Sum41 0 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 a czy nie lepiej narazie zainwestowac w mala chlodnice (bo narazie chyba cpu tylko planujesz) a potem jak bedziesz chcial rozbudowac chldozenie to dokupic 2 i zrobic uklad na dwie chlodnice? teraz wydatek bedziesz mial troche mniejszy a chyba wyjdzie na to samo ? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 a czy nie lepiej narazie zainwestowac w mala chlodnice Sam powiedziałeś wyjdzie prawie na jedno, jak już mam wywalić kase na WC to wole raz i mieć to z głowy. I chce to raz upchać i zpomnieć o sprawie do czasu rozbudowy. Jak będzie super wydajnie to sie nie pogniewam Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Majn got Do takich chłodnic to już musisz mieć mocną pompkę żeby wszystko miało ręce i nogi. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Majn gotDzięki , pomyślałem że "Swiftech pompa MCP355 12V (Laing DDC 1T + )" będzie dobra, czy się myle ? Tak naprawde to jeszcze się nie zdecydowałm czy brać tą większą (kupa kasy). P.S. Dzięki takiemu WC to zaoszczędze na CO Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Tak, MCP355 wystarczy na 100% 450l/h, 4,5m podnoszenia wody - bardzo dobre parametry. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Tak, MCP355 wystarczy na 100%Dziękować, troche mi pomogli w "cooling" ale nie byłem pewien. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ludziom z cooling.pl można ufać, kumplowi bdb dobrali blok na CPU. Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 ale sie tutaj dzieje od wiatraczka do 200zł doszliśmy do chłodnic po 800zł eheheh Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Spoko, raczej wezme tą mniejszą. Ale to i tak bardzo tanio nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Cóż, na W(u)C(etach) nie ma co oszczędzać, żeby nie zalały Twojego kolegi (komputera) . Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Zastanawiam się czy ładować te szpeje do budy czy zmontować coś na kształt mini budy i dać troche dłuższe węże. Łatwiej by było z konserwacją i chyba troche mobilniej ?! Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Chłodnicę najlepiej zamontować na tylnym panelu za pomocą dystansu -> http://www.cooling.pl/swiftech-radbox-mcb120-black-rev2,produkt,1607.html Sposób mocowania jest na zdjęciach. W przypadku dużych chłodnic (na 3 lub 4 wentylatory 120mm) należy je przeważnie na środkowym wentylatorze. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Tak widziałem to, bardzo fajne. Tyle że ja mam z tyłu 80mm a nie 120mm i jeszcze cooler sekcji zasilania a wygląda to tak : http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1p ... %20002.jpg Jakoś tego nie widze a budy narazie nie kupie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Faktycznie trochę słabo to wygląda. Do środka tej budy chłodnicy nie zmieścisz więc chyba najlepszym rozwiązaniem będzie montaż "luzem" chłodnicy a jak przyjdą fundusze na obudowę to będziesz mógł pomyśleć o tym dystansie. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Faktycznie trochę słabo to wygląda Ta buda pamięta "Wielką rewolucje 1905" i narazie faktycznie nic nie wymyśle. Zrobie prowizorke i zaczne zbierać na nową bude . A pogram sobie jak mi zaczną wypłacać emeryture Cytuj Link to post Share on other sites
kugelfangxxx 0 Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 nie uda sie pociąc obudowy na 12cm?? i wywiercic otwory? ja raz zrobiłem mały tuning miałem miejsce na jedną !! 80mm zorbiłem 2x 80mm z tyłu ;] idealnei spawoało sie na cyk i nic nie zniszczyłem Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jeżeli mam być szczery to bardzo chętnie ją zamienie na nową większą, jedyny problem to kasa. Ale i tak musze zmienić (mam apetyt na nowe dyski) bo ciasnota jest straszna. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam Panie i Panowie jest sprawa . W związku z nabyciem nowej budy pomysł założenia WC został troche odsunięty w czasie. Proc dalej sie grzeje i mam ochote kupić coś tymczsowego, czy możecie coś doradzić ?! Wylukałem coś takiego : http://www.cooling.pl/arctic-cooling-fr ... 51454.html I sam nie wiem, "Noctua" jest droga a to ma być tylko na zatkaj dziure Macie jakieś pomysły ? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 I sam nie wiem, "Noctua" jest droga a to ma być tylko na zatkaj dziure Macie jakieś pomysły ? Tymczasowo to może być obojętnie co, nawet box Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Tymczasowo to może być obojętnie co, nawet boxBez przesady, nie chce skręcac proca na "default" już jakoś zdążyłem sie przyzwyczaić A ten co mam aktualnie jest jakiś trefny. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No to może tego Mugena 2?? -> http://proline.pl/sklep.php?prodid=SCYTHE+MUGEN+2 Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No to może tego Mugena 2??Chyba tak zrobie :idea: tylko to kawał kloca ciekawe czy wlezie na mobo (radiator sekcji zasilania). Ale co tam ostrzyge drania z paru żeberek i dopcham kolanem Cytuj Link to post Share on other sites
Xasfer 0 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No to może tego Mugena 2??Chyba tak zrobie :idea: tylko to kawał kloca ciekawe czy wlezie na mobo (radiator sekcji zasilania). Ale co tam ostrzyge drania z paru żeberek i dopcham kolanem Jak Ci już ten mugen 2 nie będzie potrzebny, to go odkupie od Ciebie Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jak Ci już ten mugen 2 nie będzie potrzebny, to go odkupie od CiebieJakoś sie może dogadamy a może chcesz "Thermalright" jest boski ale nie do chłodzenia . Jak będe opychał "Mugena" to pewnie będzie info na forum, ew. daj email na PW a będe pamiętał no chyba że uciułam szybko na WC (mało realne) Cytuj Link to post Share on other sites
Xasfer 0 Napisano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Jak Ci już ten mugen 2 nie będzie potrzebny, to go odkupie od CiebieJakoś sie może dogadamy a może chcesz "Thermalright" jest boski ale nie do chłodzenia . Jak będe opychał "Mugena" to pewnie będzie info na forum, ew. daj email na PW a będe pamiętał no chyba że uciułam szybko na WC (mało realne) Mam nadzieję, że nie wcześniej jak za 1-2 miesiące xd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts