JoHnNy08PL 184 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Eh, o 620 mi chodziło. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Z dotychczasowych przecieków Lumia 525 : ma miec 4.5 calowy ekran, 512MB RAM, proc 1.2GHz, Diode doswietlającą LED, przednia kamerę. Ma kosztować $170 w USA. Nie wiem ile kosztowała w dniu premiery Lumia 520. Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 The Nokia Lumia 520 is the most affordable Windows Phone 8 device we have seen so far and it brings the colorful palette that Nokia is known for and some decent hardware for the price. Now, it has arrived in the United States, at online retailer Expansys, and you can order yours for $224.99 off contract. http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lumia-520-is-now-available-in-the-United-States_id41764 :E Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) lol... to wiadomosc z kwietnia... rownie dobrze moglbys zobaczyc jakie ceny wtedy mialy inne smartfony... tu masz aktualne ceny: http://www.amazon.com/gp/product/B00CKUBLFQ?ie=UTF8&seller=A315JQA1LL8K0P&sn=Ed%20Tronics Edytowane 1 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Nie ogarnąłeś. Jemu chodziło o cenę l520 po premierze a nie po ponad pół roku... 525 wygląda fajnie tlyko, ze cena początkowo będzie zaporowa a konkurencja w postaci lg l9 jest mocna. E: chdziło o porównanie cen w dniu premiery :E Edytowane 1 Października 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2013 a jaki smartfon w dniu premiery nie jest okolo 20% droższy od tego ile kosztuje 2 miesiace pozniej? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Nawet więcej. Zakładając że w dniu premiery kosztuje 2900pln, a po 2mies można złapać za ok 2tys.. Daje to spokojnie 30%, a im starszy tym większa strata. Później po ok 8mies (jak juz chodzą słuchy o następnym modelu) cena zostaje na jakimś tam poziomie, aby potem spaść po premierze następnego modelu. Ot takie moje obserwacje Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 1 Października 2013 Udostępnij Napisano 1 Października 2013 To oczywista oczywistość Co do samej Lumii 525 to poczekałbym do premiery bo póki co to plotki z pudelka. Cena jeśli prawdziwa (170$) to pewnie bez podatków. Następca ma być ulepszoną wersją 520 więc kilka nowych 'fjuczersów' można się spodziewać Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Takie pytanko. Kkonferencja nokii odbędzie się 22.10 i tam zaprezentowana będzie lumia 525. W jak dugim okresie czasu od prezentacji, może się ona pojawićw sprzedaży? Wiadomo, że nikt nie będzie znał dokładnej daty ale jak pi*drzwi to wygląda na rynku smartfonów? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Około 2 miesięcy np jak to było w przypadku Lumii 520 na naszym rynku. 1,5 miesiąca to myślę minimum zanim rozpoczną dystrybucję w sklepach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2013 W przypadku Lumii 625 bylo to jeszcze szybciej ale myślę że zdrowo zalozyc tak jak kolega wyżej napisał Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) Zdjęcia Lumii 1520 http://www.amazon.de/dp/B00FEGB5A4/ref=asc_df_B00FEGB5A415143038?smid=A3OZ3A2HD4LW1V&tag=geizhals10-21&linkCode=asn&creative=22506&creativeASIN=B00FEGB5A4 http://ecx.images-amazon.com/images/I/81-fUzmDnfL._SL1500_.jpg Edytowane 4 Października 2013 przez eVerest Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) TAK się reklamuje smartfona Polecam oglądać w 1080p http://www.youtube.com/watch?v=d_SilD7ailg (Pan w KIA rzecz jasna od Samsung'a ) Tak się reklamuje aktualizacje systemu: http://www.youtube.com/watch?v=XwKBy_yf7CA ...tzn tak w WP8 jest... (w androidzie nie trzeba reklamować - głupio tak reklamować coś co wprowadza się na rynek rok po premierze ) Edytowane 5 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) eeeeeeeeeeee nvm @DOWN Stwierdziłem że nie chce mi się już z tym użerać... HTC zerwało umowy bo mają straty a Samsung za mało płaci za wykwintny hejt. Edytowane 5 Października 2013 przez JoHnNy08PL Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 eeeeeeeeeeee nvm Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) HTC zerwało umowy bo mają straty 2 smartfony wypuścili na WP8 - myślę, że ich straty wynikają raczej z rynku Androida Samsung za mało płaci za wykwintny hejt w sensie że nie obrażają w swoich reklamach użytkowników innych smartfonów? (bo jeśli to masz na myśli to cóż... bzdura) eeeeeeeeeeee nvm. Stwierdziłem że nie chce mi się już z tym użerać... w sensie że nie zgadzasz się z: w androidzie nie trzeba reklamować - głupio tak reklamować /kontekst: aktualizacji systemu/ coś co wprowadza się na rynek rok po premierze ja tutaj mówię z doświadczenia z czasów kiedy miałem android-fony (SG Note1 to chyba najlepszy przykład) Edytowane 5 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Przy opłatach to chodziło mi o wynagrodzenie płacone mojej osobie przez czołowych producentów smartfonów z systemem Android™ w celu oczerniania, obrażania i szerzenia internetowej nienawiści w kierunku konkurencyjnych systemów mobilnych jak i ich użytkowników. I tak, nie zgadzam się - użytkownicy Note dostając androida 4.x w dniu premiery nie zyskali by nic a wręcz stracili. Mimo że po roku, to otrzymali tyle funkcji i możliwości że równie dobrze Samsung mógł wydać Note 1.5. A samo wydanie aktualizacji obeszło się bez wielkiej hipsterskiej imprezy. A miałem nie komentować... ;/ Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk 4 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A miałem nie komentować... ;/ Raczej nie komentuj bo to nie jest temat dla Ciebie. Wchodzisz tylko po to aby zhejtować jakieś info/newsa? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 To dzięki że go podbijasz. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) To dzięki że go podbijasz. dla mnie JoHnNy08PL jesteś po prostu śmieszny i dziecinny - po jaką choinkę wchodzisz tutaj? Hejtować i spamować? BTW: użytkownicy Note dostając androida 4.x w dniu premiery nie zyskali by nic a wręcz stracili. Mimo że po roku, to otrzymali tyle funkcji i możliwości że równie dobrze Samsung mógł wydać Note 1.5 to w przypadku "Amber" GDR2 na WP8 jest tak samo - tyle, że niecałe 2 miesiące po premierze, każdy już "Amber'a" ma (budżetowa L520 szybciej otrzymuje aktualizacje niż flagowce Samsunga... śmiech)... i to było sedno mojej wypowiedzi - że WP8 jest tak zrobiony żeby nie czekać roku całego do wydania aktualizacji! Samsung mógł wydać Note 1.5 w tym czasie przygotowywali do wypuszczenia Note 2 A samo wydanie aktualizacji obeszło się bez wielkiej hipsterskiej imprezy. taaa... bo jakby zrobili impreze to głównym daniem (adekwatnie do reklamowanego produktu) były by odgrzewane kotlety. Edytowane 5 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Usunąłem moją wypowiedź, piszecie do mnie to i odpowiadam. Super że Amber wprowadza takie rzeczy jak wyłączenie aplikacji tła i inne oczywistości. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Super że Amber wprowadza takie rzeczy jak wyłączenie aplikacji tła i inne oczywistości. Amber wprowadził przede wszystkim coś czego jeszcze na rynku mobilnym nie było - czyli możliwość manualnej zmiany:- prędkości migawki - czułości ISO - wartości ekspozycji - balansu bieli i czerni Reszta zmian - może i jest oczywistością - ale jest... i jak już jest to nie musisz na nie czekać rok posiadając flagowego smartfona, a 1 dzień... w budżetówkach 1,5 miesiąca. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Z tego co wypisałeś to wszystko jest w każdym telefonie oprócz prędkości migawki. Jak już zaktualizowałeś to napisz ile najdłuższy czas naświetlania można wybrać. BTW W Xiaomi Mi3 można RAWy pukać. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 To, że można RAW'y robić nic nie znaczy jak mamy słabą matryce i kiepski obiektyw. bo dostajemy kiepskiego Raw'a. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Sam zerknijhttp://img.tapatalk.com/d/13/10/06/uva2ejy2.jpg Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalk now Free Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts