwrot pieniędzy z faktury czyli np 1zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts