Skocz do zawartości

Zestawy - Szybkie pytania

Recommended Posts

Jeżeli mowa o B150 z serii Hyper to tak - nie znalazłem żadnych wieści o tym żeby Intel jakoś to zablokował, ponieważ te płyty mają specjalny chip, który hardwerowo umożliwia podkręcanie przez szynę zamiast jak wcześniej to było tylko przez specjalne wersje BIOSu.

Hej zależy mi na złożeniu kompa ale nie do końca wiem jak dobrać parametry:

Na pewno do gier(word of tanks) i tu myślę o karcie GTX 1050 GIGABYTE 2GB lub GTX 1050 Ti ASUS 4GB,procesor na poziomie 4 rdzenie-może i5  3570k,Ram 2x4GB raczej DDR4,PŁYTA MSI Z77A-G45 lub tańsza,potrzebuje resztę elementów.Chciałbym 2 dyski-zwykly i SSD(jeden później) a napęd w przyszłości blu-ray.Zestaw około 1500.

Prosze o pomoc w doborze zestawu.

16 GB RAM dobrej firmy Corsair Vengeance 1600 MHz
- zasilacz Corsair 600W!
- Dysk SSD
- dysk główny 1TB
 karta graficzna HD Radeon 77O0 1GB
- szybkie porty USB 3.0
- Ładna Obudowa z dodatkowym chłodzeniem CMSTORM
- wydajny procesor AMD Phenom x4 965, 3.21 GHZ

Witam czy ten oto zestaw bedzie dobry szczegolnie do cs go?Zalezy mi na stalych 150fps na fhd.

Witam, mam kilka szybkich pytań :) Potrzebuje budżetowego zestawu do ~2200-2300 zł (do pracy (dużo okien w przeglądarce plus kilka odpalonych streamów na raz) i gierek (Wiedźmin, Dayz, GTA5, Total War, Civilization)), zastanawiam się nad czymś takim:
-Intel Pentium G4560 /3.5GHz, 3MB, LGA1151, BOX/

-MSI H110M PRO-VD /intel H110, DDR4, LGA1151/

-Corsair 8GB 2133MHz CL15 ValueSelect

-GoodRam CX300 240GB (555MB/540MB/s) TLC

-Chieftec iArena GPA-450S8 450W 120mm

Do tego jakiś GTX 1050ti i obudowa.

Pytanka:
1. Czy wszystko jest w porządku, czy coś zmienić?
2. Jaki konkretny model 1050ti polecacie?

3. Jaką kartę wifi?

4. Czy da się to wszystko wcisnąć w mniejszą obudowę tak żeby nie ugotować tego wszystkiego? Jeśli tak to w jaką/jeśli nie to w czym to "normalnym" zamknąć? 

Z góry dzięki za odpowiedź!

Edytowane przez som3body

Czesc!

Zastanawiam sie nad sensem/oplacalnoscia wymiany asusa hd 7790 2gb na asusa gtx 950 strix 2gb. Koszt wymiany to okolo 200pln (sprzedaz radeona za 300 dolozenie 200 i kupno gtx za 500). Wg sprzedajacego gtx ma 4m-ce i jest w stanie idealnym. Jest wszystko co bylo i papiery na gwarancje ponad 2.5 roku. Alternatywa dla gtx 950 jest kupno gtx 1050 do 600pln a wiec jakiejs najtansze i troche boje sie o kulture pracy. Ponadto monitor ma tylko dsub wiec dochodzi przejsciowka/konwerter wiec kolejne 30pln i nie wiem jak z jakoscia obrazu w takich rozwiazaniachdlatego rozwazam gtxa 950.

Cel wymiany to wzrost detali/fps w grach mafia3/bf1/gta5/i inne fps. Sprzet jak w stopce (i3 4130,8gb ramu, zasilacz bq 550w, monitor 1440x900. Jestem niedzielnym graczem.

Witam .

Jestem nowy i mam pytanko do Was :D Posiadam taki o to sprzęt:

-procesor amd fx 6100 3.3ghz

-plyta glowna ASUS M5a78l - https://www.asus.com/pl/Motherboards/M5A78L/

-pamiec ram ddr3 4GB 1600mhz i cl9

-grafike mam Radeon hd 7700 series 1GB

- zasilacz 500W

Moje pytanie brzmi co polecacie zeby zgraly sie komponenty jezeli chce zmienic grafike na jakas 2GB i pameic ram na dual chanell 2x4GB a procek zeby zostal.

Edytowane przez Raditz

Zależy jakie MOBO do tego. Jeżeli planujesz oc to czywiście 6700k, ale kwestia jeszcze tego do czego ta i7-ka jest aż tak potrzebna.

Myślałem nad zakupem taniej płyty na H110, którą w niedalekiej przyszłości bym zmienił na inną. A Ty może mógłbyś polecić jakąś płytę do tego proca, najlepiej jak najtaniej z możliwością podkręcenia? A co do tego do czego jest potrzebna i7-ka, tworzenie animacji w AAE, obróbka w Premierze, streamowanie.

Edytowane przez shayenek

AsRock B150 Fatal1ty Gaming K4/Hyper /intel B150, DDR4, LGA1151/ 

+ i7 6700 (wersja bez 'k') - podkręcasz przez szynę zamiast mnożnika kiedy już kupisz stosowne chłodzenie, a do tego czasu jedziesz na boxie.

W ESC różnica w cenie pomiędzy 6700 a 6700k to tylko 30zł. Nie opłaca się więc wziąć 6700k?

Edit. A co sądzisz o takiej płycie http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=68722

Edytowane przez shayenek