-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Argument typu że jak rodzina wpada to se na kinekcie pogra to już w w ogóle zabija wszystko Że przepraszm co wię Tobie wtym stwierdzeniu nie podoba ? Ja napisałem zn znajomi na impreze przy piwku a nie rodzina ja nie gram po kilka godzin dziennie bo po prostu nie mam na to czasu i tutaj taki kinect to super sprawa a jak pisałem EXY robią sie powoli albo średniakami (ostatnie Gearsy, GOW,) albo zostaja wyparte przez lepsze gry z tego gatunku dostępne na kazdej platformie, a te lepsze robia sie multiplatformowe (tekkeny, Finae, MGS-y) I nie zapomnij , ze tyt multiplatformowe (czyli prawie wszystkie jakie wychodza na konsole) w 90% zawsze troszczeke lepiej wygladaja na Xie i niekt mi nie wmówi , ze jest inaczej ale nie lubię go dlatego , że zrobił to Microsoft Trochę zabawny argument ja akurat SONY nie lubię za ich serwis ale mi to nie przeszkadza bo konsola moglaby byc i firmy UNITRA byle by była I ostatnie wole Xboxa , ale ps3 tez jest dla mnie SUPER KONSOLĄ oryginalny jest lipny A ja uważam całkowicie inaczej - pad PS3 to jest dopiero lipa ale o tym to juz pisali ksiązki w sieci i nawet na tym forum Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Walka ps3 vs. x360 widziana: parę osób z forum: http://24.media.tumblr.com/4b07e2675745779b7d4c67857a0a0e5b/tumblr_mimtgukOpe1s14aeuo1_500.gif przeze mnie: http://www.ohmagif.com/wp-content/uploads/2011/09/crazy-grandmas-fighting.gif 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Trochę zabawny argument Tak zabawny, ale, gdyby Windows 7 nie był taki dobry to bym już dawno siedział, na czym innym, ale co zrobisz nie lubię polityki MS od zawsze Xbox byłby dobry, gdyby zrobiła go inna firma, bo MS nie umie i przez to tak wszystko teraz wygląda jeśli 21 maja nie pokaże coś ciekawego to nową generacje w grach Sony wygra bezapelacyjnie. Możliwe, że też przez to nie przepadam za MS, ponieważ kocham wszystko, co Japońskie podziwiam ten kraj i ich kulturę. Edytowane 2 Maja 2013 przez Light56 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 ale to przeciez MS od czasow ps2 i pierwszego klocka jest bardziej innowacyjny od sony Usługi sieciowe, HDD, toz to wprowadzili oni gdyby zrobiła go inna firma, bo MS nie umie i przez to tak wszystko teraz wygląda proszę to jakos rozwinąc bo nie umię to ja tego pojąć co wygląda ? jak wygląda ? to SONY poleciału w ciula wypuszczajac tego SS który przy X360S wygląda jak odpustowa zabawka z CHIN za o wiele wieksze pieniadze To jest dla ciebie ten japonski postęp ? cofka w tył ? Juz pisałem jako posiadacz obydwu platform jestem troszczke bardziez za klockiem i to jest opinia osoby posiadajacej obydwa sprzety a nie tylko jeden a drugi u kolegi Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 proszę to jakos rozwinąc bo nie umię to ja tego pojąć co wygląda ? jak wygląda ? to SONY poleciału w ciula wypuszczajac tego SS który przy X360S wygląda jak odpustowa zabawka z CHIN za o wiele wieksze pieniadze To jest dla ciebie ten japonski postęp ? cofka w tył ? Ja nie pisałem o jaki model mi chodzi fakt SS jest lipny, jeśli chodzi o Fata i Slim to są, to bardzo udane konstrukcję mój stary Fat wytrzymał dobre 6 lat, po czym prawdopodobnie się przegrzał teraz mam Slima działa cichutko ładnie czyszczony jest dokładnie co 3 tyg i gitarka każdy gra na tym co lubi podoba mu się i wpaja sobie, że to będzie najlepsze i koniec Ja będę zawsze za Sony ich sprzętem i Playstation wychowałem się na Finalach, Dragon Questach innych grach i to dzięki Sony miło wspominam te wszystkie chwile. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ja też mam 30 lat i juz w 1996 miałem pierwszego PSX-a miałem ich chyba z 5 (w tym PsOne) Pozniej ps2 (fat i slim) PSP , teraz PSP GO PS3 Fat Tez uwazam, że to udane konstrukcje lecz nie uwarzam by w czymś X360 ustepował konsoli od Sony A jak pisałem wyżej - Gram na nim ostatnio o wiele więcej niz maszynce konkurencji Ok mały offtop sie wdarł wiec chyba pora go zakonczyć każdy ma swoje zdnaie i to się liczy by każdy był zadowolony z tego co ma bo dalsza dyskusja to tyko wymiana swoich poglądów którą znajdziemy na każdym forum i każda wygląda tak samo Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Kolejny 'console war' ... Tak zabawny, ale, gdyby Windows 7 nie był taki dobry to bym już dawno siedział, na czym innym Żaden Windows nie jest dobrym OS, niestety brakuje alternatywy... i chociaż użytkowo Ubuntu już dawno wyprzedziło Windę, to niestety dalej wiele oprogramowania (w tym niestety gry) nie posiada "pingwinkowego" odpowiednika/wersji. Wracając jednak do tematu PS3 vs. 360, to czemu nie można zaprzeczyć to fakt że Xbox 360 jest lekko mocniejszy w kwestii hardware i lepiej przemyślany. Fanem Kinecta nie jestem, ale także do Move nigdy mnie nie ciągnęło. Może jestem leniem ale wolę klasycznego pada. Tak samo Xbox wygrywa w kwestii usługi sieciowej, co z tego że płatna. Począwszy od jakości rozgrywki online, na dostępnym contencie kończąc. Xbox jest też (i zawsze był) tańszy, co w pewnym sensie rekompensowało koszta abonamentu Gold. Bezapelacyjnie też lepszy (i wygodniejszy) jest pad od 360... Generalnie jedyna przewaga PS3 to BD (swego czasu przecież był to najtańszy odtwarzacz tego typu). Jednak obecnie w czasach napędów BD za ~250zł, traci to już chyba sens odbierania PS3 jako domowy BD Player. I mówi to żeby nie było posiadacz obu konsol... Zdaję sobie sprawę że zaraz wleci tu Deus naczelny "fapboy" PlayStation i zacznie uświadamiać mnie o "nieodkrytej" mocy Cella i stosie "świetnych exów" (do przejścia w 4-5 godzin)... Ale prawda jest taka że tą generację wygrał Microsoft. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 druga osoba, która ma tak samo jak ja 2 konsole i potwiedza moje zdaniew 100% jota w jote PS3 to super konsola, bardzo udana z masą pieknych gier , ale tak jak pisałem wczesnij i potweirdził to Gtxxor - Ta generacje minimalnie, ale wygrała konsola M$ Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ale prawda jest taka że tą generację wygrał Microsoft. Co znaczy, że konsola wygrała generację? Bo jeśli chodzi o zyski jakie przyniosły swoim twórcom to wygrała... Wii. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 W ilości sprzedanych konsol tak, ale nie ogólnie. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Co znaczy, że konsola wygrała generację? Bo jeśli chodzi o zyski jakie przyniosły swoim twórcom to wygrała... Wii. Zobacz jak marka Xbox popycha sekcję konsolową MS do przodu... co z tego że Wii sprzedało się w tak ogromnych ilościach, skoro jego następca Wii U raczej zawodzi... Line-up fatalny, sprzedaż też nie szokuje... a przecież Nintendo w końcu ma konsolę zdolną wyświetlić obraz na który da się patrzeć. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 dokladnie bo przeciez Wii to było gamecube po sterydach gry z Wii łatwo zemuowac na PC nawet na słabym pc Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Zobacz jak marka Xbox popycha sekcję konsolową MS do przodu... Nic dziwnego, że Xbox popycha sekcję konsolową MS do przodu, skoro to ich jedyna konsola Chciałeś napisać coś innego, tak? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Raczej nie zrozumiałeś... jedyną marką Sony jest PlayStation i czy wprowadza ono jakiekolwiek innowacje na rynku gier? Nie... *move to skopiowany wiimote na dropsach *90% gier "exclusive" to "follow-up" do czegoś już istniejącego (Uncharted-Tomb Raider, pierwszy Killzone afiszowany jako "Halo killer", etc.) *dorzucenie RSX po ujawnieniu że X360 będzie miał dedykowany GPU *pomysł na wykorzystanie Vity jako kontrolera do PS3 z własnym ekranem, po ujawnieniu kontrolera Wii U *zresztą sam dotykowy ekran PSV, to już kopia pomysłu z DS (i jest tam potrzebny jak krowie korale) To Microsoft miał pierwszy rozbudowaną usługę sieciową, dysk twardy w konsoli, GPU wyprzedzające swoją generację (zunifikowane jednostki), czy konsole która była centrum multimedialnym a nie tylko konsolą do gier (patrz PS2 vs Xbox)... marka Xbox pcha Microsoft (i cały rynek) do przodu, bo wprowadza innowacje które potem pojawiają się u innych producentów / na innych płaszczyznach rynku... Mamy 2013 Sony "jara" się współdzieleniem RAM dla CPU i GPU... Xbox 360 miał to w 2005 roku Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 @@gtxxor, sam nie zrozumiałeś. Ja to napisałem jako grammar nazi. Mam głęboko w poważaniu, która konsola jest lepsza Cytuj Link to post Share on other sites
zdzisiek664 0 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 *pomysł na wykorzystanie Vity jako kontrolera do PS3 z własnym ekranem, po ujawnieniu kontrolera Wii U Remote Play mówi ci to coś? *zresztą sam dotykowy ekran PSV, to już kopia pomysłu z DS (i jest tam potrzebny jak krowie korale) W 2011 roku kiedy to premierę miała Vita pewnie jakieś 90% wprowadzonych na rynek urządzeń mobilnych (jakim jest PS Vita) miało ekran dotykowy więc dziwnie było by gdyby Vita go nie miała prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Remote Play to granie na małym ekranie mobilnej konsolki i wyświetlanie na nim pełnego gameplay'u... Wyświetlacz w Wii U służy tylko do wyświetlania części obrazu (np. HUD). Sony o tym nie pomyślało, dopóki nie ujawionio Wii U i wówczas pojawił się "genialny" pomysł wykorzystania Vity jako takiego dodatkowego ekranu (nie ekranu na który przesyła się CAŁOŚĆ obrazu). W 2011 roku kiedy to premierę miała Vita pewnie jakieś 90% wprowadzonych na rynek urządzeń mobilnych (jakim jest PS Vita) miało ekran dotykowy więc dziwnie było by gdyby Vita go nie miała prawda? Tylko że odkąd DS zaczął odnosić sukces rynkowy swoimi dodatkowymi "ficzerami", odtąd zaczęto o nich mówić w kontekście następcy PSP... Ten ekran dotykowy to akurat pikuś w porównaniu z innymi "pomysłami" Sony, o których pisałem. Nawet jeśli on faktycznie jest kwestią przypadku i ewolucji rynku, to już kopiowanie innych pomysłów - NIE JEST. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 ja sie tylko zastanawiam nad jednym Np taki Watch Dogs ma wyjsc na ps3,x360 jak i na nowe generaje i PC ciekwe jakie to beda roznice bo co mi sie wydaje , ze skonczy sie na podbitej rozdzialce i mniej mydlanych teksturach na NextGen i PC Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Robią na PC, więc na stare konsole będzie pewnie port, a skoro PS4 ma tą taką pctową budowę, to może jakoś łatwo przerzucą wersje z PC na nextgeny. Cytuj Link to post Share on other sites
Vetian 3 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Tak Ale że co ? Jak myślicie kupić teraz Xbox 360 czy poczekać na next gen ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 A jak Ty myślisz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Vetian 3 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Raczej bym kupił teraz ? Edytowane 15 Maja 2013 przez .daft cytowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Nie cytuj posta, na który odpowiadasz, jeżeli jest bezpośrednio nad Twoją odpowiedzią. - regulamin Możesz kupić konsolkę jak najbardziej bo wydatek niewielki teraz a biblioteka ogromna do ogrania. Nową konsolę się opłaca kupić tak po roku jej obecności na rynku jak już ceny co nieco spadną, oraz w obiegu będą używki - zapłacisz za wszystko połowę mniej niż w dniu premiery. Nowe next geny, są jak na razie wielką niewiadomą, bo nikt tego w rękach nie miał ani nie testował. Patrząc z perspektywy mojego - ponad dwudziestoletniego doświadczenia z grami - może okazać się, że w przyszłym roku najbardziej opłacalnym zakupem do grania będzie... PC. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 A czy PC nie jest od zawsze najbardziej opłacalnym zakupem? Ludzie się zasłaniają tym że "kupili w 2007 PS3 i do tej pory chodzą na niej nowe gry"... Warto jednak zaznaczyć 2 kwestie, koszt zakupu PS3 w 2007 r. przekraczał grubo 2 klocki (a było to nawet coś koło 2,3-2,5). Mając na uwadze fakt, że każda nowa gra kosztuje ~200zł, zaś znając życie od tego 2007 PS3 zdąrzyło już być z 2 razy wymienione na inne z racji awarii... Zakup komputera do gier za 3k i unowocześnianie go, wcale nie wychodzi tak dużo więcej. Gry to ekskluzywna (w pewnym sensie) rozgrywka i trzeba przygotować się na wydatki. Kupno konsoli to tylko pozorna oszczędność (i pozbawienie się funkcjonalności jaką ma PC). Mając konsolę i tak trzeba mieć nawet podstawowy PC (~1k) do niektórych czynności. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Maja 2013 Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 @@gtxxor, wiesz, nie każdego gry kosztują. If you know what I mean No dobra, a już bardziej legalnie to często ludzie kupują gry z rynku wtórnego jakiś czas po premierze, a po wszystkim sprzedają dalej. Podobno wychodzi całkiem tanio. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts