PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam zakupiłem miesiąc temu dysk WD model: wd20ezrx Niestety trafił on na gwarancje gdyż wydawał on z siebie piknięcia i nie równa była praca talerzy. Kiedy przyszedł już do mnie nowy dysk, włożyłem go do PC i działa. Napotykam teraz inny problem, podczas intensywnej pracy dysku (np. kopiowanie plikow) słychać potworne zgrzyty podczas ruchu głowicy. Prosze o pomoc w tym problemie. PS: Gdy chce wykonac test programem HD Tune to prędkość skanowania wynosi zaledwie 12MB/s a drugi dysk który mam tez WD tylko ze wd10ezrx podobny model tylko ze 1TB działa normalnie a prędkość skanu wynosi ok 140MB/s Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Gdy chce wykonac test programem HD Tune to prędkość skanowania wynosi zaledwie 12MB/s Już to jest bardzo podejrzane i nie świadczy dobrze o kondycji dysku. Cytuj Link to post Share on other sites
PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Czyli co znowu na gwarancje? Moge zapodac plik nagrania jak on hałasuje jesli ktos chce. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Nie ma sensu, ślij kolejny raz. Cytuj Link to post Share on other sites
PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Kurde kolejny miesiąc czekania mnie czeka :C Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Jeśli kupowałeś w jakimś sklepie na miejscu, to zapytaj, czy nie pójdą Ci na rękę i nie wymienią tego dysku na serię RED. Ma on o wiele lepsze recenzję i dłuższą gwarancję. Wydaje mi się, że warto o tym pomyśleć. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Mam identyczny dysk i pytanie, jeżeli teraz jest cichutki, chłodny i dość wydajny, to czy duże jest prawdopodobieństwo pojawienia się czegoś takiego jak u autora? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 To niestety pytanie do wróżki, bo nikt nie jest w stanie tego stwierdzić Cytuj Link to post Share on other sites
PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Mam identyczny dysk i pytanie, jeżeli teraz jest cichutki, chłodny i dość wydajny, to czy duże jest prawdopodobieństwo pojawienia się czegoś takiego jak u autora. Według mnie jeśli w okresie gwarancyjnym nic ci sie nie zepsuje, to masz 99% szans ze dysk bedzie dalej przez lata dobrze tobie sluzył Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Śmiga fajnie już ok. rok. Ps. odsyłaj na gwarancję, za 3. razem możesz żądać wymiany na nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Werturko 107 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Według mnie jeśli w okresie gwarancyjnym nic ci sie nie zepsuje, to masz 99% szans ze dysk bedzie dalej przez lata dobrze tobie sluzył Bzdura... Cytuj Link to post Share on other sites
thermalfake 32 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ps. odsyłaj na gwarancję, za 3. razem możesz żądać wymiany na nowy. To też jest bzdura. Trzeba było złożyć pisemną reklamację z tytułu niezgodności z umową a nie gwarancji w której domaga się wymiany na nowy wolny od wad lub jego naprawienia bądź w dalszej kolejności zwrotu pieniędzy. Teraz mogą naprawiać do usr*nej śmierci. Cytuj Link to post Share on other sites
Rysiu0192 58 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Jeśli kupowałeś w jakimś sklepie na miejscu, to zapytaj, czy nie pójdą Ci na rękę i nie wymienią tego dysku na serię RED. Paweł7 dobrze piszę spróbuj tak pokąbinować żeby wymienili na serie RED. Posiadam właśnie WD RED 2TB chodzi bez przerwy w NAS-ie od 5 miesięcy i nie mam z nim najmniejszych problemów, jest dosyć chłody i cichy. Cytuj Link to post Share on other sites
PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 To też jest bzdura. Trzeba było złożyć pisemną reklamację z tytułu niezgodności z umową a nie gwarancji w której domaga się wymiany na nowy wolny od wad lub jego naprawienia bądź w dalszej kolejności zwrotu pieniędzy. Teraz mogą naprawiać do usr*nej śmierci. Ja ten dysk dostałem jako nowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Dyski z reguły są wymieniane na gwarancji, a nie naprawiane. Cytuj Link to post Share on other sites
Arlekin 262 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 podaj całą specyfikację komputera(łącznie z dokładnym modelem zasilacza), bo to jest zbyt podejrzane-trafić 2 razy na zły dysk Cytuj Link to post Share on other sites
PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 podaj całą specyfikację komputera(łącznie z dokładnym modelem zasilacza), bo to jest zbyt podejrzane-trafić 2 razy na zły dysk Zasilacz OCZ modXstrem 600W Plyta Głowna: asus m5a97 usb 3.0 Procek: AMD Phenom II 965 Ram: Adata 4x2GB GPU: Radeon 7970 Dyski: OCZ Vertex 4 Seagte 500GB WD 1tb i 2tb PS; Predkosc teraz wrocila do normy ok.140mb/s i lekko ucichł Cytuj Link to post Share on other sites
Arlekin 262 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 PS; Predkosc teraz wrocila do normy ok.140mb/s i lekko ucichł może, w dyskach jest coś takiego jak dotarcie(kiedyś słyszałem takie spekulacje) Cytuj Link to post Share on other sites
PPDudi 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) może, w dyskach jest coś takiego jak dotarcie(kiedyś słyszałem takie spekulacje) Nie mam pojecia. Ten 1TB nie mial takich odpalow. Nadal go slychac ale juz nie tak jak wczesniej. Poczekam do wtorku, mocno go obciążając i zobaczę co bedzie sie dzialo. Edytowane 12 Października 2013 przez PPDudi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts