Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

@up - no niby wszystko na to wskazuje ale może oni tam nie chodzą...:) Nie jestem za podsłuchem prywatnych rozmów ale w tym przypadku,wybaczam zleceniodawcy (nawet jeśli to PiS). Ktoś kto rządzi moim krajem i za moje pieniądze ,ma być albo czysty jak "łza",albo niech sp....la. Gdyby PO chciało zachować się honorowo to pozwolili by na upublicznienie tego wszystkiego.Ale o czym ja mówię....:(

• Popieram 3

Ja czekam na gwóźdź programu z taśm. Czyli rozmowę Kulczyka z Sikorskim. Mam nadzieję, że w końcu "wycieknie"

Co do Kukiza. Tu lista. Wystarczy wpisać w necie nazwiska. Narodowcy, nieroby z solidarności i reszta syfu.

Oto pełna lista reprezentantów Kukiza

województwo zachodniopomorskie - Grzegorz Czarnecki
województwo łódzkie - Piotr Morta
województwo małopolskie - Kamila Kępińska
województwo lubuskie - Krystian Kamiński
województwo świętokrzyskie - Jacek Wilk
województwo śląskie - Dominik Kolorz
województwo wielkopolskie - Agnieszka Białas
województwo podlaskie - Romuald Bielewicz
województwo lubelskie - Adam Kondrakiewicz
województwo opolskie - Janusz Sanocki
województwo podkarpackie - Maciej Masłowski
województwo dolnośląskie - Albert Łyjak
województwo kujawsko-pomorskie - Mirosław Piesiak
województwo warmińsko-mazurskie - Grzegorz Paciulan
województwo pomorskie - Artur Dziambor
województwo mazowieckie - Stanisław Tyszka
Polacy na Kresach - Maria Pyż
Polacy i Polonia w UE - Grzegorz Zatorski

Edytowane przez Soreik

Ja czekam na gwóźdź programu z taśm. Czyli rozmowę Kulczyka z Sikorskim. Mam nadzieję, że w końcu "wycieknie"

Co do Kukiza. Tu lista. Wystarczy wpisać w necie nazwiska. Narodowcy, nieroby z solidarności i reszta syfu.

Wycieknie dopiero jak PO ogłosi listy ;) Toż to oczywiste chyba ;P

Edytowane przez Synergia
  • 3 tygodnie później...

@Synergia, to były tylko biedne wyrywki, przeczytaj lekturę i wtedy wyciągnij wnioski czy człowiek miał rację czy nie. Moim zdaniem miał rację, dlatego bezkrytycznie wierzę w wolny rynek.

Widze, że to były wyrywki. Skoro nie obrazują one zdania 2 stron to jest to celowo wyjęte z kontekstu.

Po co mi lektura? Ja chce usłuszec zdanie drugiej strony w tej dyskusji

Co to argumentaja " przeczytaj" skoro nie znam zdanie 2giego kolesia ?

Druga sprawa, skad wiesz, że nie czytałem :)?

Edytowane przez Synergia
  • Popieram 1

Obejrzyj sobie cały Wolny Wybór w takim razie, a może i książkę przeczytaj.

Ale po co. Doskonale znam poglądy Friedmana. Wrzuciłeś manipulacyjny filmik w którym nie widać poglądów drugiej strony

Nie rozumiesz ?

Edytowane przez Synergia

Boisz się, że ktoś inny miał rację? Sory ale taka dyskusja jest kompletnie bez sensu no chyba, że w kółeczku wzajemnej adoracji " patrz jak zaorał typa, no patrz...." a nawet nie wiadomo co typ powiedział...

Niedorzeczne.

Edytowane przez Synergia
  • Popieram 1

To są poglądy, z którymi się identyfikuję, gdyż są dla mnie najbardziej logiczne i spójne. Dlatego je popieram własnie, historia również pokazuje, że socjalizm prowadził prędzej czy później do totalitaryzmów. Wolny rynek jest najbardziej efektywnym systemem gospodarczym, mimo tego, że Friedman był monetarystą to jest to dla mnie osoba, która pokazała, że ten mityczny wolny rynek nawet nie wprowadzony w 100% jak w Chile pokazał swoją wyższość i doprowadził Chile do cudu gospodarczego.

Pokazanie dwóch stron i ich poglądów nie jest żadnym propagowaniem tylko czymś jak najbardziej normalnym.Powiedziałbym nawet,że wskazanym,aby oglądający i słuchający mógł się właściwie ustosunkować do przekazywanych treści.Przecież nawet minister zdrowia wypowiada się,że - "palenie albo zdrowie,wybór należy do ciebie"....:)