Skocz do zawartości

Kącik emeryta i rencisty ;) 30+ only.

Recommended Posts

Ja chyba jednak byłem instytucją strasznie zaczepną...

Za to od 10 lat mogę siedzieć w domu i ludzi nie widzieć.
Tak sobie myślę że gdyby ktoś sklep monopolowy chciał doprowadzić do upadłości to polecam swoje usługi, żaden chwiej by nic nie kupił.

• Haha 2
16 godzin temu, olo163 napisał:

No faktycznie dziewczyna ma talent jak Cię zapoznała kiedy byłeś introwertykiem i siedziałeś w domu:D

U mnie podobnie, wcześniej byłem bardziej kanapowcem, teraz raczej usiedzieć nie mogę. I ja myślę, że to jest na plus, także coś te kobiety wnoszą do naszego życia.;)

15 godzin temu, Krzysko napisał:

...z metalowym opiłkiem/odłamkiem młotka, który utkwił mi w przedramieniu :rotfl:

dobre.

14 godzin temu, leto87 napisał:

Po dłuższej chwili coś odpowiedziałem ale nie było to nic błyskotliwego. A wiedziałem co będzie ćwiczyć bo zawsze tam ćwiczyła. Różne rozciągania w stylu jogi..

to i tak dobrze, że nie wyjechałeś z tekstem..

giphy.webp?cid=ecf05e47p9fsqmvsi149j5ehr

Kto zbiera monety? ja np. nie zbieram ale dostałem w "spadku". Mam je już wiele lat ale dzisiaj posegregowałem. Może ktoś sobie przypomina gdy były w obiegu. [oczywiście z wyjątkiem tych kolekcjonerskich, te są nowsze, i zagranicznych]
IMG_20210623_185046.jpg

Edytowane przez leto87
  • Lubię to 1

Proponuję poszukać trochę info o monetach z PRL'u, w stylu "rybaka" czy też 2zł z jagódkami (z tzw.bałwankiem).

Jeśli się ma wyjątkowy egzemplarz to można trochę zarobić. ;)

• Lubię to 1
  • Popieram 1

Za małolata trochę zbierałem , głównie dlatego , że wujek chciał mnie tym zarazić i co jakiś czas coś podrzucał . Ale niestety jak nikogo nie było ktoś nas odwiedził i między innymi sobie wziął 90% kolekcji i 100% znaczków . Coś tam ciekawego lub mniej zostało , ale nawet nie wiem gdzie to położyłem . Z 6 lat ich nie widziałem . 

Moje niestety nic niewarte, ale i tak to nic nie zmienia bo bym nie sprzedał. Córka dostanie, albo żona. Ciekawszy okres monet byłby ten przedwojenny..
Też mnie nie fascynują monety, ale mało miejsca zajmują i można trzymać.
Ale jeżeli ktoś tu ma fajną monetę, np. ze swastyką to z chęcią zobaczę. Ja jedną mam ale jest w stanie agonalnym..

16 minut temu, leto87 napisał:

Ja jedną mam ale jest w stanie agonalnym..

Domyślam się, że jakiś cynkowy pfenig z okresu wojny. Sporo tego na polach zalega ;) i nie tylko tego....

@worm

Raczej nic ciekawego, kiedyś może coś tam było dokładane przez dziadka sensownego, a potem to od strony mamy od babci to dostawałem jakieś współczesne JP2 i to już wtedy było goowno warte tak jak i dzisiaj :P

Edytowane przez buszi
  • Lubię to 1
  • Haha 1
1 godzinę temu, leto87 napisał:

Ale jeżeli ktoś tu ma fajną monetę, np. ze swastyką to z chęcią zobaczę. Ja jedną mam ale jest w stanie agonalnym..

Gdzieś też miałem kilka takich, całkowicie poczerniałe. Oprócz tego trochę marek polskich i złotówek z międzywojnia i z PRL, a także z całej Europy jakieś drobniaki sprzed wprowadzenia Euro. Z takich bardziej unikatowych i najładniejszych to była taka spora moneta, z Singapuru bodajże, z egzotyczną rybą. Kiedyś kumpel na moich oczach grzebiąc nogą w ziemi znalazł kopiejkę z 1864 roku, jakbym nie widział to bym nie uwierzył.

PS. O nawet znalazłem na allegro tą z Singapuru :D 

https://allegro.pl/oferta/moneta-singapur-50-cents-1974-singapore-mint-10117980870

• Lubię to 1
  • Popieram 1

Po 2 strzale moderny zaje.....e bolały mnie plecy i kark (tak jakbym miał grypę) po 24h od szczepienia. Ledwo w robocie wysiedziałem. Następnego dnia było już spoko.

będzie dobrze :) Wiekszości ludzi nic nie jest.

Edytowane przez joker5513