happysc 138 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Ale do underground 1 i 2 nie ma chyba startu co? Cytuj Link to post Share on other sites
VectroV 3584 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 @up A to jakiś z ostatnich NFSów miał start do UG1/2? Głownym plusem tej części jest po prostu powrót do tuningu wizualnego i do typowego "miejskiego" klimatu z nielegalnymi wyścigami. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Oprócz tej części to na przykład świetnie się bawiłem przy tym nowszym Most Wanted, całkiem dobrze się grało. Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Jak dla mnie to właśnie NFS się skończył w 2005r... Od tamtej pory coś próbowali jak np undercover czy ponownie most wanted ale bez sukcesu Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A ja gralem sobie normalnie a teraz za każdym razem pisze że nie mam dostępu do neta a wszystko normalnie działa z usług sieciowych Cytuj Link to post Share on other sites
rrwwjunior 70 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 No NFS jak dla mnie ok taki zabijacz nudy ale nie porywa jakoś specjalnie do grania może dlatego że na XO mamy dużo wyścigówek od fh2, fm, i the crew, itp a pytanie czy da się jakoś kamerę ustawić wyżej w nfs nad autem bo trochę według mnie zrobili do tego samochodu że drogi czasem nie widać.. ;d próbowałem przestawiać ale te standardowe ich kamery to też lipa a w ustawieniach nie widziałem ;o Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 S za 2 tyg!!! A ja głupi pralkę kupił, bo myślałem, że pod koniec sierpnia http://www.eurogamer.pl/articles/2016-07-18-xbox-one-s-premiera-w-polsce-juz-2-sierpnia-ceny-od-1399-zl Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ochotę mam na te limitowaną wersję z GOW4. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 No i S-ka już w sklepach wymiarami prawie to samo co ps4 `fotki z PPE http://www.ppe.pl/upload/images/news/55/91/51/559151451.jpg http://www.ppe.pl/upload/images/news/28/57/95/285795506.jpg http://www.ppe.pl/upload/images/news/19/36/71/1936717376.jpg 4K (pełne w menu i filmach oraz skalowane w grach) dostępne od dziś z aktualizacją Konsola ma nowy chip APU 16nm (stary 28nm) większa przepustowość pamięci oraz trochę wydajniejsze GPU co ciekawe "nowa" konsola jest rzeczywiście wydajniejsza od FAT-a i to widać (od 5 do 15% w zależności od gry i miejsca) Zjada o wiele mniej prądu minus jest jeden Jest odrobinę głośniejsza 2 Cytuj Link to post Share on other sites
misiek998 15 Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 U mnie pojawiła się jakaś aktualizacja Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Co to znaczy ze 4k skalowane w grach ? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 to samo co ustawienie 1080p w x360 (które w przeciwieństwie do ps3 miało scaller i potrafiło dawać na wyjście hdmi cały czas obraz 1080 zeskalowne z 720) gra jest renderowana przez GPU w natywnej rozdzielczości dajmy na to na Xo w 1080p a specjalny układ wyjsacia/wejscia (scaler sprzętowy który jest teraz w soutchbridge) podbija to sprzętowo do 4K tak, że na wyjściu HDMI masz wypluwane 4K lecz jest to 4k "oszukane" daje to lepsze efekty na TV UHD niż podawanie takiemu gołego sygnału 1080p z daleka nawet fajnie to wygląda lecz nigdy nie uzyskasz na tym szczegółowości 4K Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Lepiej byłoby podłączyć Xboxa S pod monitor 4K 26" czy pod TV FDH 47" ? Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Dla mnie im większe tym lepsze nawet jeśli rozdzielczość niższa. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 Lepiej byłoby podłączyć Xboxa S pod monitor 4K 26" czy pod TV FDH 47" ? większe FHD zdecydowanie Teraz ciekawe testy Xone S czyli co to ten HDR i jak wypada UHD oraz filmy UHD oraz całe skalowanie w grach Dla mnie bomba sprzęt za ta cenę (zwłaszcza odtwarzacz UHD i HDR) co ciekawe mówi osoba siedząca na co dzień w temacie TV 4k itp - przyszłość gier to nie rozdzielczośc UHD 4K a właśnie HDR (wyjaśnia o co w tym chodzi) do czego sam zwykły TV 4k nie wystarcza i musi być to jakiś najnowszy model no i na koniec zwykły XOne za 849zł na od M$ http://www.ppe.pl/news/45455/xbox-one-za-849-zl-microsoft-zaprasza-na-promocje.html 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 4k to sztampa która przy 2,5 m od tv nic nie zmienia. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2016 dokładnie tak mówi koleś HDR daje wiele o czym dokładnie też mówi i stara się pokazać na filmie (HDR nie da się pokazać kamerą na innym TV czy monitorze) Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Kiedy premiera wersji 500GB? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Trudny będzie ten okres oczekiwania na Scorpio Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Kiedy premiera wersji 500GB? wrzesień/październik jakoś tak słyszałem Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Poszukałem. Prawdopodobnie zagości obok PS4. Premiera urządzenia z 500GB i 1TB została zaplanowana na 23 sierpnia. http://www.ppe.pl/news/45221/microsoft-potwierdzil-date-premiery-xbox-one-s-500gb-i-1tb-firma-zaprezentowala-2-zestawy.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 u mnie bez sensu zmieniac za ile sprzedam teraz zwykłego ? za 700zł ? a tv mam zwykły fhd wiec bez sensu dla mnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13224 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Jak się ma fata nie ma sensu zmieniać. Ale ja nie mam jeszcze Xone. A w Forza i Quantum bym pograł. Zauważyłem, problemy z dostępnością. Nawet u mnie w mieście nie ma wersji 2TB. Cytuj Link to post Share on other sites
Gmeru 10 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Siema chłopaki. Żyję i tutaj tez zaglądam ;-). Ogólnie jak sami wywnioskowaliście i to co mówiłem: z tym 4K to naprawdę trzeba podchodzić ostrożnie bo sama rozdzielczość powyżej metra zaczyna być nieco trudna do oceny... szczególnie na filmach. Ale HDR czy szersza paleta barw to już inna bajka i widać ją zawsze. Tak w ogóle to wczoraj zaprosiłem do siebie Barona http://www.psxextreme.info/public/style_emoticons/default/wink.png pewnie kojarzycie kolegę od Xa ;-) - chciałem żeby ktoś inny, typowo ze świata Xa spojrzał swoim okiem na ocenę właśnie płynności czy głośności itd. Zawsze to kolejna opinia. Generalnie sporo wpatrywaliśmy się w np. Horizona 2 bo graliśmy równocześnie na dwóch TV i jechaliśmy tą samą trasą. Obaj odnieśliśmy wrażenie, że są momenty, że na eSce chodzi nieco płynniej. Nie zawsze ale jednak. Na pewno nie są to takie przyrosty żeby dla tego elementu zmieniać konsolę ;pppp Trzeba też tutaj wziąć pod uwagę, że jeden TV to topowy OLED a drugi LCD (też topowy ale jednak LCD). Oba w 65" a my dość blisko ekranu bo około 1,5m. Już same technologie dają trochę inne odczucia. Ale mimo wszystko dwa TV były skalibrowane oraz ustawione w tryb gry. Zatem pod względem kolorów wyglądały tak samo. Ale coś ten OLED w sobie ma... że jest jakoś tak lepiej ;p Dlatego naprawdę wiele też zależy jaki macie telewizor. Czynników jest mnóstwo przy porównaniach i nie jest to tylko sama konsola... Co do skalowania to opinia się nie zmienia. Ciężko cokolwiek dostrzec ale to normalne. W ogóle o różnicach w skalowaniu różnych TV możecie przeczytać tutaj fajny artykuł. Aha eSka cicha nie jest. Na pewno nie jest cichsza od Xbox One. To mogę śmiało napisać po 3 dniach obserwacji. A na koniec fotka do memów z kolegą Baronem;) - pewnie mnie zabije XDDDDD ale chciałem Wam jeszcze pokazać jakie mieliśmy warunki: 6 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Ja również nie widzę sensu zmiany z fata na s. Magnetowid dobrze się prezentuje i jest cichy 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts