NewSky 1872 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Jest dokładnie jak pisze adivxv. Do dotyczy wszystkich porad audio. Do zestawu można jeszcze dorzucić zamknięte Encore Rockmaster (ponad budżet) i Superlux Hd660 oraz półotwarte HD681 Evo. Do tego wizyta w Media, Saturnie, Mp3store, Audiomagic czy innego sklepu z odsłuchem. Zawsze można trafić coś co się spodoba, mimo że nikt na forum nie polecił. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
micin3 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) EDIT: NVM, nie dość że zły wątek to dodatkowo jestem na tyle "specjalny" że nie zauważyłem rubryki "Zamknięte przenośne słuchawki do 200zł" Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez micin3 Cytuj Link to post Share on other sites
konstant 29 Napisano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Budżet: 150 zł Budowa słuchawek: półotwarte Przeznaczenie: 2/3 gry (PS4), 1/3 filmy Preferencje: bez mikrofonu Układu dźwiękowy: PS4, integra Inne informacje: stan nowy Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez konstant Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Chwila prawdy o Monster Beats by Dr. Dre Solo 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Bastic 0 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Budżet: 600 zł Budowa słuchawek: otwarte Układu dźwiękowy: DAC: Audiotrack Prodigy Cube Przeznaczenie: użytek domowy: gry, muzyka (rock,jazz, czasem trance) Preferencje: Muszą być wygodne, będę spędzał w nich około 8-10h dziennie. Chciałbym żeby dźwięk głęboko schodził ale też wybijał w górę w odpowiednim momencie. Inne informacje: Aktualnie mam pro80 i dźwięk wydaje sie tak jakby oddalony i zbyt równy, jedynie basy dają radę chociaż nie są za głębokie. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Zaluz jeszcze z 4 tematy jeszcze masz temat o układach zapytaj jakie otwarte polecamy do cuba Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Budżet: 350 złBudowa słuchawek: Zamkniete Przeznaczenie: Muzyka Preferencje: bez mikrofonuUkładu dźwiękowy: Edge 6 , Z510 , PS4Inne informacje: stan nowy Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Takstar pro 80 Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Dostałem w sobotę na tydzień do testów Meze Classics 99 - dopiero teraz mam czas żeby ich posłuchać. Może nie będę pisać pierwszych wrażeń - albo czemu nie, jak na pierwszy rzut oka - to wykonanie bardzo dobre - ale słuchawki są super lekkie. Muszle są nie duże a nawet maławe - moje kłapcie ledwo co się mieszczą w środku padów i nawet mnie lekko uciskają. Moim zdaniem słuchawki na wypady z domu a nie na leżenie w koju po nocach. Dobrze leżą - tzn można z nimi tańcować i nie spadają. Jest twarde etui, dwa kable, krótki i dłuższy i przejściówki. Kabel jest w szrurówce bardzo miękki i cienki. Efekt mikrofonowy w...zdu - lepiej nie dotykać kabla w ogóle. Izolacja nie za dobra - coś tam wycisza, ale np jak muzyka jest wyłączona to normalnie słyszę jak pisze na klawiarurze (nie mechanicznej). Ogólnie wykonanie bez zarzutów (jeśli chodzi o spasowanie materiałów itp). Dźwięk - no to jeszcze za wcześnie na pewno - ale od pierwszego słuchu - raczej potężny dźwięk i mam wrażenie jakby bas w tych słuchawkach grał pierwsze skrzypce - albo i bębny. Nic mi nie syczy, nic nie kłuje, Wokale raczej są na przedzie niż w tyle. Narazie to tyle potrafię napisać, bo słucham dosłownie chwilę. Jak ktoś che to mogę później opisać więcej, albo poprostu odpowiem na jakieś pytanie. No i oczywiście sprzęt jest na test tournee więc długo u mnie nie będzie i później będę musiał popełnić swoją pierwszą publikowaną recenzję, która będzie na headfi. Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisz jeszcze pod co są podłączone Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Yulong A28 jako amp do ;Aune S16 ,Yulong D200 oraz HTC One 9 Cytuj Link to post Share on other sites
Chark 0 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Budżet: 300-350 Przeznaczenie: gryChodzi mi głównie o jak najlepszą izolację(zamknięte), wrażenia i immersję samej gry oraz pozycjonowanie. Obecnie pracuję na integrze ale słuchawki mają być pewną inwestycją na "za chwilę" Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Polecę coś czego jeszcze nikt na tym forum nie polecał: HyperX Cloud w wersji pierwszej lub Core Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Adiv mnie uprzedził - dokładnie tak jak napisał. Cytuj Link to post Share on other sites
Haszaszin 0 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Budżet: do 70-100 zł Budowa: zamknięte Charakterystyka: ciepłe Słucham na komputerze przeróżnej muzyki - rapsy, house, i wszystko inne co wpadnie w ucho. Ponadto gram w różne gry, w szczególności akcji. Lubię basy. Dotychczasowe Creative Fatality grały znośnie, ale padły. Podoba mi się również brzmienie moich obecnych dokanałowych Brainwavz Aplha. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Dasz radę dobierać do hd669? Cytuj Link to post Share on other sites
mariusz2108 0 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Proszę o pomoc w doborze słuchawek. Budżet:800 zł Budowa słuchawek: zamkniętePrzeznaczenie: słuchanie muzyki, w większości popUkładu dźwiękowy: zintegrowana karta muzyczna, iPhone 6S Inne informacje: Mierzyłem Sony mdr1a, jakoś dźwięku mi odpowiada, są wygodne, ale mam wrażenie, że zbyt mało wyciszone. Zamierzam używać ich głownie w pracy, wyciszenie jest jednym z kluczowych elementów. Cytuj Link to post Share on other sites
Su2nny 96 Napisano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Brainwavz HM5, AKG K550, AKG K551, Audio-Technica ATH-M50x 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drawix 0 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Proszę o pomoc. Budżet przeznaczony na zakup: +/- 200złBudowy słuchawek: Pół-otwarte/zamknięte.Charakterystyka brzmienia: obawiam się, że nie potrafię powiedzieć. Jest mi to obojętne, nie słyszę żadnej różnicy.Posiadam zintegrowaną kartę dzwiękową; płyta główna to Gigabyte EX58-UD3RInne informacje: Zależy mi na przestrzenności, jestem graczem gier FPS. Lubię słuchać głównie spokojnej, cichej muzyki. Raczej nie zależy mi na wyciszeniu aczkolwiek w moim przypadku jest mile widziane. Korzystać z nich będę dużo godzin dziennie, wymagana wygoda. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Superlux HD668B. Reszta gotówki - w razie potrzeb - na welurowe pady. Cytuj Link to post Share on other sites
drawix 0 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Superluxy zamówione; gdzie dostanę walurowe pady? Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 http://pl.aliexpress.com/item/Velour-Velvet-Replacement-Ear-Cushion-Pad-Earpad-Soft-Care-Headphone-universal-for-AKG-K240-Studio-K240MKII/32607167810.html lub https://audeos.pl/pl/p/Nausznice-nauszniki-pady-gabki-do-Brainwavz-HM5-,-para,-welurowe-/457 Cytuj Link to post Share on other sites
drawix 0 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Dziękuję, gdzie znajdę jakiś poradnik do ich zakładania? Przeprowadzam taką operację pierwszy raz. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Quelto 16 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Wyciągasz po prostu te pady z muszli i tyle ;p Nie ma w tym większej filozofii Cytuj Link to post Share on other sites
radioland 504 Napisano 21 Maja 2016 Udostępnij Napisano 21 Maja 2016 Pytanie mam Obecnie korzystam z zestawu Fiio e10k i Dt990 pro. Jestem z niego bardzo zadowolony, ale coraz częściej przydały by mi się słuchawki zamknięte( hałasujący domownicy, czasami poza domem była by okazja odciąć się od otoczenia). Od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie dt150 i nie chcą się odczepić, jestem bardzo ciekawy ich dźwięku, wygląd i ich trwałość również mnie mocno zachęcają. Jak dt150 poradziły by sobie z niezbyt mocnymi źródłami? Wiem że nie wykorzystam ich całego potencjału, ale w przyszłości planuję zmianę karty na coś pokroju aune x1s czy t1, tak że sytuacja rozwojowa, ale nie wiem jeszcze kiedy. Być może w tym roku może następnym. Dlatego zastanawiam się czy zagrają one poprawnie z e10k czy ipada(okazjonalnie poza domem)? Liczę na pomoc, wiem że kilka osób miało tu z nimi styczność. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts