krypod 0 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) No to szczęście w nieszczęściu, gdyby to nie był problem u mnie -_-' A co do Unity, gra nawet na Xbox One wygląda świetnie, spadki FPS można wytłumaczyć bo jednak dzieje się wiele na około, ale spadki FPS w Fifa? to już jest coś co frustruje totalnie, nawet interfejs potrafi ciąć, przechodzenie szybkie po zakładkach menu to niemalże pokaz slide'ów. Edytowane 17 Maja 2015 przez krypod Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) no dobra odejmijmy punkt z Unity bo tak jak pisałem to jest na każdej platformie, ale co do fify to dam ci znać za 15-30 min zapytam kolegów co mają XO to może dostane info czy u nich też jest czy normalnie i z menu też ewentualnie ktoś z forum się może też wypowie ogółem tak jest zrobione z tego co widzę rzut rożny czy coś wtedy gra przechodzi w 30 fps i wraca do 60 obie konsole to mają ale z tego co jest to działa płynnie i problemów nie powinno być na XO z płynnością fify Edytowane 17 Maja 2015 przez rrwwjunior Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W menu owszem zacinać się zacina, ale przy grze? Gram od początku października i nigdy mi gra choć na chwile nie przycięła ani nic. Podobnie w Unity bo tam też nie zauważyłem spadków fps... Cytuj Link to post Share on other sites
krypod 0 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W menu owszem zacinać się zacina, ale przy grze? Gram od początku października i nigdy mi gra choć na chwile nie przycięła ani nic. Podobnie w Unity bo tam też nie zauważyłem spadków fps... Wybijanie piłki z piątki, bramkarzem, mecz Real vs Espanyol na stadionie Espanyolu, jest jakieś 1-2s spadku FPS, jest też w paru innych sytuacjach, to są mikro ścięcia ale jednak, najbardziej mnie dziwi, że nie masz spadków w Unity bo tam mam większe i dość częste. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 estem totalnie rozczarowany i bardzo jestem ciekawy czy sytuacja na PS4 jest podobna, Unity na PS4 ma jeszcze wieksze spadki A fifa nie kojarzę by coś chrupała a grali u mnie po kilka h znajomi Wiadomo że nikt nie popiera piractwa, jednak potraktujcie to jako ciekawostkę. PS4 zhackowane, można grać na piratach: http://www.vg247.com...4-games-report/ to prawda na dniach bede wiedział wiecej - wiem ze polega to na robieniu kopii zapasowej przez raspberry Pi nie jest to tez do konca prawdziwy Jailbreak gdyż polega na odpalaniu podpisanego kodu (dokładnie gry zassane z PSN z jednej konsoli na drugiej itd) oraz trzeba zaprogramować nand wsadem z konsoli "źródłowej" Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Pytałem dzisiaj kolegi co posiada XO i nie narzeka na fife 15 przy spadkach FPS lub coś podobnie raz wspomniał ze miał problem z obrazem ale przełączył na jakiś Game On i już było ok Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 właśnie może to przez tv? Cytuj Link to post Share on other sites
krypod 0 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Wow, faktycznie. Człowiek uczy się całe życie... na Panasonic 48" AX630E po włączeniu trybu gry i Pure View 1080p gra staje się zupełnie inna... Dzięki Wam wielkie za sugestie Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 No bo wydało mi się to dziwne że masz spadki animacji gdzie ja nawet w ac Unity mam problem aby je dostrzec Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) Mógłby ktoś mi pomóc, przy wyborze konsoli?Gdzieś słyszałem, że niektóre miały problem z zasilaniem. Czy mam się wystrzegać jakiś wersji x1, czy też brać te tańsze? Na allegro jest kilka za 1100zł i nie wiem, czy brać np. te: AllegroAllegro Edytowane 19 Maja 2015 przez Shrapner44 Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Ważne aby była ważna gwarancja i rachunek zakupu za konsole, gry można kupić na allegro za pare złotych w postaci kodów, bo nie wiem czy chciałbym mieć czyjeś konto zwłaszcza jak kupi znowu konsole i konto zabierze z powrotem to bedzie bye bye gry. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) Czy do grania w gry na ps4 w tryb single potrzebny jest internet,bo na necie przeczytałem że ponoć nie trzeba,że trzeba tylko do trybu multiplayer,chcę się upewnić. Edytowane 19 Maja 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Także nie widzę siebie, jak korzystam z czyjegoś konta, wole kupić i mieć święty spokój.Dzięki, popatrzę na oferty z gwarancją. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Czy do grania w gry na ps4 w tryb single potrzebny jest internet Nie ale często gry wymagają update-ow (bądź sam system konsoli) Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 A jaką prędkość łącza musiałbym mieć? Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Na jaką platformę najlepiej kupić Wiedżmina 3 ? Tutaj myślałem nad xbox one i ps4. Duża różnica jest w grafice itp. ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13194 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 http://pclab.pl/art55555-212.html http://www.eurogamer.pl/articles/2015-05-20-analiza-wydajnosci-wiedxmina-3 Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Chyba wezmę na X1. Pytałem ponieważ gram dużo w nocy i kultura pracy xboxa jest rewelacyjna. Różnice są, ale nie jakieś mega. Thx Mik. Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 http://pclab.pl/art55555-212.html http://www.eurogamer.pl/articles/2015-05-20-analiza-wydajnosci-wiedxmina-3 i właśnie dlatego ponownie zainwestuję w pc-ta, żona jest już przygotowana że na jesieni zamiast nowego laptopa w pokoju stanie nowy pc... Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 http://pclab.pl/art55555-212.html http://www.eurogamer.pl/articles/2015-05-20-analiza-wydajnosci-wiedxmina-3 Tylko ta analiza jest 1.01 a nie 1.02 Cytuj Link to post Share on other sites
mpawlas95 0 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) Cześć. Od jakiegoś czasu sam stoję przed wyborem pomiędzy ps4 a x1. Jako wcześniejszy posiadacz xbox'a 360, a także miłośnik padów od Microsoftu szedłbym w kierunku xbox'a, jednak im więcej czytam tym większy mam problem z podjęciem decyzji. Z jednej strony jest wspomniany wcześniej pad, który świetnie sprawuje się w fps'ach (swoją drogą, czy przyjemnie gra się na ds4 w tego typu gry?), kinect, który jest naprawdę świetnym gadżetem na imprezy oraz Fable, z drugiej jednak strony z tego co czytam konsola Sony graficznie wypada troszkę lepiej(sam tego w filmikach nie widzę, ale podobno ps osiąga wyższą rozdzielczość), wizja projektu Morfeusz, który może naprawę namieszać w grach oraz exclusivy na Playstation - jako posiadacz x360 strasznie żałowałem Heavy Rain. Jak na razie nie ma może czegoś w zapowiedzi co powalało by z nóg, ale korci mnie bardzo Until Dawn i Soma. Jak sądzicie czy lepiej iść w kierunku xboxa czy jednak sony. Gram raczej w gry typu - Battlefield, Fallout, Skyrim, Wiedźmin. Choć przyznam szczerze, że ostatnio przeszedłem Wolf Among Us, które mnie zachwyciło, a w kwestii dostępności tego typu gier przeważa konsola Sony. Na koniec mam jeszcze pytanie odnośnie najnowszych dualshocków, czy problem odpadającej warstwy ochronnej z gałek dalej występuje? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane 23 Maja 2015 przez mpawlas95 Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) Z jednej strony jest wspomniany wcześniej pad, który świetnie sprawuje się w fps'ach (swoją drogą, czy przyjemnie gra się na ds4 w tego typu gry?),Jak dla mnie oba są równie dobre. ds4 poprawił błędy z ds3 i w fps i wyścigach gra sie lepiej niz na ds3. Dla mnie komfort grania w obu jest na równie wysokim poziomie. Osobiście nie mam żadnych uwag co do ds4, może jedynie bateria mogłaby dłużej działać. Pady różnią się szczegółami typu wibracje w spustach(niektórzy sobie chwalą) w xboxowym padzie i touchpad w ps4. Edytowane 23 Maja 2015 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
mpawlas95 0 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Dzięki bo właśnie pad stanowił dla mnie dość dużą zagadkę. Miałem go w ręce przez chwilę, jednak nie grałem w nic sensownego bo w Saturnie mają tylko jakieś Lego zainstalowane. A co z tym światełkiem od ds4, prawda to, że odbija się od telewizora? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13194 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 To sobie zakleisz światełko. Cytuj Link to post Share on other sites
mpawlas95 0 Napisano 23 Maja 2015 Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 No tak, ale nie uważasz, że przy nowej konsoli nie powinno być takich rzeczy? Rozważam zwyczajnie za i przeciw. Miałby ktoś jeszcze jakieś sugestie odnośnie mojego wcześniejszego pytania? Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts