Skocz do zawartości

Recommended Posts

The Nokia Lumia 520 is the most affordable Windows Phone 8 device we have seen so far and it brings the colorful palette that Nokia is known for and some decent hardware for the price. Now, it has arrived in the United States, at online retailer Expansys, and you can order yours for $224.99 off contract.

http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lumia-520-is-now-available-in-the-United-States_id41764

:E

Nie ogarnąłeś. Jemu chodziło o cenę l520 po premierze a nie po ponad pół roku... 525 wygląda fajnie tlyko, ze cena początkowo będzie zaporowa :/  a konkurencja w postaci lg l9 jest mocna.

E: chdziło o porównanie cen w dniu premiery :E

Edytowane przez Synergia

Nawet więcej. Zakładając że w dniu premiery kosztuje 2900pln, a po 2mies można złapać za ok 2tys.. Daje to spokojnie 30%, a im starszy tym większa strata. Później po ok 8mies (jak juz chodzą słuchy o następnym modelu) cena zostaje na jakimś tam poziomie, aby potem spaść po premierze następnego modelu.

Ot takie moje obserwacje :)

Zdjęcia Lumii 1520 

http://www.amazon.de/dp/B00FEGB5A4/ref=asc_df_B00FEGB5A415143038?smid=A3OZ3A2HD4LW1V&tag=geizhals10-21&linkCode=asn&creative=22506&creativeASIN=B00FEGB5A4

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81-fUzmDnfL._SL1500_.jpg

Edytowane przez eVerest

TAK się reklamuje smartfona  :)

Polecam oglądać w 1080p

http://www.youtube.com/watch?v=d_SilD7ailg

(Pan w KIA rzecz jasna od Samsung'a :D)

Tak się reklamuje aktualizacje systemu:

http://www.youtube.com/watch?v=XwKBy_yf7CA

...tzn tak w WP8 jest... (w androidzie nie trzeba reklamować - głupio tak reklamować coś co wprowadza się na rynek rok po premierze :) )

Edytowane przez ArioX
HTC zerwało umowy bo mają straty

2 smartfony wypuścili na WP8 - myślę, że ich straty wynikają raczej z rynku Androida

Samsung za mało płaci za wykwintny hejt

w sensie że nie obrażają w swoich reklamach użytkowników innych smartfonów? (bo jeśli to masz na myśli to cóż... bzdura)

eeeeeeeeeeee nvm. Stwierdziłem że nie chce mi się już z tym użerać...

w sensie że nie zgadzasz się z:

w androidzie nie trzeba reklamować - głupio tak reklamować /kontekst: aktualizacji systemu/ coś co wprowadza się na rynek rok po premierze

ja tutaj mówię z doświadczenia z czasów kiedy miałem android-fony (SG Note1 to chyba najlepszy przykład)  :roll:

Edytowane przez ArioX

Przy opłatach to chodziło mi o wynagrodzenie płacone mojej osobie przez czołowych producentów smartfonów z systemem Android™ w celu oczerniania, obrażania i szerzenia internetowej nienawiści w kierunku konkurencyjnych systemów mobilnych jak i ich użytkowników.

I tak, nie zgadzam się - użytkownicy Note dostając androida 4.x w dniu premiery nie zyskali by nic a wręcz stracili. Mimo że po roku, to otrzymali tyle funkcji i możliwości że równie dobrze Samsung mógł wydać Note 1.5. A samo wydanie aktualizacji obeszło się bez wielkiej hipsterskiej imprezy.

A miałem nie komentować... ;/

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk 4

To dzięki że go podbijasz.

dla mnie JoHnNy08PL jesteś po prostu śmieszny i dziecinny - po jaką choinkę wchodzisz tutaj? Hejtować i spamować?

BTW:

użytkownicy Note dostając androida 4.x w dniu premiery nie zyskali by nic a wręcz stracili. Mimo że po roku, to otrzymali tyle funkcji i możliwości że równie dobrze Samsung mógł wydać Note 1.5

to w przypadku "Amber" GDR2 na WP8 jest tak samo - tyle, że niecałe 2 miesiące po premierze, każdy już "Amber'a" ma (budżetowa L520 szybciej otrzymuje aktualizacje niż flagowce Samsunga... śmiech)... i to było sedno mojej wypowiedzi - że WP8 jest tak zrobiony żeby nie czekać roku całego do wydania aktualizacji!

Samsung mógł wydać Note 1.5

w tym czasie przygotowywali do wypuszczenia Note 2

A samo wydanie aktualizacji obeszło się bez wielkiej hipsterskiej imprezy.

taaa... bo jakby zrobili impreze to głównym daniem (adekwatnie do reklamowanego produktu) były by odgrzewane kotlety.

Edytowane przez ArioX

Super że Amber wprowadza takie rzeczy jak wyłączenie aplikacji tła i inne oczywistości.
Amber wprowadził przede wszystkim coś czego jeszcze na rynku mobilnym nie było - czyli możliwość manualnej zmiany:

- prędkości migawki

- czułości ISO

- wartości ekspozycji

- balansu bieli i czerni

Reszta zmian - może i jest oczywistością - ale jest... i jak już jest to nie musisz na nie czekać rok posiadając flagowego smartfona, a 1 dzień... w budżetówkach 1,5 miesiąca.