Wazonek 11 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Witam, od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować jaki antywirus + firewall wybrać. Ważne żeby był darmowy i skuteczny ( ściągam wiele plików i dużo przeglądam internet ). Myślałem nad avirą + jakiś firewall, ale nie wiem jaki. Jeżeli macie lepsze propozycje to chętnie poczytam, z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 avast lub avira, a firewall np comodo Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Po co się rozdrabniać. Zainstaluj cały pakiet Comodo, test http://www.youtube.com/watch?v=YlZRgwo0XnI Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 mialem avasta darmowego, po przeskanowaniu go Kasperskim znalazłem jakiegoś wirusa, 2 trojany i jeszcze jakiś spam a wydawał sie dobry Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ujmę to tak, korzystam z Comodo od wielu lat i żadnych wpadek nie było (poza zdarzającą się czasami nadwrażliwością - czyli dobre pliki klasyfikuje jako złe, ale można to obejść, a wolę jak się bardziej niż powinien czepia, niż puszcza). A żeby nie było, że polecam, bo mam, dlatego podałem link do testu. Cytuj Link to post Share on other sites
Wazonek 11 Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Po co się rozdrabniać. Zainstaluj cały pakiet Comodo, test http://www.youtube.com/watch?v=YlZRgwo0XnI Miałem COMODO, ale jak dałem pełne skanowanie to stawało ( zawieszał się ) i musiałem po resecie dawać. Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Overclocker 16 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Bitdefender 2014 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Z darmówek AVG się nieźle spisuje, lepiej niż Avast, porównywalnie z Avirą. Ale proponowałbym pełną wersje Internet Security - używałem wersji free, ale komercyjna ma zaporę, skanowanie stron www, lepiej chroni tożsamość i co ciekawe działa zauważalnie sprawniej niż wersja darmowa. Koszt na allegro 50zł na rok za internet security, sam antywirus 40zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Moźesz spróbować Zone Alarm free firewall+antyvirus ten Zone alarm korzysta z silnika Kaspersky minusem są aktualizacje co 24H Do tego dorzuć sobie blocker behavioralny PC tools threat fire Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Napiszę to już chyba setny raz. Avast to nie antywirus tylko syf. Nawet tego nie instaluj. Polecam comodo/gdata. Cytuj Link to post Share on other sites
student84 21 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Tak czytam na różnych forach i wydaje mi się, że nie ma co instalować darmowych wersji programów antywirusowych zwłaszcza jeżeli mamy zamiar dużo pobierać plików z internetu oraz korzystać z płatności internetowych. Cytuj Link to post Share on other sites
wujekdobryzbojek 24 Napisano 18 Września 2013 Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Co ja używam? Norton Internet Security. Wcale nie takie drogie - często zdarzają się promocje w sklepiku Symanteca i można sobie przedłużyć subskrypcje za kilkadziesiąt złotych. Mi się udało za 30 - 2,50 na miesiąc. Wpływ na wydajność prawie żaden i świetnie konfigurowalna kontrola programów w firewallu. Miałem Comodo, ale na dwóch kompach strasznie mi mulił. System uruchamiał się dwukrotnie dłużej. Cytuj Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ja bym polecił GDatę 2014 jednak trzeba wydać parę złotych ale wg mnie warto, z darmowych niestety nie znam żadnego skutecznego, żaden nie sprostał moim wymaganiom a ja brudnej roboty za antywirusa nie będę robić Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 GData mocno obciąża PC, AVG Internet Security również za 50zł to przy nim bolid. Cytuj Link to post Share on other sites
student84 21 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 GData mocno obciąża PC, AVG Internet Security również za 50zł to przy nim bolid. To wszystko kwestia ustawień programu. Najnowsza wersja G Data 2014 została poprawiona i wygląda to teraz zdecydowanie lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts