gustine 1003 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam serdecznie, tak jak w temacie chciałem zapytać czy salurion aktualnie saturion to są dalej te same sklepy ? Jestem na etapie zamawiania paru produktów a ceny mają dosyć np http://www.salurion.pl/product/134415/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/be_quiet_zasilacz_Pure_Power_L8_CM_630W.html jakieś opinie na temat sklepu ? Z góry dziękuje za każdą informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Właściciel jest ten sam - Tradus Sp. z o.o., ale czy jest zachowana ciągłość tego nie wiem. Z allegro Saturion też zniknął. Dość dziwne to jest . Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 niby na ceneo mają opinie rewelacyjne oraz stare opinie jako saturion również - ale obawiam się kupować bez wczesniejszego rozezniania Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Nie ma się nad czym zastanawiać. Daj spokój z Satution/Salurion i kup w Agito. Cena Salurion: 338,80 + 19,90 transport = 358,70 zł. Cena Agito: 352,00 zł + dostawa do paczkomatu w listopadzie gratis = 352,00 zł Więc w Agito i taniej, i bez stresu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
m1k3b 61 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 salurion to saturion. zmiana nazwy jest podyktowana wnioskiem saturna - zbyt bliskoznaczne nazwy. Agito nalezy do allegro i sprzedaje ponizej cen zakupu. Nie dziwcie sie cenom, oni sobie moga na to pozwolic Cytuj Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 @UP przecież cena samego produktu w agito jest wyższa, tylko po przeliczeniu wraz z kosztem przesyłki jest tańsza, a darmowa wysyłka paczkomatami jest nie tylko w agito, więc nie wiem o co chodzi z tym pozwalaniem sobie. Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) nie mam dostępu do paczkomatu chyba ze dojade 25km do miasta tak czy siak cena zasilacza jeszcze 2h temu wynosila 314 zl Cena znów wynosi 314zł trochę się dziwię a opinii za duzo nikt nie posiada. Czy ktoś kupował w owym sklepie ? Edytowane 19 Listopada 2013 przez gustine Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 O Salurionie wiele nie znajdziesz, bo nazwa się zmieniła niedawno. Szukaj opinii o Saturionie. Możesz na forum poczytać, np. w temacie http://forum.benchmark.pl/topic/3537-sklepy-internetowe-opinie/ tu masz wyłuskane opinie o Saturionie http://forum.benchmark.pl/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 Cytuj Link to post Share on other sites
pszywszymor 0 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Szukaj a znajdziesz https://m.facebook.com/Salurion/posts/668952126471062 To tylko zmiana nazwy, sklep funkcjonuje tylko po prostu pod zmienioną nazwą :-) We Wrocławiu dopiero wczoraj szyld zmienili nad sklepem widziałem. Kupuj w Salurionie, według mnie ceny są atrakcyjne. Cytuj Link to post Share on other sites
m1k3b 61 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 @UP przecież cena samego produktu w agito jest wyższa, tylko po przeliczeniu wraz z kosztem przesyłki jest tańsza, a darmowa wysyłka paczkomatami jest nie tylko w agito, więc nie wiem o co chodzi z tym pozwalaniem sobie. chodzi o to, że za agito stoją pieniądze z grupy allegro, wiec sklep ten może pozwolić sobie na sprzedawanie poniżej cen zakupu. Jesli maja wyzsze ceny niz konkurencja to akurat nie moj problem, tylko ichnich marketingowcow, PMów i koderów od witryny - skrypty widocznie średnio działają Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Ja ostatnio kupowałem tam i jestem zadowolony . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
rudi76 1 Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 A ja kupilem w saturionie.pl karte graficzna i po 1,5 roku wysiadla. Wysłałem ta karte w oryginalnym opakowaniu z ich jakimś numerem RMA oraz kserokopia faktury na adres, który podali w mailu gdy zgłosiłem uszkodzenie karty i to był ich ostatni mail do mnie. Od tamtej pory czekam już półtorej miesiaca na chociażby znak co z moja reklamacja. Telefony nie działaja, na maile nie odpowiadaja, teraz nazwe zmieniaja. Dam im jeszcze z tydzien i bede musiał gdzies to zgłosic bo to juz smieszne jest. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Osobiście zamawiałem z Saturion'a wielokrotnie i nigdy nie miałem żadnych problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
murdock 0 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 A ja mysle ze sie to je z inteligencja.Nie znam nikogo z tego sklepu choc kupowalem juz pare rzeczy z odbiorem w Poznaniu bo tam mieszkam.Moim zdaniem chodzi o to ze sklep byl wlasnoscia malzenstwa.Doszlo do rozwodu i stad powstaly dwa podobne sklepy.Jeden z nich to nadal stary Saturion a obecnie Salurion-to ten ktory sie iesci na Sw.Marcinie w Poznaniu.Ten drugi to prawdopodobnie sklep bylej zony.Jezeli podmiot jakim jest sklep zmienia wlasciciela to nie moze wystepowac nigdzie pod stara nazwa.Stad znikniecie z Allegro itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Nie bardzo. Zmiana nazwy to rezultat działań Saturna. Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 btw Salurion = Komputronik Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Jakieś potwierdzenie ? Cytuj Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Jakieś potwierdzenie ? http://biznes.onet.pl/komputronik-sa-zawarcie-umowy-znaczacej-przez-spol,18522,226390,1,komunikaty-detal http://www.salurion.pl/staticContent/pl/index/content/regulamin Cytuj Link to post Share on other sites
slawek03100 0 Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A ja kupilem w saturionie.pl karte graficzna i po 1,5 roku wysiadla. Wysłałem ta karte w oryginalnym opakowaniu z ich jakimś numerem RMA oraz kserokopia faktury na adres, który podali w mailu gdy zgłosiłem uszkodzenie karty i to był ich ostatni mail do mnie. Od tamtej pory czekam już półtorej miesiaca na chociażby znak co z moja reklamacja. Telefony nie działaja, na maile nie odpowiadaja, teraz nazwe zmieniaja. Dam im jeszcze z tydzien i bede musiał gdzies to zgłosic bo to juz smieszne jest. Tragedia, jeszcze nigdy mnie nikt tak nie olał. Zero kontaktu. Nr. tel.616680333 nie aktywny przez 3 dni (brak jakiegokolwiek sygnału). Na maila odpisali po dobie, że towar wyślą za dwa dni. Po dwóch dniach zapytałem mailowo, kiedy będzie moja przesyłka. Dostałem odpowiedź na drugi dzień, że czekają na dostawę za 5 dni. Wysłałem rezygnację z zamówienia. Po dwóch godzinach poinformowali mnie, że towar zostanie wysłany w dniu dzisiejszym. A jak by przyszedł uszkodzony? To użerałbym się ze 3 miechy z nimi. O nie!!! Zamówiłem w AGITO, co prawda 5% drożej, kontakt rewelacja, odbiór miał być za 4 dni, a po zam. 4h dostałem info, że mam odbiór w dniu następnym. Co najważniejsze, nie ma prolemu z reklamacjami!!!. Odradzam stanowczo !!! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts