marko22 715 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Mrozinho napisał: LCD 120hz > każdy amoled 60hz Mrozu....Samsungi te nowe mają 120. Ale nie w najwyższej rozdzielczości. Jest ich więcej zresztą. Oppo. Xiaomi. Asus. Edytowane 27 Listopada 2020 przez marko22 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3639 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 note 10 light ma amoled ale za 1100 to też wersja 6/64 a on nie ma slotu na kartę Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 3 godziny temu, Mrozinho napisał: Xiaomi Poco X3 NFC Wygląda dobrze (jeśli chodzi o spec), rozważę to urządzenie na pewno Dzięki. 4 godziny temu, marko22 napisał: Bierz jakiegoś Samsunga z amoledem. Samsung sobie słono liczy, a mi potrzebny po prostu telefon - aby dzwonił, abym mógł nawigację włączyć w aucie i nim zapłacić. Funkcje rozrywkowe (gry, filmy) - to od czasu do czasu, jak w aucie czekam aby się nie nudzić (ale to drugorzędne dla mnie funkcje). Odnośnie wyświetlacza, to jeszcze pójdę do salonu i popatrzę na tel z różnymi typami wyświetlaczy - myślę, że wtedy będzie najlepiej widać, który ekran bardziej podchodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Czasy w których telefony mają lepsze ekrany niż monitory.. Amoled żony w telefonie ma kolory z kosmosu, w pozytywnym znaczeniu, w porównaniu z moim AOC (z ips) na którym pracuje. O czerni nawet nie ma co rozmawiać, na monitorze nie istnieje. Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Ale już zaczęli wstawiać OLED do monitorów. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Bronił ci ktoś Leto kupić eizo lub neca z jakichś pro serii? One mają czernie Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 27 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2020 Powiem Wam, że aktualnie mam jakiś biurowy dell (zero bajerów - odświeżanie 60Hz, no typowy biurowiec) i aktualnie pracuję przy przygotowaniu do druku i składzie. Zrobiłem już ileś tam książek, plakatów, i innych pierdołek, kolory dobieram z kolornikiem i na drukarni nie mają z tym problemów, wychodzi tak, jak chcę (albo jak zleceniodawca chce). Nie mam kalibratora do monitora, skalibrowałem na oko. Nawet nie pomyślę, aby kupić jakiś monitor za ciężki szmalec, bo po co. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) Ja pracuje na laptopach i jest git dla mnie A w pracy monitoro-telewizor od LG Edytowane 28 Listopada 2020 przez BlackCoffe Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 28 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2020 Nie, nie jestem aż tak stary, że wstawiłem ten film. Dziś robiłem trochę porządku w starych zdjęciach rodzinnych i napatrzyłem się na starą, przedwojenną (a nawet przed pierwszowojenną) Warszawę. To myślę sobie - podzielę się z Wami 3 Cytuj Link to post Share on other sites
berger6630 1391 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 8 godzin temu, Succubus napisał: Nie, nie jestem aż tak stary, że wstawiłem ten film. Dziś robiłem trochę porządku w starych zdjęciach rodzinnych i napatrzyłem się na starą, przedwojenną (a nawet przed pierwszowojenną) Warszawę. To myślę sobie - podzielę się z Wami Miasto miało styl - podobają mi się z tamtych lat szyldy,witryny na sklepach ,czcionka i to nazewnictwo Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Bardzo ładna była Warszawa kiedyś i bez tych wieżowców w Centrum co wyglądają jak nowotwory wokół Pałacu Kultury i Nauki. (tak wiem, że PKiN jest powojenny) Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, BlackCoffe napisał: Bardzo ładna była Warszawa kiedyś i bez tych wieżowców w Centrum co wyglądają jak nowotwory wokół Pałacu Kultury i Nauki. (tak wiem, że PKiN jest powojenny) Pałac kultury jest sprawcą zmarnowania wielkiej ilości powierzchni w samym centrum. Przez niego nigdy nie będzie wyglądało to dobrze :v Jedyne co może się nie podobać, przynajmniej na ten moment, to zastępowanie starych budynków ściany wschodniej nowymi, szklanymi. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) Poczytaj sobie ile instytucji i teatrów się mieści w PKiN'ie, zresztą nie znam Warszawianka, który by miał coś przeciwko Pałacowi. Co do szklanych budynków to się zgadzam, wolałbym by odrestaurowano stare kamienice a nie wyburzano je by postawić szklane potworki tak pasujące do okolicy jak pięść do nosa. Edytowane 29 Listopada 2020 przez BlackCoffe 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Ja nie mam nic przeciwko pałacowi, byłby to całkiem ładny budynek gdyby odciąć od niego podstawę. Po prostu jest to ogrom zmarnowanej powierzchni w centrum miasta. Natomiast wieżowce dookoła są w większości bardzo udane i patrząc w stronę woli powinny powstawać za nim kolejne. Uważam też, ze świetnym posunięciem jest wybudowanie większego, przyćmiewającego PKIN Varso Tak na marginesie, nie trzeba być warszawiakiem by móc ocenić pod różnymi względami ten budynek Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 1 godzinę temu, Mrozinho napisał: Tak na marginesie, nie trzeba być warszawiakiem by móc ocenić pod różnymi względami ten budynek Nie o to mi chodziło, że trzeba być z Warszawy tylko o zarzuty tych co chcą wyburzyć PKiN, że Warszawiacy go nie chcą Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Żona za telefon dała 1400pln. Monitor oled nie wiem ile kosztuje.. ale mnie nie stać. Eizo w firmie, monitor do specjalistycznego zastosowania, nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak zwyczajny telefon z AMOLED. Mój monitor jest całkiem przyzwoity do mojego zastosowania, cad/grafika 3d. Grafik też wyrażał pochlebne opinie o moim monitorze i zazdrościł mi pola roboczego.. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Zdajesz sobie sprawę, że zastosowanie monitora i ekranu w telefonie jest zupełnie inne? Monitor ma oddawać oddawać obraz najbardziej zbliżony np do wydruku. Telefon ma robić wrażenie. Przecież to zupełnie coś innego, na telefon patrzysz z bliska, na monitor z większej odległości, na monitorze masz mniejsze zagęszczenie pikseli... Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Dobry ekran w telefonie jest bardziej dostępny niż dobry monitor. Co kiedyś było nie do pomyślenia. Umówmy się, ekran jest po to by wyświetlać dobry obraz, pomińmy zastosowania graficzne.. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 7 godzin temu, berger6630 napisał: Miasto miało styl Miało i widać było, że było nowoczesne jak na swoje czasy. W dodatku dbano też, aby całość jakoś wyglądała - nie to co teraz, jak jest tylko jakiś skrawek ziemi, to już stawia się wieżowiec często zupełnie niepasujący do otoczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 3 minuty temu, Succubus napisał: W dodatku dbano też, aby całość jakoś wyglądała - nie to co teraz, jak jest tylko jakiś skrawek ziemi, to już stawia się wieżowiec często zupełnie niepasujący do otoczenia. U mnie tak zrobiono, na podwórku zbudowano wieżowiec bo było miejsce, dobrze skomunikowane, w Śródmieściu. A to, że ludzie wolą jednak podwórko się nie liczyło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Mrozinho napisał: Tak na marginesie, nie trzeba być warszawiakiem by móc ocenić pod różnymi względami ten budynek Nie trzeba, choć jak się tym Warszawiakiem jest, od szczeniaka się tu biegało, widziało, słyszało itd, to zdanie można mieć trochę odmienne od tych, co są krócej. Moje zdanie o "kwadratowej rakiecie" jest takie, że w zasadzie widzi się ten gmach od tylu lat (budynek, jak i place przy nim) i on tak już wrósł w to miasto, że wg mnie stał się po części jego wizytówką. Mi generalnie on nie przeszkadza - nawet pomaga w nawigowaniu, jak jestem na jakiejś dalszej dzielnicy (w której to bywam rzadko i muszę się znaleźć). Co do samego budynku - to byłem w nim może kilkanaście razy w życiu - na kilku koncertach, na tarasie widokowym na górze i w restauracji. Pamiętam jak byłem zafascynowany windami - jakie są szybkie itd ... stare czasy 6 minut temu, BlackCoffe napisał: A to, że ludzie wolą jednak podwórko się nie liczyło. Tak, bardzo często się o tym zapomina. Nie buduje się dla ludzi, ich wygody - tylko dla własnych interesów Edytowane 29 Listopada 2020 przez Succubus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5521 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 2 godziny temu, leto87 napisał: Dobry ekran w telefonie jest bardziej dostępny niż dobry monitor. Co kiedyś było nie do pomyślenia. Umówmy się, ekran jest po to by wyświetlać dobry obraz, pomińmy zastosowania graficzne.. Ty serio wierzysz w to co piszesz?XD Jeśli tak to jesteś wybitnie napromieniowany - popracuj w takim razie na ekranie telefonu Spróbuj popracować na oledzie zobaczymy ile wytrzymasz z cukierkowymi kolorami Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 29 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2020 Tak samo kiedyś pisali o lcd'kach.. że do niczego się nie nadają, a do grafiki to już kompletnie.. Komórki ruszyły temat akumulatorów, product design (software), i chcesz pan czy nie- ekranów też. Oled w monitorze 20 koła, pewnie ze względu na to że do niczego się nie nadaje.. Od przyszłego roku, kończę z ironią, chociaż będąc internautą, stykając się z absurdem na każdym kroku, będzie to trudne.. że o ekipie rządzącej nie wspomnę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts