rafal12322 5840 Napisano 10 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Ja czekam na Black Friday i pewnie też się skuszę na XOX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 11 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 jak zobaczyłem gry w game pass A do końca roku jeszcze: 1. Playerunknown's Battlegrounds - od 12 listopada2. Hellblade: Senua's Sacrifice - w grudniowym XGP3. Ori and the Blind Forest - w grudniowym XGP4. Ori and The Will of The Wisps - w 20195. Kingdom: Two Crowns - w grudniowym XGP6. Aftercharge - w dniu premiery7. Supermarket Shriek - w dniu premiery8. Void Bastards - w dniu premiery9. Pathologic 2 - w dniu premiery10. Secret Neighbor - w dniu premiery11. The Good Life - w dniu premiery12. Thief of Thieves: Season One - od dzisiaj13. Thomas Was Alone - od 22 listopada14. MXGP 3 - od 22 listopada15. Agents of Mayhem - od 22 listopada16. Mutant Year Zero: Road to Eden - w dniu premiery17. Crackdown 3 - od 15 lutego Do tego dochodzi jeszcze sparcie klawiatury i myszki od następnego tygodnia dla następujących gier:Bomber CrewWarfaceChildren of MortaMinion MasterDayZWarframeStrange BrigadeWarhammer Vermintide 2MoonlighterWargrooveVigorWarthunderX Morph DefenseFortnite Szału z grami wspierającymi mysz i klawiaturę nie ma, ale myślę, że z upływem czasu będzie coraz lepiej. Testowałem już w Warframe, można normalnie grać, jak na PC game pass Jeśli od 15 listopada nie będziesz miał aktywnego Golda, to będzie z 1PLN https://www.pepper.pl/promocje/xbox-live-gold-za-1-z-od-1511-113874 Game Pass też jest za 1PLN miesiąc (czytaj komentarze pod okazją) https://www.pepper.pl/promocje/xbox-game-pass-6-miesiecy-113499 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 11 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2018 no własnie aktywowałem najpierw 2x triale na 14 dni także za 14 dni kupie te za 1 zł bo podczas triala nie mogę aktywować za 1 zł żeby się sumowało , ale kurde tyle gier że starczy na x czasu do grania, w dobrym momencie kupiłem bo załapuje się na wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Powoli zaczynają pojawiać się promocje Zestaw z SotTR za 1699zł https://www.mall.pl/konsole-gry/microsoft-konsola-xbox-one-x-shadow-of-the-tomb-raider Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Witam, Panowie warto jest kupić XOX, jeśli posiada się PC z Win 10? Mam na PC FH4, jednak zastanawiaj się czy nie lepiej byłoby kupić XOX? Widziałem konsolet w zestawie z FH4 i FM7, więc te gry mógłbym sprzedać, ponieważ już je posiadam. Mam TV 4K 49" z HDR. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Siema. Stary jestem a dzieci mnie męczą o konsole Xbox X. Więc mam pytanie, w te kupione gry można grać i na pc i na X. Np. X na stancji a PC w domu i można ciąć w gry kupione na X w domu na PC? Nie rozumiem co czytam na stronach Microsoft, czy tylko w obrębie mieszkania po jednej sieci czy o co biega? Cytuj Link to post Share on other sites
dudus8 493 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Siema. Stary jestem a dzieci mnie męczą o konsole Xbox X. Więc mam pytanie, w te kupione gry można grać i na pc i na X.Np. X na stancji a PC w domu i można ciąć w gry kupione na X w domu na PC? Nie rozumiem co czytam na stronach Microsoft, czy tylko w obrębie mieszkania po jednej sieci czy o co biega?Można grać w Gry z Xbox one na Pc z Windows 10. Musisz być zalogowany na tym samym koncie Microsoft na PC i konsoli. Gry są przypisywane do tego konta. Ściągasz grę na Xbox i PC i grasz bez przeszkód. Nie jesteś ograniczony do tej samej sieci, tylko do tego samego konta Microsoft. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Można grać tylko w te które są oznaczone jako "Play Anywhere" czyli produkcje Microsoftu, reszta gier nie jest współdzielona. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Czyli w sumie niezłe rozwiązanie, tym sposobem wygrał X nad PS4Pro. Dzięki za pomoc, konsoli nigdy nie miałem, nie licząc Pegasusa Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Panowie warto jest kupić XOX, jeśli posiada się PC z Win 10? Ja kupiłem, to finalnie zastałem z XOX i laptopem, bo PC przestał mi być potrzebny Na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć sam. Jest mnóstwo za i przeciw. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ciekaw jestem kiedy, na jakich zasadach i w jakiej obfitości wprowadzona zostanie obsługa mychy i klawy. Tzn wiem, że już jest ale akurat nie w grach które mnie interesują. Wydaje mi się, że przy 30 fps to byłaby totalnie nieresponsywna męczarnia i takiego PUBGa to niespecjalnie uratowałaby myszka. Ale już jakieś Battlefieldy itp to mogłaby być niemała rewolucja. Teraz np dość mocno męczę się na padzie w Path of Exile. Interface został całkiem dobrze przemyślany pod pada ale jak dla mnie to jest po prostu taki typ gry, że trzeba mieć myszkę, żeby się odnaleźć w tych wszystkich swoich itemach itd. Nie sądzę, że mając opracowany interface pod pady, nagle udostępnią tam myszkę z HUD jak z PC ale no dla mnie to przykład gry, gdzie myszka by uratowała sytuację. Ciekaw też jestem jaki % graczy by w ogóle wzięło pod uwagę podłączenie myszki i klawy pod konsolę, zazwyczaj są to jednak setupy kanapowe. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 No ja bym wolał myszkę, nawyk z BF i stacjonarki. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ciekaw też jestem jaki % graczy by w ogóle wzięło pod uwagę podłączenie myszki i klawy pod konsolę Przecież od bardzo dawna ogrom graczy (konsole) używa myszy i klawiatur, tylko prawie nikt się tym nie chwali... Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ja kupiłem, to finalnie zastałem z XOX i laptopem, bo PC przestał mi być potrzebny Na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć sam. Jest mnóstwo za i przeciw. U mnie znów odwrotnie . Córce kupiłem rok temu X one głównie ze względu na kinecta , ale od dłuższego czasu stoi nieużywany . czasem tylko jak ktoś wpadnie . Mam na nim nawet jakieś gry dla siebie , ale oprócz forzy to nie mogę przeboleć .pada . A że główna moja gra to WOT , wiec PC dalej na topie . Próbowałem grać w WOT na xboksie ale dramat . Kolejna sprawa to ostatnio zmieniłem TV na całkiem "nowoczesny" , posiada funkcję upłynniania obrazu i te 30fps widać jak by było 60 . Upscalling do 4k też fajnie działa . Cytuj Link to post Share on other sites
adi777 669 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Kolejna sprawa to ostatnio zmieniłem TV na całkiem "nowoczesny" , posiada funkcję upłynniania obrazu i te 30fps widać jak by było 60 . Upscalling do 4k też fajnie działa . Samsung? Jaki model, jeśli mogę wiedzieć? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Nie , poszedłem w Ambilight philips 55pus8303 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 posiada funkcję upłynniania obrazu i te 30fps widać jak by było 60 Raczej robi z obrazu efekt "opery mydlanej". Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 28 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Mi się podoba , minusów w tym nie widzę . Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Jasne że warto brać Xboxa x mimo pc, ja mam gtx 1060, ryzen 1600 i 16 gb ramu i zostawilem go do jakiś gier jak MMORPG typu black desert, guild wars 2 itp , a na xbox gram w all gry bo native 4k, a na ps4 pro w exy Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 posiada funkcję upłynniania obrazu i te 30fps widać jak by było 60 Do gier to się nie nadaje bo zwiększa drastycznie input lag. "Tryb gry" wyłącza cały post procesing. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Do gier to się nie nadaje bo zwiększa drastycznie input lag. "Tryb gry" wyłącza cały post procesing. W moim modelu inputlag w trybie gra to 31ms zaś standardowo to 50ms. Ja jako niedzielny gracz nawet nie przełączałem w tryb gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Powinno się dać przypisać na stałe tryb gra do wejścia HDMI używanego przez konsole. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Mogę wywalić z biblioteki gry, które miałem na płycie ale sprzedałem? Denerwuje mnie ich obecność w menu Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) ok* *Może nie każdy zrozumiał, nie wiem jak to zrobić, widzę tylko, ukryj. Edytowane 9 Stycznia 2019 przez dodo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts