Biafra 16739 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 juz taka wprawa w celowaniu jakiej na myszy nie miałem Mam konsole od bardzo długiego czasu. Bardzo je lubię. Próbowałem się przekonać do celowania na padzie, dawałem temu wiele szans. I mimo że zaliczyłem na nich masę tytułów to nadal nie udało mi się przekrwawić się przez chociaż jeden tytuł FPS na konsoli przez te wszystkie lata (rodzicom zostawiłem ps3 do filmów BR, obecnie mam x360). Nie i już. Autoaimy, wspomagacze celowania, naciąganie celownika i cały ten crap dla mnie kompletnie eliminuje konsole jako platformę do FPSów. Może to kwestia mojego lekkiego niedorozwoju ale jak słyszę że ktoś o grze w FPS na padzie mówi że ma większą precyzję niż kiedykolwiek miał na myszy to... I call bullshit 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 I call bullshit Z tym się zgodzę. Dziś podczas grania miałem sytuacje gdy ktoś się pojawił na ułamek sekundy, nie próbowałem nawet celować, pomyślałem "myszka bym spokojnie zdążył" Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 ale jak słyszę że ktoś o grze w FPS na padzie mówi że ma większą precyzję niż kiedykolwiek miał na myszy to... I call bullshit dla ułatwienia czytaj - tyle właśnie grałem przez ostatnie czasy na myszy w fps-y... Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Umiem czytać. Nie chodziło mi o sprowokowanie napinki. Zwyczajnie pożaliłem się że ja tak nie umiem Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Zwyczajnie pożaliłem się że ja tak nie umiem Akurat ja na padzie od lat 90-tych dziesiątki godzin quake 2 na splcie i inne na PSX więc nigdy z tym większego problemu nie mam Jak ogrywam coś na PC to tylko po to by podziwiać np Grafikę w Crysis (dla mnie najlepsza seria fps jaka istnieje) Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Grasz FPS na konsoli - pad, grasz FPS na pececie - klawa + mysz. Proste, można przywyknąć. BA! Można nawet polubić. Osobiście COD zawszę wolę grać na padzie, nigdy nie udało mi się odpowiednio ustawić myszy pod tę grę. Do tego stopnia, że niektóre kupiłem ponownie na x360 aby poznać historię. Ale to co kto lubi lub jak przywykł to jedno, jednak nigdy nie uwierzę, że precyzja gry na padzie jest lepsza. Mam znajomych konsolowców mogących oczy mi wygrzebać byle tylko udowodnić, że mają rację. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Grasz FPS na konsoli - pad, grasz FPS na pececie - klawa + mysz. Nie wiem co zrobić gdy mam pc pod tv? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Wyjść z siebie i kopnąć w du*e za złośliwość. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Grałem w FPSy na padzie, grałem w FPSy na klawie + mysz. Ten pierwszy daje feeling pociągania za spust, w drugim przypadku mamy lepszą celność. Co komu bardziej odpowiada - kwestia gustu, przyzwyczajeń. Muszę spróbować zagrać na Intuos'ie Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Grałem w COD na PS3, a dokładnie Black Ops. Tak miło i przyjemnie dawno nie gralem. Po dłuższym czasie grania w FPS można to ogarnąć. Ale konsole sprzedałem i kupiłem PS4 wraz z COD Ghosts bo pomysłalem, że skoro na PS3 się świetnie bawiłem to i tutaj będę. No i nie myliłem się, na PS4 bawiłem się w multi świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
dinuss 0 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Witajcie! Miałem sobie kupić komputer do 2500... ale przeczytałem o PS4 i może zaiwestowałbym sobie w konsolę, ale też znów poczytałem o Xboxie i mam strasznie mieszane uczucia. Zawsze wolałem xboxa pad itd, ale później mi przeszło na ps3, że bardziej praktyczny więcej osób, lepsze gry, darmowy net, a teraz to już nie wiem.. poradźcie coś. Gry jakie preferuję to gry sportowe: Fifa, NBA, jakieś wyścigowe, ale czytam na necie i są podzielone opinie strasznie. Jak to jest z tym internetem mam dajmy na to wifi w domu, to mi normalnie działa internet na PS4, mogę przeglądać tam różne strony, grać w gry które nie potrzebują tego PSN, a jak są tytuły, które wymagają to trzeba PSN, gdzie te PSN się nabywa. Czy są jakieś dodatkowe koszta jeszcze tej konsoli, którę wychodzą w trakcie (oprócz gier i 2 pada). Komputer mam średnio/słaby. normalnie śmiga, ale już pograć w gry typu fifa. 15 mogę zapomnieć, choć 14 chodziła na wysokich. Ogólnie jak z padem, bo widzę, że masz gałki na wzór pada od xboxa, który był dla mnie dużo lepszy od pada do ps3? Edytowane 11 Listopada 2014 przez dinuss Cytuj Link to post Share on other sites
dj crazy 3 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Jeszcze ktoś niedawno odradzałmi tutaj kupowanie konsoli skoro mam tak mocną konfigurację PC, ale dziś kupiłem cod advanced warfare na PC, odpalam na full detalach a tutaj co 15kl/s śmiech na sali jakiś, konfiguracja to r9 290, I5-4670K. Cytuj Link to post Share on other sites
marcinik 21 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Sprzedaj R9 290 i nadchodzi nowa karta r9 390x albo kup drugą w 2XCF Cytuj Link to post Share on other sites
dj crazy 3 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 No to nic tylko kupować nowe części żeby odpalić grę na max detalach albo dwie pakować... Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) Jeszcze ktoś niedawno odradzałmi tutaj kupowanie konsoli skoro mam tak mocną konfigurację PC, ale dziś kupiłem cod advanced warfare na PC, odpalam na full detalach a tutaj co 15kl/s śmiech na sali jakiś, konfiguracja to r9 290, I5-4670K. Może potwierdziłbyś swoje słowa jakimiś dowodami ? Nie chciałbym być niemiły, lecz to już nie pierwszy raz, kiedy stawiasz tak odważne tezy o fatalnie działających grach na PC. Przy sprzęcie tej klasy jest to praktycznie niemożliwe, aby gry działały tak słabo, ba - sam posiadam R9 290 + i5 4690k i ja żadnych problemów w COD:AW nie mam (poza lekkim stutteringiem w multi, częściowo rozwiązanym przez ostatnie sterowniki). Edytowane 12 Listopada 2014 przez Antiax 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dj crazy 3 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 To napisz do mnie na pw, wyślę Ci screeny mojej konfiguracji i fps z gry, najwidoczniej mam coś nie tak ze sterownikami Nie mam po co hejtowac gier na PC, bo inne działają dobrze mam tylko problem z cod i wyraziłem swoją opinię jak gra działa na moim sprzęcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Zanim zaczniesz najazd na grę upewnij się że Twój sprzęt działa poprawnie bo wczoraj widziałem tego CODa u kumpla i trzymał minimum 50 klatek na 660ti a to sporo słabsza karta niż 290. Cytuj Link to post Share on other sites
dj crazy 3 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Na jakich detalach jak zmniejsze to też mi leci po 100klatek. Jest tylko problem na max ustawieniach Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Preset extra z jakimś normalnym wygładzaniem na 2x przy 1080p Cytuj Link to post Share on other sites
dj crazy 3 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Kolejny raz odpalam grę na full detalach i to samo 20kl/s zakładam temat i wrzucę link bo szału dostaje... http://forum.benchmark.pl/topic/153186-call-of-duty-advanced-warfare-ma%C5%82o-fps-laguje/?p=1638114 Edytowane 13 Listopada 2014 przez dj crazy Cytuj Link to post Share on other sites
berdbar 3 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Rozgrywka offline nie pomaga - spadki animacji dalej nękają Assassin's Creed: Unity http://www.ppe.pl/news-32159-rozgrywka_offline_nie_pomaga___spadki_animacji_dalej_nekaja_assassin_s_creed__unity.html http://i.imgur.com/53HwEH4.gif Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 różnice chyba tylko w nasyceniu kolorów, przynajmnije ja nic więcej nie zauważyłem Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Mam tak samo. Poczekam na DF i analizę gameplayu i sobie pójdę do sklepu:) Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Poprawie uległo oświetlenie, cienie, trochę lepsze AF (ponoć nie zastosowano lepszej metody anty-aliasingu), a poza tym to jakoś mało różnic, jak dla mnie za mało. Miałem przyjemność grać na Xboxie 360 i jakoś nie widzę potrzeby, aby zakupić grę pononownie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts