Skocz do zawartości

PC vs. PS4 vs. Xbox One - opinie, recenzje, testy i dyskusje

Recommended Posts

gry to kwestia gustu jedni wolą serie Uncharted a drudzy Forze, to zależy od osoby. Dużo tematów było zakładanych nawet z takimi pytaniami :D to zalezy czy wolisz jakąś akcje przygodową czy  wyścigi , musisz przejrzeć co cie interesuje i wtedy wybierzesz. 

mam duże zaległości jeśli chodzi o konsole, którą ( xbox one, czy ps4 ) byście wybrali ze względu na gry ( wydane w do tej pory, jak i te które dopiero mają wyjść )? Z tej listy wynika, że xbox ma o wiele mniej eksów ;/ 

Miałem XO ponad 4 miesiące i od 2 mam PS4.

Obie konsole mają swoje zalety, ale gdybym miał się kierować eksami to nie ma innego wyboru niż PS4, które ma typowo konsolowe majstersztyki jak Uncharted, The Last of Us, Bloodborne, Until Dawn czy nadchodzące Detroit.

Na XO ze świeczką szukać takich gier. Seria Halo trafia tylko do małej grupy ludzi, bo dla mnie ten futurystyczny klimat jest skreślony na wstępie(to samo tyczy się Killzona żeby nie było, że fanboy). Wyścigi mnie osobiście w ogóle nie interesują, bo nudzą się po godzinie, ale Forza na XO była całkiem fajna, chociaż długo w nią nie pograłem.

Pad lepszy jest w XO, nieznacznie, ale mi jakoś lepiej się na nim grało, mam wrażenie, że wykonany solidniej.

Gdyby zależało mi na multiplatformowych grach brałbym XO, ale jeśli chodzi o eksy to tylko PS4.

• Popieram 1

Miałem XO ponad 4 miesiące i od 2 mam PS4.

Obie konsole mają swoje zalety, ale gdybym miał się kierować eksami to nie ma innego wyboru niż PS4, które ma typowo konsolowe majstersztyki jak Uncharted, The Last of Us, Bloodborne, Until Dawn czy nadchodzące Detroit.

Na XO ze świeczką szukać takich gier. Seria Halo trafia tylko do małej grupy ludzi, bo dla mnie ten futurystyczny klimat jest skreślony na wstępie(to samo tyczy się Killzona żeby nie było, że fanboy). Wyścigi mnie osobiście w ogóle nie interesują, bo nudzą się po godzinie, ale Forza na XO była całkiem fajna, chociaż długo w nią nie pograłem.

Pad lepszy jest w XO, nieznacznie, ale mi jakoś lepiej się na nim grało, mam wrażenie, że wykonany solidniej.

Gdyby zależało mi na multiplatformowych grach brałbym XO, ale jeśli chodzi o eksy to tylko PS4.

a dlaczego XO do multiplatform, skoro ma gorszą grafikę? Nie jestem jakimś maniakiem w tym temacie, ale skoro jest wybór, to chyba normalne, że lepiej wybrać coś lepszego.

XO ma lepszego pada, a grafika jest taka sama i tu i ty, a to, że PS4 ma delikatnie lepsze krawędzie czy inne bzdury na TV 50 calowych to nic nie znaczy, bo na to się nie zwraca uwagi.

Poza tym, na XO dostajemy co miesiąc dobre gierki jak mamy kupiony abonament, a Sony co miesiąc serwuje jakieś ścierwo, którego nie warto nawet pobierać.

PS4 ma w zasadzie tylko 2 zalety

-eksy

-mocniejsze podzespoły

Starałem się wlaśnie dostrzec te różnice na YT i ich nie widzę na pierwszy rzut oka, więc są minimalne i nikt na nie nie zwraca uwagi jak gra przed telewizorem.

Ogólnie sprzedałem XO i wziąłem PS4 i trochę żałuję. Jedyne co ratuje PS4 w moich oczach to eksy.

Na XO co miesiąc dostawałem swietne gierki jak Assasins Creed, Tomb Rider, Metal Gear Solid Ground Zeroes itd.

Sony z kolei serwuje jakieś ścierwo jak Gauntlet(nie wiem co to jest) czy Kings Quest(też nie wiem i nie chce wiedzieć co to).

Poza tym EA Acces itd.

Z drugiej strony na XO nie mogłem zagrać w genialne Unchartedy czy Last of Us.

Przy kupnie też warto się zastanowić nad tymi darmowymi grami, bo Microsoft co miesiąc daje na prawdę fajne tytuły, a Sony w zasadzie nie daje nic. Mieszkam w UK i na Xboxa dostajemy gierki które są warte 10-15 funtów i są to gierki na prawdę fajne.

• Popieram 2

szczerze obie strony na to pokazało środkowy palec bo zapomnieli o tym.. Sony może wykorzysta bajery do VR ,tak to na razie cisza. jak tak bardzo zależy ci na eksach to kup ps4 ograj eksy i sprzedaj potem kup XO ja tak zrobiłem,  miałem ps4 grałem w te infamous i tam killzona driveclub itp i tyle sprzedałem ps4 kupiłem XO i tam jestem szczęśliwy. Bo Eksy eksy ale chyba nie będziesz grał parę lat w 1 single playera ;) ewentualnie kiedyś dokupisz 2 konsole jak chcesz :P 1 cie zatrzyma na długo i szybko czas minie.

Edytowane przez rrwwjunior

Wszystko zależy od preferencji. Ja wziąłem PS4, bo już kiedyś na PS3 grałem w God of War i Uncharted - i to jest to co mnie porwało na długie godziny. Do tego przykontruję jakimś The Order czy The Last of Us i z moim brakiem czasu mam grania na półtora roku :).

Inny woli Halo i ja to rozumiem. Zastanów się co Tobie odpowiada i bierz co chcesz. Z tego co widziałem (bo już chciałem kupić) to kamera do PS to obecnie bajer zupełnie nieprzydatny. Nie wiem co oferuje Kinnect, trzeba pytać innych.

• Popieram 2

Osobiście wolę pad od ps4, miałem też xo fajnie się grało ale exy mi tak bardzo nie podeszly. Kupiłem niedawno ps4 z biedronki na promocji i właśnie skończyłem TLOU gra wymiata klimat i ta muzyka. Dawno żadna gra tak mnie nie wciągnęła.