BIGPUN 12628 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Tak. Ale jest wygodniejszy. Nie wymaga zewnętrznego światła. Np na urlop biorę sobie kilkanaście grubych plików. Mam pudła komiksów, różnych klasyków. Czekają w piwnicy na swoje czasy. Czytam je zdublowane na ipadzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Ale jest wygodniejszy.To prawda. Czekają w piwnicy na swoje czasy.Chyba na podniesienie swojej wartości. Nie wiem, czy wiesz, ile kosztuje pierwszy (w ogóle) numer Supermana na ten przykład. Może i Ty masz w tej piwnicy jakiegoś "białego kruka"? Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Może i Ty masz w tej piwnicy jakiegoś "białego kruka"? niestety nie mój skarbek to pierwszy zeszyt tm-semic w polsce. Wszystkie komiksy przed przeprowadzką w 1989 trafiły na śmietnik Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wszystkie komiksy przed przeprowadzką w 1989 trafiły na śmietnik Chciałbym znaleźć takie coś na śmietniku Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 nawet nie wiesz jaką miałem minę jak przeprowadzce do nowego miasta okazało się, że ich nie ma Później pokażę Ci moje elektroniczne zbiory, ostatnio pozyskałem skany Kapitana Żbika! i komplet Kajko i kokosza:) Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2293 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Sandman i Preacher. Obrazek z tego drugiego: http://i168.photobucket.com/albums/u167/duke_leto_2/leto/detektywi.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Pierwszy Green Arrow, który mnie zainteresował. Total reboot. Żadnych masek, rajtuzów i czapeczek jak Robinhood. http://i.imgur.com/4CdRxQK.jpg 6 zeszytów machnąłem do jednego piwka:) Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ehh młodość Kajko i Kokosz,, Tytus Romek i A'Tomek, Kleks, komiksy TM-Semic (Spider-Man i X-Men), Thorgal, Yans, Funky Koval, Tajemnica Atlantydy (wg Danikena), Entemologia Motylkowska i Profesorek Nerwosolek, Doman, Hans Kloss, Tajemnica Złotej Maczety oraz Asterix Generalnie klasykę Baranowskiego, Christy, Pawel posiadam do dziś (niestety nie wszystkie kompletne), a obecnie powoli zbieram Thorgala Cytuj Link to post Share on other sites
hrabinia26 0 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Oj, to były czasy, kiedy czytało się komiksy. Cytuj Link to post Share on other sites
Bywalec 0 Napisano 7 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Pamiętam mój ulubiony komiks Kajko i Kokosz. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 25 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 http://i.imgur.com/X5nyOB4.jpg Najnowsza reinkarnacja S. Czarnoskóry prezydent... 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Zabrałem się ostatnimi czasy za nadrabianie batmanowych przypowieści. W tym celu wygrzebałem z odmętów internetów listę 25 najbardziej kultowych powieści graficznych z netoperkiem w roli głównej i postanowiłem sprawdzić przynajmniej Gothamową wierchuszkę . Użyję więc tego szczęśliwego splotu okoliczności jako pretekstu do tego żeby zanudzić Was kilkoma opiniami (pseudorecenzjami). http://www.grouchoreviews.com/content/features/60/1.jpg Jako pierwszy na warsztat wskoczy The Long Halloween. Pierwszy, bo jest w mojej opinii wzorowym przykładem batmanowej przypowieści. Jest tutaj wszystko co może rozkochać nowicjusza w komiksach począwszy od wspaniałej fabuły a na mrocznym i klimatycznym rysunku kończąc. Autorzy wspaniale grają kreską która wydaje się rozmyta i niedokładna gdy akcja nabiera tempa, stabilizując się i rysując szczegóły wtedy gdy fabuła wytraca pęd i zostawia czytelnika wraz z bohaterami w sieci ślepych uliczek i fałszywych tropów. Bo to właśnie fabuła nakręca tę maszynę. Ze wszystkich znanych mi batmańskich historii to właśnie TLH najlepiej nadaje się na film. Mroczny, detektywistyczny i pełen zwrotów akcji i zwieńczony końcówką jak w dobrym thrillerze. Wszak batman to przede wszystkim detektyw. Nie chcę zdradzać szczegółów fabuły ale warto wiedzieć że zobaczycie tu jak tajemniczy morderca stawia w szachu całe gotham- policję, bohaterów, mafię, a nawet szaleńców. Czy batmanowi uda się odkryć kto stoi za serią morderstw? Pytanie oklepane jak tyłek sashy grey- więc może jednak nie? http://i.imgur.com/Dzy3gDj.png Koniecznie sprawdźcie. 9/10 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 The Long Halloween. Jako ciekawostkę można dodać, że jest to jedna z grubszych opowieści: ponad 300 str. na ślicznej matowej kredzie. Co więcej; komiks ten był wydany niedawno w PL i można kupić go obecnie w bardzo promocyjnej cenie około 90zł(cena sugerowana 149zł). Warto. Nakład, jak wszystkich komiksów PL pewnie się skończy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dla obeznanych z językiem wyspiarzy śliczne wydanie na błyszczącym papierze za niecałe 15€ z darmową wysyłką: http://www.amazon.de/Batman-Long-Halloween-Jeph-Loeb/dp/1401232590/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1407161247&sr=8-1&keywords=the+long+halloween Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 półdarmo... cena okładkowa to 30 zielonych Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Owszem. Ceny na amazonie są bardzo atrakcyjne. Praktycznie nie ma wydań droższych niż 15€ (killing joke, dark knight returns, year one itp.) jeśli są dostępne na amazonie a nie od zewnętrznego sprzedawcy przez amazon. A wydania są piękne. W tym tygodniu będę miał troszkę nowości to pochwalę się kolekcją. Arkham Asylum kupiłem dziś za 10€. Czekam jeszcze na Dark Victory i całą serię sów. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Polskie zafoliowane wydanie AA kosztowało z drugiej ręki ponad 200zł. Obecnie ciężko nawet i takie dostać Miękkie zeszty trzymam w kartonach.Twardziele w regaliku nerda... Co 2-3 dni małża stęka, że nie pasuje do salonu.Na to odpowiadam, że będzie pasować jak nad nim powieszę megaboard Batmana:)))http://i.imgur.com/FaCkduJ.jpg 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Piękne. Ja dopiero wystartowałem z papierową kolekcją choć większość już przeczytałem na srajpadzie. http://i.imgur.com/fwJRKK9.jpg W tym tygodniu będą: -trzy części sów (na bank dwie, ostatnia może być w przyszłym tygodniu; pierwsza w zestawie z maską) -Arkham Asylum -Dark Victory W zamówieniach wiszą mi jeszcze nadal niedostępne -son of the demon -śmierć w rodzinie w zestawie z maską Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jak spodobały Ci sie rysunki w Hush. To zakręć się za "Detective Comics: Batman" Zaraz Ci zrobię kilka zdjęć Ps szacun za maski... W PL oczywiście nie ma:( Jak się zdenerwuje to zrobię importa Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jak się zdecydujesz to daj znać. Zrobię Ci importa Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 No dobra bajki na bok... przymierzałeś już? Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Ba! Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Zamówiłem All-Star Superman wraz z Batmanem (nie chciałem pokazywać ich wspólnie w jednym poście aby BIGI się nie wkurzył) Trochę szkoda, ze są w Polsce ale z drugiej strony nie mam czasu się nimi delektować tu, myślę ze zasługują na trochę więcej uwagi. że nie pasuje do salonu. Mam deal z Gonia, biorę regal z salonu do siebie a w salonie znajdzie się podwójny (jak na zdjęciu które przerobiłeś) Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 pokazywać ich wspólnie http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2010/173/5/2/batman_vs_superman_colored_by_westwolf270.jpg spoko 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 I want you to REMEMBER... my hand... at your throat... I want... you to remember... the one man who BEAT you... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts