szatkus 282 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Nintendo wygrywa pod innymi względami, mocnego sprzętu to oni nie potrzebują. Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Co mi tam, że PS4 będzie 50% wydajniejsza od X720. Byle była dobra optymalizacja i będę zadowolony. Gry po 100zł? A co z rynkiem PC, stanieją do 30-50 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 A kto powiedział, że gry na konsole muszą być 2x droższe od PC? Wszystko ma zostać tak jak jest, prócz konsol, bo jeśli nie będę mógł odsprzedać gry to du*a i nie będę płacił 200zł a nawet 250 czasem za to żeby pograć parę dni. Gdzie ten urok wymieniania się grami i pożyczania sobie? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Gry kosztują drogo na konsole bo sony i m$ narzucają kosmiczne marże za tytuły wydawane na ich sprzęt a po drodze jeszcze każdy przecież musi zarobić (producent, wydawca, dystrybutor, sklepy itd). Za sam kawałek kodu od producenta byśmy pewnie zapłacili max 50zł a to i tak przesadzona cena. Nie wiem jakie są koszty teraz, ale na początku wydawania muzyki na płytach CD koszt wytłoczenia jednej oscylował około 1zł. Kiedyś w wywiadzie Kazik Staszewski powiedział, że on spokojnie wyszedłby na plus sprzedając swoje płyty po 4/5zł za sztukę nie płacąc przy tym haraczu do pośredników. Cytuj Link to post Share on other sites
konsus 1 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 efendi360@ jak czytam twoje wypociny, mam wrażenie że grasz nadal na PSone , pamiętasz jak kopiowali płyty? xbox360 też kopiują i grają za darmochę i robią przeróbki RGH itp. Odnonie do konsoli PS4 poczytaj zanim napiszeć na temat next-gen Aka Sony kupiło Gaikai. Czy gry w chmurze zabiją konsole? http://www.komputerswiat.pl/nowosci/gry/2012/27/sony-kupilo-gaikai-czy-gry-w-chmurze-zabija-konsole.aspx Szczerze osobiście sam grałem na PC w chmurze Gaikal i byłem w szoku że mogę sobie pograć na PC takie same gry jak na konsoli PS3. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Kompletnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi a co do tego grania w chmurze to już w ogóle (?) Gdzie ja o tym pisałem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Po przerobieniu konsoli nie można grać przez neta, a to już 60% gry chyba... a co do tego grania w chmurze to już w ogóle również. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 6 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Po przerobieniu konsoli nie można grać przez neta, a to już 60% gry chyba... Kto cię tak okłamał Zarówno piraci na ps3 jak i na Xsie mogą grać przez neta. Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 No grać mogą, ale to chyba łatwo bana dostać nie? A no właśnie, jak bym bana dostał to tylko xbox live czy jakoś mi konsole mogą zablokować całą? https://twitter.com/CHSundberg/status/269005697860132864 Cytuj Link to post Share on other sites
komperko 9 Napisano 7 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 (edytowane) Microsoft już tak nie banuje za przerobione konsole a bardziej za konta kradzione (kupowane z kradzionych kart kredytowych) z jakimiś grami bądź DLC aukcje z takimi kontami można widzieć na allegro.pl Edytowane 7 Lutego 2013 przez komperko Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 http://www.cdaction.pl/news-30891/xbox-720durango-obowiazkowy-kinect-i-hdd-oraz-wielozadaniowosc-nowe-plotki.html Miał też okazję pograć w kilka produkcji szykowanych na następcę X360i uważa, że skok graficzny jest ogromny — różnicę pomiędzy produkcjami zobecnej, a następnej generacji porównuje do przepaści dzielącej Halo 2, a Crysisa. oby Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 12 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 SuperDaEdostarczył też specyfikacji, która jest ponoć ostateczną. W konsolach, które trafia do sprzedaży, znajdzie się ośmiordzeniowy, 64-bitowy procesor taktowany zegarem 1,6 GHz, układ graficzny z zegarem 800 MHz i obsługą DirectX 11, 8 GB RAM-u oraz osobne „sprzętowe bloki”, które zostaną wykorzystane do uruchamiania oddzielnych zadań (programów). Prócz tego pojawić ma się rzekomo stereoskopowe 3D w rozdzielczości 1080p Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Niesamowita funkcja nowego Xboksa - IllumiRoom z Kinectem http://techtrendy.pl/title,Niesamowita-funkcja-nowego-Xboksa-IllumiRoom-z-Kinectem,wid,15536423,wiadomosc.html?ticaid=51082d Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Rewelacja ! Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Kozackie Juz samym kinectem x360 wygrał obecna generacje a widać , że technika ma dalszy potencjał rozwojowy najśmieśniejsze jest to ,że SONY ze swoim Move wygląda przy tym bardzo blado (nawet przy obecnym kinect) i jedyne co robi to jak było idac po prezentacji w Lutym - Kopie jota w jote pomysłu M$ Cytuj Link to post Share on other sites
zyga101 74 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Czekam na konferencję xboxa bo w zasadzie trzeba się zdacydować na co się przesiąść, jeżeli ms skupi się na pierdołach a nie na grach to chyba jednak sony bo ma znacznie większe portfolio exclusivów i to takich z grubej rury, a na xboxie to juz chyba tylko gears of war (swoją drogą judgement cienki strasznie) i Forza. Mam nadzieję że mnie czymś zaskoczą bo kinect i inne pierdoły mnie nie ruszają 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Oj nie bagatelizuj "exów" na 360... pomijam już fakt że nie wspomniałeś o świetnym Halo, które ma jedno z lepszych AI wśród shooterów oraz bardzo dobrym w mojej opinii Crackdown (chociaż to się tyczy tylko pierwszej części, sequel do mnie nie trafił). "Exy" na 360 to głównie cała gama tytułów partyjnych z XBL, których próżno szukać na konsolach Sony. Można powiedzieć że Xbox "stał" Arcadówkami. Znam wielu, którzy mają Xboxa od kilku lat i kupili może jedną-dwie gry pudełkowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Nie wiem dlaczego, ale Xbox kojarzy mi się tylko z Foza, GoW, Halo, CoD i Fable, które zostało zeszmacone nic więcej ciekawego nie ma jak dla mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 A na ps3 co jest? Poza uncharted, które swoją wielką nazwą zasłania fakt, że na ps3 jest tak naprawdę pięć gier w ktôre warto zagrać. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 dokładnie Uncharted i GOW no i moze teraz ten nowy Last Of Us Reszta juz dawno sie zrobiła multi tak jak Final Fantasy, Tekkeny, Teraz MGS itp a jakoś zawsze gry na klocku wygladają dla mnie "lepiej" - ten dziwny efekt wypranych kolorów i podbitego brithnes w grach na ps3 mnie denerwuje - widać to jak się ma 2 konsole podpiete pod jeden TV no i zawsze jakoś TV mi pokazuje troszeczkę wieksza rozdzielczosć w grach na X-ie No i Duza częsć gier na klocka ma jakby troszeczke lepsze teksturki (wyjątek BF3 ale od czego jest druga płyta z texture pack) Ex-y na Ps3 powoli robią sie swoistym MITEM gdyż są to gry które mimo że są dobre mają już odpowiedniki w innych tyt via nowy Tomb Raide,r który pozamiatał jak dla mnie Uncharted ale to tylko moje odczucie A co do KINECT nie można o nim mówic , że to pierdoła gdyż to właśnie ta"zabawka" sprawia, że moje dzieci i znajomi którzy nas czasem odwiedzają w weekendy na impreze nie chcą nawet patrzeć na Ps3 a to już wielki znak dla producentów co jest bardziej FUN - Kinect czy te Ex-y które niebawem mogą sie zrobić jeszcze bardziej multiplatformowe Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Tylko że "exy" na PS3 to jeszcze jeden problem... trylogię Uncharted lekką ręką przejść można w tydzień (całość), tak samo każdy inny tytuł typu Resistance, Killzone, etc. Gears of War ma takie multi że ludzie grają w to do tej pory, mając nabite kilka tysięcy godzin. Halo - to samo... Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Na ps3 mamy też takie piękne tytuły jak Atelier Rorona The Alchemist of Arland, Disgaea 3, Hyperdimension Neptunia, ICO, NIER ,STAR OCEAN® THE LAST HOPE® -INTERNATIONAL, Tales of Graces f, Hatsune Miku 初音ミク -Project DIVA- ド****ーミーシアター 2nd, 初音ミク -Project DIVA- f, White Knight Chronicles, Trinity Universe i wiele innych po ograniu tych gier na maxa mam powód do dumy, ponieważ są to bardzo dobre i ciekawe nie wiem, że każdy na ps3 uwzględnia zawsze U1, 2, 3, Killzone i GoWa, gdzie ja widzie wiele tak samo duzo fajnych gierek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Prosta odpwowiedz Mam X360 i PS3 gram o wiele wiele wiecej na Xboxie Same bzdurnie długie loadingi nawet po instalacji na hdd w tekkenie i GT5 DYSKFALIFIKUJA ta konsole w tym temacie dlatego TTT2, T6 i wyscigi - Forza grane sa na Klocku W party games odpowiedz oczywista - KINECT bo na move to tylko tenis stolowy dawał rade, a reszta to jakas kpina przy zabawce M$ Pad od Klocka tez NIEPORÓWNYWALNIE WYGODNIEJSZY Kweste obrazu poruszyłem wyżej lecz jest to tylko widoczne jak mamy 2 maszynki w domu + dla Ps3 to BR Niech się teraz wypowiedza inni co maja obydwa systemy, bo to będzie najbardziej obiektywne Ligh56t masz tylko ps3 więc możesz to odbierać trochę inaczej Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Ligh56t masz tylko ps3 więc możesz to odbierać trochę inaczej Sąsiad ma Xboxa i wiem jak to wygląda ja gram u niego tylko w Foze, bo GT5 przeszedłem całe a NFS MW na dłuższa mete bez tuningu jest nudny nie hejtuje Xboxa, ale nie lubię go dlatego , że zrobił to Microsoft, a jeśli chodzi o pada od X to jedynym akceptowalnym dla mnie jest Razer Sabertooth oryginalny jest lipny. Edytowane 2 Maja 2013 przez Light56 Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 2 Maja 2013 Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Tia cały ten kinect to zabawka dla małych dzieci, zabawa na 30 minut i się nudzi gry same popierdółki. Argument typu że jak rodzina wpada to se na kinekcie pogra to już w w ogóle zabija wszystko, a wiecie ile jest gier na xboxa w które warto pograć w sumie to 4 i tyle. Prawda jest taka że Sony ma najlepsze exy na rynku tyle w temacie, a teraz idę sobie pograć w gears of war 2,3 na XBOX 360 pozdro! Edytowane 2 Maja 2013 przez Deus91Ex 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts