pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Mam kłopot. Zainstalowałem windows 7 64 bit . Zassałem sterowniki z neta pod win vista 64 bit i windows 7 64 bit instaluje je i po zainstalowaniu i zresetowaniu pc wyskakuje mi komunikat sterowniki zablokowane z powodu niezgodnosci. Mam takie gry jak starcraft 2 beta , bf bad company 2 stalker zew prypeci i wiedzmin . Są dwie rzeczy które mnie niepokoją : 1 .Gdy gram w wiedźmina coś się dzieje z grafiką. Są takie jakby prześwity postaci miga mu np ramie i widać obraz w tle i takie szybkie miganie jest cały czas, czasami pojawiają się jakieś dziwne paski ( jakby takie kosmyki włosów ,proste paski ciągnące się no od postaci) jakby coś się działo z teksturami.Nie wiem jak gra się zachowywała gdy miałem windows xp bo gry jeszcze nie posiadałem. 2. Podczas odpalania gry (zjawisko występuje tylko gdy jestem w menu i po włączeniu gry) słychać dziwne dźwięki dochodźące z wnętrza pc (głownie przy wiedźminie i stalkerze). Przypominają one takie szmery , czasami dzwięk się nasila i przypomina jakby duszącą się cebule na patelni. Te dzwięki sa ciche . W stalkerze zaobserwowalem tez drobne przycięcia jak biegne tak co 100m są one bardzo małe ale da sie wyczuć. Battle field bad company 2 i starcraft 2 działają graficznie bez zarzutu. Gdzie leży problem ?? Gdy zainstaluje sterowniki z płyty wszystko wygląda tak samo. 1. Procesor: Intel Core i5 750 4x2.66 GHz BOX (LGA1156, 8MB) 2. Płyta główna: Asus P7P55D, P55, DDR3, SATA2, GBLAN, ATX, FW, Core i5 3. Pamięci: DDR3 4GB 1333MHz A-Data (2x2GB, DualDDR, CL9) 4. Dysk twardy: Samsung 500 GB, SATA/300, 16MB, NCQ Spin Point F3 5. Nagrywarka: LG GH-22NS50 DVD±R 22x, DVD±RW 8x, CD-RW 32x, DVD+R DL 12x, DVD-RAM 12x, OEM, SATA, Black 6. Karta graficzna:Radeon HD5850 Gigabyte 1024MB GDDR5, HDMI, DVI, PCI-E 2.0 7. Obudowa:Antec Three Hundred (bez zasilacza) 8. Zasilacz do obudowy ATX 500W OCZ ModXStream Pro SLI (Fan 135mm, PFC) Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 podkręcałeś grafe?? Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 nie !! nawet nie wiem jak. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 "Zainstalowałem windows 7 64 bit" Oryginał ? Jeśli oryginał, to sterowniki są bez podpisu cyfrowego (win vista i 7 nie dopuszcza (powiedzmy ) do instalacji takich sterów). Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 pirat wersja ultimate, ale ja te sterowniki zainstalowałem i po restarcie pisze ,że są zablokowane o ile to o nie chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Skąd pobierałeś sterowniki? Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 10-3_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... ws-7-64bit ale na płycie dołączonej do karty mam takie same chyba ( przynajmniej wszystko tak samo wygląda) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=RBA8CzWoopUlYRFZ masz zassij stery do swojego systemu i zainstaluj, najpierw jednak odinstaluj sterowniki do grafiki (możesz je pobrać stąd: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx) Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 dla płyty głównej to mam z cd dołączonego i instalowałem tylko dzwięk Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 to zainstaluj jeszcze stery chipsetu Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 No właśnie cały czas to próbuje mu wcisnąć, ale ciężko idzie... Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 ok słuchajcie odinastaluje te sterowniki ati i zainstaluje sterowniki wszystkie dla mobo . i powiem co sie dzieje Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://downloadcenter.intel.com/default ... ds_drivers Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 no to czekamy na rezultaty(a ja ide sobie po piwko dla rozluźnienia) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 OK lewas, gdyby co, to pomóż mu wybrać, co ma pobrać ze stronki intela (którą podałem wyżej). Ja muszę się odmeldować. miłej zabawy Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 1 odinstalowałem stery do karty graficznej rozdzielczość się zmieniła tak jak przed ich instalacją . 2 restart pc 3 zainstalowałem stery do mobo z płyty cd która mam nazywają się intel chipset drivers ! 4 teraz instalować ?? sterowniki ati ?? do grafiki te które mam na dołączonej płycie? Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 możesz je zainstalować lub pobrać nowe ze strony producenta Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Zainstalowałem te co miałem na płytach. 1 odinstalowałem stery do karty graficznej rozdzielczość się zmieniła tak jak przed ich instalacją . 2 restart pc 3 zainstalowałem stery do mobo z płyty cd która mam nazywają się intel chipset drivers ! 4 zainstalowałem sterowniki ati z płyty dołączonej do karty 5. Po odpaleniu wiedźmina grafika dalej "szaleje" 6. W obydwu grach słychać ten cichy szmer , chociaż nie wiem czy to problem bo może to normalne . Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 i tak masz od nowości?? tzn jak tylko złożyłeś ten zestaw?? Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 możliwe ,że znalazłem problem bo miałem zainstalowany direx 11 beta jakis odinstalowałem go i zainstalowąłem dx 9 . W wiedzminie już nie ma tych anomalii . Ale jeszcze restartne pc i się upewnie. Czy od pocżatku to nie wiem bo na poczatku to ja grałem w bad company 2 i działał bez zarzutu i teraz tez działa bez zarzutu mam tylko problem z wiedzminem jednak dalej grafika szaleje ;/ mowa oczywiście o wiedźminie Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 tylko z tą jedną grą?? zacznijmy od tego że teoretycznie jest ona niekompatybilna z win 7 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 wiedźmin nie działał poprawnie z radeonami 5xxx pod ccc <= 10.1 potem naprawili Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 sprawa wygląda tak wszystkie gry odpalam na max detalach wszystko na full 1. Wiedzmin 80 klatek fps i często ta grafika szaleje 2 . Bad company grafika stabilna wszystko wporządku liczba klatek 50 +- 5 3. Stalker Ma najgorszą grafike a pokazało mi 40 klatek spadło nawet do 37 a max 45 około , co tak mało????? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 w stalkerze zgaś AA, bo go skopali pod radeony i powinno być ok Cytuj Link to post Share on other sites
pavlikowicz 0 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://g1.pcworld.pl/news/1/9/197689 a zobaczcie ile ma fps na tych testach w stalkerze 149!!!!!!!!!!!!!!! rozdzielczość taka jak u mnie 1920 x 1200 w ccc ustawiłem co się dało na wydajność a nie na jakość i resztę ustawień na standardowe. Wszystko chodzi tak jak chodziło . A wiedźmin szaleje . W stalkerze w opcjach antyalysing wyłączyłem i klatek tyle samo. Po restarcie stalkera klatki dochodzą do 80 max Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts