Skocz do zawartości

Dylemat z wybraniem smartfona 700zł +/-

Recommended Posts

Ale tu nie chodzi o gry a o płynne działanie systemu.

Weź sobie lumię 520 w jedną rękę, w drugą samsunga galaxy s3 i zobacz co lepiej "chodzi".

Edytowane przez rysiooo

I co? I s3 też świetnie chodzi dopóki nie włączysz miliona aplikacji na siłę, aby zabrakło ramu. Puki jest wolny ram wszystko śmiga.

Ravir a twierdzisz po co andek ma takie podzespoły. To powiedz mi po h...twój super wp i nokia daje teraz snapdragona 800 i 2gb ram? Co?

@dzumms - po to, aby zyskać rynek. Teraz będzie można poszpanować prockiem quad core w Nokii, w końcu wszyscy mają quad core. Do czasu aż zostaną wprowadzone do użytku octa core (8 rdzeni).

@xterio - a to dlatego, że w wielu grach na PC optymalizacja jest równie realna jak jednorożce. Ostatnio jeden w ważniejszych ludzi w Ubisoft mówił, że dobra optymalizacja ich tak średnio obchodzi. To była jego wersja, bo ja z jego wypowiedzi wywnioskowałem, że optymalizacja ich w ogóle nie obchodzi, niech ludzie kupią sobie nowy procek i grafę.

@dzumms

Świetnie nie chodzi. Mając na nim tylko potrzebne aplikacje + 2 albo 3 gry przycina. Co ja będę mówił o S3. Dzisiaj w Saturnie bawiłem się po raz kolejny S4 i co? Wejście w dialer pokazuje pierwsze przycięcia, w skrzynkę sms również. A telefon czysty - zabezpieczony kodem przed instalowaniem aplikacji - baa, nawet nie miał wifi włączonego bo też było zablokowane. Surowy telefon. 

Nokia daje Snapdragona 800, żeby mieć flagowy model, do tego dochodzi potężny aparat, który potrzebuje mocy obliczeniowej oraz do wydajności w grach. Urządzenia na Androidzie ładują w hardware tylko po to by system sprawnie działał.

Dzumms : Nokia daje mocniejsze procesory - bo takie .... jak Ty czy Xterio dostają przysłowiowego pier...ca na widok cyferek. To po pierwsze. Barany nie patrzą na CAŁOŚĆ - tylko widzą, że jeden telefon ma 4 rdzenie i 2.3 GHz a drugi dwa rdzenie i 1.5 GHz - więc pacany wybierają ten z większymi cyferkami. Taka jest prawda. :) :)

Xterio - znów głupoty piszesz - 90% komputerów na rynku to "słabe" komputery BIUROWE - nie wiem co bierzesz ale Twój Dealer na 100% ci czegoś do prochów dosypuje. :) :) Komputery Biurowe nadal działają na Celeronach, Pentiumach czy Core Duo - czasem się spotyka najsłabsze Core i3 - a Windows XP nadal trzyma się mocno. Żadna firme NIE wymienia sprzętu jak maniacy gier.

Mam jesze podłączony do Starego serwera Novell 'a stareńki Pentuim 2 i 16 MB RAM'u - działa pod gołym MS-DOS'em - czasem trzeba sie "dostać" do starych programów. I NIE wymieniam go bo wystarcza.

Tylko stosunkowo nie wielka grupa ludzi ma mocne komputery do GRANIA - u mnie w firmie na 70 kilka komputerów najmocniejsze jest 5 zakupionych w Listopadzie 2013 roku - mają Core i3, 8 GB RAM i 500 GB HDD - i ZINTEGROWANĄ grafikę. Pozostałe są słabsze. I na dziś ich NIE zmieniamy - bo nie ma potrzeby. Do Internetu, MS Office, ERP wystarczają.

Ja mam służbowego Samsunga Galaxy S4 o raz cąłkiem prywatną Lumię 720, która uzywam jako służbową :) mój prywatny numer to Pre_paid Orange - który kupiłem TYLKO dla tego, że znalazłem bardzo "fajny" numer :) :)

Ravir to biorąc pod uwagę to co napisałeś, że mocne kompy nie są potrzebne to smartfon też jest zbyteczny. Po co grać jak można kupić Nokię 3210 i dzwonić i sms-y pisać też będzie bez problemu.

Takową Nokię mogę sprzedać jakby ktoś reflektował.

A ja się wtrącę bo wy co chwilę o coś się kłócicie. I tak w sumie kłótnie będą cały czas o te 2 systemy.

Ale co tam :D

Ravir i Tabalan mają rację. Nokia walnęła snapdragona 800, "by było się czym pochwalić". Na 920 wszystkie gry chodzą. 

A na androidzie snapdragon 600 to teraz tak akurat(mówię o płynnym działaniu). Niestety S4 muli przez touchwiza, chodź przyznam, że jak miałem nie brandowanego s4 to rzadko zwalniał, na pewno lepszy jest pod względem płynności konkurent- mianowicie HTC ONE. 

A co do snapdragona 800. Niestety android potrzebuje takiego procka, ale nie bez powodu. Zobaczcie sobie tą videorecenzję LG G2

http://www.youtube.com/watch?v=hpkvxfGEe8o

A jak komuś się nie chce całej to moment 4:10. 

I tu mit, że android muli znika. 

W przypadku tego smartphona parametry są uzasadnione. Zwłaszcza, gdy mówimy o otwieraniu paru okien na raz.

Zresztą zobaczcie co ten smartphone oferuje..

hmmm na Towim miejscu też wybrałbym Lumię, obecnie mam II smartfona na Adroidzie, wcześniej samsung wave teraz advance i już niedługo minie rok i odczuwam mocne spadek mocy telefonu, poza tym ze co raz częściej wywala lagi, szczególnie jak podłączę się do internetu, to zawiesza w trakcie dzwonienia i nie dostarczas sms do znajomych, znaczy u mnie jest ze wysłany ale znajomi nie dostają żadnych info. Moja kol ma lumię i nie skarży się na żadne tego typu problemy ;/ Radzę Ci wybrać Windows Phone i sam się przekonasz

Powiem tak: może i WP8 jest trochę płynniejszy od androida. Wcale tego nie podważam. Jednak płynność androida jest na tyle dobra, że nie namawia do rzucenia o ścianę. Tylko ilość gier na androida a na WP8 to przepaść.

Do autora tematu: idź do sklepu jakiegoś i zobacz co Ci bardziej pasuje WP czy android. Wtedy łatwej cokolwiek doradzić.

• Popieram 1

Jak laguje przy wybieraniu numeru, odbieraniu połączenia - TO NIE JEST - na tyle dobry. A w Androidzie to jest nagminne. Nagminne jest też spowolnienie systemu po kilku miesiącach - w KAŻDYM - Androidzie, nawet w Nexus 4 się to zdaża nagminnie.

Co do tego pójścia do sklepu to nie bardzo bo w mojej okolicy są tylko 2 takie i do tego nie ma w nich żadnych telefonów o tych co mówicie a jak są to zamknięte w gablocie i nie można ich dotknąć. Dzisiaj znajomy pochwalił się swoim nowym nabytkiem HTC desire x moim zdaniem jest całkiem całkiem a co wy o nim sądzicie ?

Moim Sonimem Xp 5300 rzucam i się nie rozwala :) :)

Na serio to mój Samsung Galaxy S4 po dwóch miesiącach skrzypiła, trzeszczał i zaczął się rozłazić - kilka SGS4 u przedstawicieli handlowych w mojej firmie też - po pół roku wygląda gorzej niż mój 8 letni HTC Touch HD :)

O jeżeli chodzi o wykonanie SG4 to nie jest ono jak na tę półkę cenową zadowalające. Tu muszę się zgodzić.

A kolego Ravir jeśli chodzi o te Twoim zdaniem mocne ściny to dla niektórych lekki lag przy np. dzwonieniu nie jest niczym przeszkadzającym, a są ludzie dla których jest to coś karygodnego. Toteż uważam, że autor powinien jeden i drugi system przetestować i sam podjąć decyzję co mu bardziej odpowiada.

Przetestowałem te 2 systemy interfejs WP8 mi nie przypadł jednak do gustu. Więc decyzja zapadła na androida. Teraz co polecacie z tego typu telefonów ? Bo już sam nie wiem co i jakiej firmy. Ekran żeby nie przekraczał 5" a nie był mniejszy niż 4" ?

Zastanawiam się nad Lg l7 II, lg L9, lg F5, Xperia T, L, HTC one S, Moto G(w tym modelu cena jest zbyt duża, bo pewnie za 700 go nie znajdę). Co z tych wszystkich by było najlepszym wyborem. I jeszcze jak by ktoś mógł polecić dobrego sprzedawc. na allegro

Edytowane przez dannyy

Zastanawiam się nad Lg l7 II, lg L9, lg F5, Xperia T, L, HTC one S, Moto G(w tym modelu cena jest zbyt duża, bo pewnie za 700 go nie znajdę). Co z tych wszystkich by było najlepszym wyborem. I jeszcze jak by ktoś mógł polecić dobrego sprzedawc. na allegro

Według mnie moto G ;)

Jak miałbym brać andka, to właśnie bardzo zastanawiałbym się nad tym smartphonem. Cena do jakości super i generalnie udany telefon. Myślę, że warto do niego dopłacić.

No on byłby najlepszy ale jego cena jest duża. A więc wrócę do tego lg l7 ii przystępny cenowo bo poniżej 700. Nadaje się ? A co byłoby najlepszym rozwiązaniem bez moto g? Htc jest ciekawe ale jego dostępność chyba tylko z zagranicy.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...