Skocz do zawartości

Czy ta karta graficzna będzie odpowiednia do zestawu?

Recommended Posts

Do tego procesora to chyba max karta on przy 3,8Gh dopiero dogania I3 2100 3,1Gh, więc nie ma co pakować szybszych kart a ten 7850 za 600zł to bardzo przyzwoita karta bo jeszcze " niedawno" wersja 2GB stała 1200zł.

Można kupić GTX650TI albo 660 ale sterowniki nvidia są dziwne, teoria spiskowa że pisane pod intela bo

na I5 gry mają nawet 20 fps więcej w porównaniu do twojego phenoma a na amd aż takich różnic chyba nie ma

przynajmniej tak mi się wydaje.

Edytowane przez FPS FAN
  • Popieram 1
ASUS-a ta karta ma w tej samej cenie chłodzenie z DirectCU i sterownik zasilania z DIGI+ VRM.

Zwykła papka marketingowa.

Gigabyte ma lepsze chłodzenie, a sterowane zasilanie mają wszystkie HD7850.

Tyle tylko, że nie każdy o tym pisze.

Edytowane przez Pawel7

@FPS FAN Skąd masz te infromację bo prawię wszystkie to bełkot, i nie jet tak że NV działa lepiej na i5 niż na phenom'ach.
Dowodem tego że NV nie pisze sterowników jedynie pod intela, jest to że NV lepiej działa na fx'ach niż kart AMD...?
http://forum.benchmark.pl/topic/58912-i3-2100-vs-phenom-955-vs-i5-2500k/
Test który potwierdza że nawet Phenom na stocku jest szybszy od i3 2100 w grach obsługujących 4 rdzenie :)
@Autorze dołóż 60zł a masz sporo szybszą kartę, a na prawdę się opłaca http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_73&products_id=48912

• Popieram 1

Śmiało  możesz brać tego radeona 7850 procek pomimo że do najwydajniejszych nie należy  to sprawuje się bardzo przyzwoicie na pewno  po oc jest wydajniejszy w większości gier  od core i3 2100  2120 itp   u mnie   ten procek śmiga na 4260mhz  + radeon 7870xt oc 1250mhz pamięć 6600mhz  [ Zagraj sobie  np w BF3 multi player  na core i3 2120  + wydajna karta np gtx 760   ] 

• Popieram 1

ale minimalne w BF3 lepiej wypadły na i3.

Akurat minimalna podobnie wychodziła, raz ta raz ten procek, ale w grach był remis na minimalnych

Bo BF3 to jest remis raz ten raz ten, w Sleeping dogs jest po równo Mafii raz ten raz ten, w Prototype lepiej Phenom, a w Assasin'ie i3, co daje nam wynik 4:4. A średnie wyższe na Phenomie, nie mówiąc już w ogóle o OC.

TEST procesorów-średnia wydajność w grach

TEST procesorów- średnia wydajność w grach po OC

Do autora. W Twoim budżecie najwydajniejszą kartą będzie GTX660. Tutaj jest godna zainteresowania oferta (trzeba spytać czy sprzedawca ma dowód zakupu- gwarancja ) - Allegro - Asus GTX660 700zł nowa

http://tpucdn.com/reviews/MSI/GeForce_GTX_760_TF_Gaming/images/perfrel_1920.gif

Jeśli jednak jesteś w stanie można dołożyć do jeszcze wydajniejszej karty GTX660Ti podaną przez Tridefiego warto się nad nią zastanowić. Jedno turbinowa wersja od MSI nie będzie miała chłodniejszych temperatur niż wersja 660ątki Asusa jednak jest to najwydajniejsza karta w tej cenie  ;)

• Popieram 1

@FPS FAN Skąd masz te infromację bo prawię wszystkie to bełkot, i nie jet tak że NV działa lepiej na i5 niż na phenom'ach.

Dowodem tego że NV nie pisze sterowników jedynie pod intela, jest to że NV lepiej działa na fx'ach niż kart AMD...?

http://forum.benchmark.pl/topic/58912-i3-2100-vs-phenom-955-vs-i5-2500k/

Test który potwierdza że nawet Phenom na stocku jest szybszy od i3 2100 w grach obsługujących 4 rdzenie :)

@Autorze dołóż 60zł a masz sporo szybszą kartę, a na prawdę się opłaca http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_73&products_id=48912

Sam jesteś bełkot i nie obrażaj innych, nawet w tym twoim teście całym masz Phenom x4 37 fps a I5 ponad 50.

Taki cwany taki mądry to czemu masz I5 4,5Gh a nie phenoma x4 3,2 Gh??

Już mnie zdenerwoawał, kolejny który myśli że jest najmądrzejszy najważniejszy

i że dowodzi całym podwórkiem a nie dowodzi nawet klatką we własnym bloku hehe:)

Tak że 7850 spokojnie wystarczy a zawsze można tą kartę jeszcze ładnie podkręcić nawet na 1200mhz chodziły te karty.

Edytowane przez FPS FAN

@UP
Po pierwsze nie obraziłem Cię... Tylko napisałem że twoje słowa są bełkotem i są wyssane z palca, jeśli dasz mi argument żeby zmienił zdanie, to Cię przeproszę, jednak to się nie stanie bo nie masz żadnego poparcia w tym co piszesz, a i5 mam dlatego że jest wydajniejsze chociaż droższe, ale nie wiem w  ogóle o co Ci chodzi z i5? Nie było słowa na temat i5 tylko i3 i phenom'a , a to że i5 jest wydajniejsze to chyba oczywiste....

Już mnie zdenerwoawał, kolejny który myśli że jest najmądrzejszy najważniejszy

aha?
Więc autorze, tak jak R-Koniu mówi.

Edytowane przez Tridefy

Z tego co widzę to autor nie ma ani i3, ani i5 ani Phenoma więc dalsze kłótnie na temat wyższości danego z tych CPU zostaną odpowiednio nagrodzone.

edit: źle zauważyłem. Mój błąd. Autor ma Phenoma. Mam otwartą zakłądkę z innym tematem gdzie ktoś posiada Athlona

Tak czy siak, GTX660 czy nawet 660Ti po OC Phenoma to nie będzie nic strasznego. Przecież i tak będzie wydajniej od Radka HD7850.

Kiedyś testowałem HD7850(tysiąc na rdzeniu) i GTX660 na i3 2120 w celu wybrania , którą kartę sobie zostawić. Wyraźnie górą była 660tka więc ona została w moim PC. Phenom to wydajnościowo procesor do i3 bardzo podobny.

Crysis 3 to może słaby przykład ale tylko takie videa porównujące mi zostały (na starym kanale)

• Popieram 1

Dziękuje za udzielenie cennych rad, które na pewno mi się przydadzą podczas wyboru.

Niepotrzebne tutaj wszelkie kłótnie i off top'y.

Reprezentujmy forum godnie i żyjmy w zgodzie :P

/ I takie podejście ma tu zapanować. Temat wyczyszczony z offtopu. Jeśli ktoś wznowi spór otrzyma odpowiednią "nagrodę". Koniu

Edytowane przez R-Koniu