Skocz do zawartości

elvismt

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    1386
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez elvismt

  1. Boje się samsungów, po swoim i wygooglowaniu innych licznych problemów z samsungami trudno mi uwierzyć ponownie producentowi na słowo. Chyba że gdzieś znajdę z minimum 3 letnią gwarancją. Moja sztuka psuć się zaczęła po dwóch latach z czego po roku u mnie. I sypie się sporo... są dziwne refleksy na skraju np. ciemnych okien windows na jasnym tle. Jest mega smużenie co mi akurat nie przeszkadza aż tak bardzo. Są przebicia na porcie DP, i najgorsze zanim monitor się nagrzeje widać efekty jakby matryca była zbita ... Loki1997 - Racja Huawei pompuje sporą kasę pod marketing, z jednej s
  2. Witam, Poszukuje powoli nowego monitora który zastąpi mojego Samsunga C32hg70 który niestety się psuje, jest fabrycznie skopany Szukam czegoś z odświeżaniem minimum 120Hz i matrycą minimum 32' oraz jeszcze nie w zabójczej cenie. Kolejny wymóg musi być VESA do wieszania monitora Monitor używany będzie głównie do gier, często CS-Go. Do pracy codziennej oraz do pracy z grafiką (pół-profesionalnie) godząc się na reprodukcję kolorów typowo pod gameing. Wiem że tutaj na forum nie brakuje ludzi którzy na obrazie i monitorach znają się po prostu perfekcyjnie, zasta
  3. tak puszczałem instalacje od nowa (windows 10 i win7) to samo - kopiowanie plików> restart i ekranu konfiguracyjnego z tworzeniem konta już nie zobaczę... problem jest dziwny dlatego się nim dzielę. może zrobię film na YT
  4. niestety tak, również czarny ekran. Co ciekawe zamieniłem matryce ze sprawnej sztuki i obraz się wyświetla. Czy możliwym jest fakt poprawnego działania matrycy w bios/podczas rozruchu systemu a podczas pracy na systemie windows brak obrazu z powodu matrycy? Producent matryc jest inny, na jednej LG na drugiej mniej znany mi producent (jakość obrazu zbliżona, taka sama)
  5. Próbowałem przełączać opcje wyświetlania (win+p) system również reinstalowałem na nowo, instaluje się normalnie aż do restartu po czym należy "skonfigurować nowy system" ten ekran się nie wyświetla ale działa na zewnętrznym monitorze. Komputer taki już otrzymałem w ilości 3 sztuk, jedna działa normalnie dwie mają taką oto wadę
  6. Cześć, Borykam się z dziwnym problemem i być może ktoś już zna rozwiązanie. Mam laptopa dell latitude e6410 który normalnie wyświetla obraz w bios oraz do czasu ładowania systemu windows (niebieska flaga) potem ekran jest czarny, widać tylko podświetlanie matrycy. Gdy podłaczę monitor zewnętrzny to otrzymuje na nim obraz. Nie działa zmiana rozdzielczości, odświeżania, odinstalowanie sterownika Mam przeczucie że matryca mogła nie być oryginalna ... choć ta w bios działa wyśmienicie. Windows 7 to samo,
  7. punk.2 nie! tłumienie będzie duże przez kabel jaki musisz dać od routera do anteny i... routery mają obecnie parę anten każda odpowiada za inny zakres fal np. jedna za sieć 2,4GHz inna 5GHz i nie tylko chodzi tu o częstotliwość ... długi temat więc zepsujesz tylko jakość sieci w ten sposób. Ja bym zrobił tak: Router główny (obsługa jednej sieci wifi MESH) huawei ax3 pro Router na piętrze Huawei AX3 Połączenie routerów najlepiej po kablu LAN Podwórko, działka jak zwał albo następny ax3 w puszce hermetycznej gdzieś na działce lub na dachu domu albo co w wielu prz
  8. Prawdę mówiąc dawno tu nie zaglądałem, znalazłem rozwiązanie. Pomogło na 4/5 klientach outlook https://support.microsoft.com/en-us/office/uninstall-office-from-a-pc-9dd49b83-264a-477a-8fcc-2fdf5dbf61d8 Trzeba totalnie odinstalować pakiet office przy użyciu narzędzia od microsoft
  9. No właśnie na papierze wygląda to bardzo atrakcyjnie. Natomiast boje się dalej aparatu 108MP z s20 ultra. Ten niestety jest gorszy od 12MP z s10 czy zwykłej S20 Straszy również brak ładowarki i brak slotu na kartę SD (obecnie mam 400GB) Chyba się skończy na tym że nie wymienię telefonu... Chociaż ciort jeden wie... Wydaje mi się że przed aktualizacjami oprogramowania mój s20 ultra robił jednak lepsze foto i celniej autofocusował...
  10. Cześć, Przymierzam się do zmiany swojego s20Ultra bo mam dość jego kapryśnego aparatu. (nie celny wolny autofocus, często nie wyraźne fotki, słabe fotki z bliska np. skan dokumentów) Ponoć w note 20 ultra poprawiono błędy konstrukcyjne s20. Pytanie czy ktoś posiadał oba telefony i może się wypowiedzieć czy aby na pewno aparat poprawiono? Nie chodzi mi o porównania na papierze, bo są niewiele warte. A może s21Ultra albo xiaomi mi 10 ultra?
  11. Był duży ale został podzielony na parę części (archiwa) największy plik ma 8GB Z tym że na jednym z komputerów jest jeden PST z rozmiarem okoł 6GB
  12. Cześć, Pojawił się nowy problem z aplikacją Outlook 2016. Program otwiera się poprawnie i działa tylko co drugi raz. A zatem otwieramy aplikacje i wszystko normalnie działa, po jej wyłączeniu i ponownym włączeniu nie ma podpowiedzi e-mail ze skrzynki. Nie wysyła się poczta, nie synchronizuje się. Problem zaobserwowałem już na trzech komputerach. Póki co fora milczą więc jest to nowy problem lub mało znany. Może są wśród nas ludzie z IT znający problem i co najważniejsze rozwiązanie? PS. Autopodpowiedzi są zapisywane w C:\users\kowalski\appdata\roaming\m
  13. Witam Mam już dość płyty mag z490 gaming plus Po włączeniu komputera, płyta działa dobrze do póki nie wyłączymy systemu. Po wyłączeniu nie da się włączyć komputera. Trzeba odłączyć wtyk zasilania i po pięciu sekundach podłączyć go ponownie i włączyć PC. To już drugi problem z tym szmelecm od MSI. Zaczynam się zastanawiać czy nie rządząc wymiany w komputroniku na coś innego. Ktoś miał podobny problem?
  14. Na sprzedaż komputer - mój wspaniały i kochany "były" Komputer służył mi na co dzień do gier, pracy i wszystkiego... Zmieniłem go na nowy zabierając kartę graficzną i zasilacz. Jest natomiast kompletny ponieważ działa na integrze intela + zasilaczu zastępczym Specyfikacja Intel i7 3770K RAM 32GB HyperX Fury hx316c10f/8 Płyta MSI z77a-G43 Dysk HyperX Fury 128GB SSD + 1TB WD Blue Zasilacz 420 no name Obudowa Zalman Z9 4 wentylatory 120mm System MAC OS HIGH Sierra (nie upgradeowałem bo nie mam karty graficznej Li
  15. Monitoruje swoje łącze, generalnie miewam czasem problemy w sieci ale zawsze wiem kiedy. Natomiast nawet do menu COD nie mogę wejść bo wywala błąd połączenia z serwerem. Więc albo gra jest zwalona albo korzysta z jakiegoś nietypowego portu który w jakiś sposób jest blokowany w sieci. To są moje przypuszczenia. Szkoda bo black ops 1 był moim ulubionym tytułem w całej serii. Tydzień trial się kończy... no cóż wiem że tej gry już nie kupię. Trochę szkoda
  16. światło 60Mbit lokalny operator.
  17. COD black ops był moim zdaniem jedną z najlepszych części. Jako iż jest teraz darmowych parę dni z Cold War chciałem wytestować grę. Niestety po uruchomieniu gry z miejsca otrzymuję komunikat "rozłączono z serwerem" wyjdź do pulpitu. I tak w kółko. Łącze działa prawidłowo. Support Blizzard battlenet ma wywalone. Czy ktoś przerabiał podobny temat?
  18. Biafra podsunięte przez Ciebie rozwiązanie okazało się zbawienne na brak obrazu przed załadowaniem systemu na DP. Teraz działa wyśmienicie. Ślicznie dziękuje za szybką i fachową pomoc w tej kwestii. Natomiast problem z wentylatorami pozostał, może faktycznie aplikacja dragon center jest zbugowana... po wybudzeniu komputera gdy wentylatory stoją wchodzę w managera zadań, tam wywalam wszelkie procesy związane z dragon center usypiam ponownie komputer i wybudzam, wentylatory zaczynają pracować. Update biosu płyty głównej nic nie wniósł w tej kwestii. Pomęczę s
  19. System oryginalny, przeniosłem licencje ze starego PC choć i tu czy trial czy aktywowany nie miało by znaczenia. System nowy zainstalowany na nowo... chciałem stary wrzucić ale grzebanie w sterownikach chipsetu, sama opcja że był to legacy... Poświęciłem pół dnia i migrowałem wszystko na świeżynkę. Dysk systemowy wszedł nowy na M2 a stare zostały na pliki i aplikacje drugiej kategorii Dziękuje również za możliwość tłumaczenia, dostałem informację zwrotną od MSI ... o dziwo odpisali po polsku niestety jednak nieco wymijająco prosząc o dosłanie bardzo szczegółowej k
  20. EVGA Supernova 750W ale z zaznaczeniem że procesor otrzymał prąd wtykiem 8 pinowym (dodatkowy 4 pin jest wolny) HyperX 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Fury RGB ale jestem na 98% przekonany że pamięci nic tutaj nie mają do rzeczy. Bios taki jak wyjąłem z pudełka, podejrzewam że jest już jakiś update i będę miał zamiar go zainstalować w wolnej chwili
  21. Kupiłem płytę MSI MPG Z490 GAMING PLUS, wrzuciłem na nią i7 10700K 32GB RAM, kartę MSI GTX1070 i Dysk M2 I mam z nią kilka problemów, może komuś znany jest ten temat albo ma w swojej podobnie? 1) Płyta uruchamia się ale nie mam obrazu na portach DisplayPort, obraz jest tylko na HDMI. Po uruchomieniu systemu windows (ekran logowania) mam obraz na displayport i HDMI, Przed uruchomieniem się systemu obrazu na porcie DP nie ma!, nie można więc wejść do bios i nic ustawić chyba że podepnę monitor na HDMI Zaobserwowałem że po ustawieniu opcji LEGACY i podaniu systemu bez UEFI obraz j
  22. Mam na sprzedaż stare laptopy HP HSTNN-c18c Komputery w pełni sprawne, baterie w różnym stanie, jedne trzymają przyzwoicie inne wcale. Komputery z uwagi na dość leciwe podzespoły raczej nadają się do uruchomienia systemów Windows XP i dystrybucji linuxa ewentualnie wynalazków na kształt androida czy chrome os. Zainstalowałem testowo windows 7 i działa... ale nie jest to komfortowe użytkowanie. Może ktoś znajdzie dla nich zastosowanie. W komplecie do komputera zasilacz HP Procesor intel core 2 Ram minimum i "zazwyczaj" 1GB Dyski HDD zwykle 80G
  23. Temat rozwiązany, choć nie wiem dalej czemu w trybie UEFI pod DisplayPort na karcie nie ma obrazu, po przełączeniu się na HDMI dopiero jest. Gdy windows wstanie obraz pod DP już jest. Na Legacy natomiast obraz jest zawsze A diody... prawidłowo podświetlają się i gasną. Dziękuje za pomoc
  24. Cześć, być może to błahostka... mam nadzieję. Złożyłem nowy PC na płycie MSI MSI MPG Z490 GAMING PLUS Procesor i7 1070K Ram HyperX 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Fury RGB Karta 1070 Zasilacz evga ze stopki Problem jest taki że komputer startuje, nie wyświetla obrazu ani na karcie dedykowanej ani na integrze, wentylatory się kręcą a następnie te z procesora i karty stają. Brak sygnałów dźwiękowych choć podpiąłem buzzer. Czy może to być problem zasilacza? jest porządny ale do procesora podpiąłem jedynie wtyk 8 pin CPUPOWER1 na POWER2 zbrakło mi kabla
  25. Odkopuje, płyta wybrana Zgodnie z radą na czipie z490, Ram wybrany Został mi dysk i obudowa O ile dysk z koszyka jest naprawdę fajnie wyceniony, chciałem zapytać czy jest godny zaufania. Miałem kilka dysków SSD i te tańsze Adaty się sypały. No i najgorsze - Obudowa Szukam ładnej solidnej, minimum 3 miejsca na HDD 3,5' choć w ostateczności przeboleje 2 miejsca USB C na froncie cicha i w miarę duża. Mogę nawet dołożyć ale chciałbym kupić coś przyzwoitego.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...