Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

Jeżu drogi, a co to było, jak się pojawił np. taki Freestyler... Mnie jedenastolatkowi wtedy wyrywało z butów

:) masa  takich hitów  było  ...  prodigy  ,benny benasii ...  z lżejszych  mr.president ,dr alban  ..... kurde długo  by wymieniać  ,dzisiaj to klasyka .My  się  przy tym świetnie  bawiliśmy  

Viva, ale nie polska :P  

Co za czasy były :D

Jasne ze nie  ta oryginalna DE..

Club Rotation
i Daisy Dee :) a w 2000 uderzyłem na Love Parade.

Nie zapomnę tej ilości ludzi i klimatu. Gwizdek i koszulkę mam do dzisiaj, choć już w nią nie wejdę :D

Mnie MTV ominęło , z racji braku satelity .

Ale mnie muzyka jakoś nie rajcowała mocno . Dopiero w wieku 14-15 lat zacząłem słuchać . Wtedy też pojawiły się MP3 co znacznie ułatwiło sprawę.

Jak się udało kupić na stadionie x lecia płytę z MP3 to już w ogóle całe imprezy można było na takiej jednej oblecieć . Właśnie na takiej pierwszej płytce miałem freestylera i 160 innych podobnych z tego okresu .

Up@ Teraz niby mamy dużo tej muzyki ale mi się prawie nic nie podoba , Wolę słuchać starych przebojów . Wspomnianego freestylera słuchałem ostatnio ze 2 miesiące temu .

Ja akurat miałem dojście przez kumpla do jakiegoś DJ'a z klubu. Co miesiąc dostawał CD z kilkudziesięcioma kawałkami z różnych stylów: dance, techno itp.
Nawet podzielone na katalogi. Także było co słuchać. Inaczej ściągałem mp3 z jakichś zachodnich stronek korzystając z Getright'a :)

Ja miałem modem 14400 :) no z emula coś tam zgrałem , jakieś pojedyńcze utwory . Choć wtedy to już prawdopodobnie miałem 33.6 lub Neostradę 64. No i za czasów tej Neostrady już słuchałem rozgłośni internetowych . Wszystkich się nie dało bo neo nie wyrabiała . Potem jak zwiększyli szybkość do 128 to już nie było z tym problemu .

Jednym z pierwszych teledysków jaki kojarzę z MTV jest "U Can't Touch This" Mc Hammer, czyli rok 1990. Mniej więcej wtedy rodzice kupili antenę satelitarną.

Ja byłem już po maturze, po odpuszczeniu sobie dziennych studiów po pierwszym roku, a uciekajac przed WKU poszedłem do policealnej budowlanki. Potem wróciłem na studia, ale już zaocznie, bo już pracowałem.