Michur 76 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Pojawi się Android 5 - do płynnej pracy będzie potrzebował 16 rdzeniowego procesora, taktowanego 3 GHz oraz 8 GB RAM'u Takie były hejty na forach bo w WP były hardwerowo w epoce kamienia łupanego za topowymi androidami dopiero 1520 coś zmienia i za chwilę będziesz ćwierkał jakie to mocne sprzęty na WP. Powtórzę się jeszcze raz od kilku miesięcy używam kolejnego androida i nie miałem żadnego laga. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Nie licz na to, każdy chce zagarnąć jak najwięcej dla siebie. Już zapowiedziane, że WP i RT store będą jako jedno a właściwie RT zniknie z rynku. były hejty na forach bo w WP były hardwerowo w epoce kamienia łupanego Jakby to miało większe znaczenie. od kilku miesięcy używam kolejnego androida i nie miałem żadnego laga. Cieszymy się razem z Tobą. Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Jakby to miało większe znaczenie. To samo mówili fani Iphone teraz na hasło "Apple A7 " kisiel w majtkach ja bym to podciągnął pod hipokryzję. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 To samo mówili fani Iphone Sugerujesz coś? Ja im w majtki nie zaglądam. Oczywistym jest, że będą montować lepsze podzespoły aby każdy był zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Oczywistym jest, że będą montować lepsze podzespoły aby każdy był zadowolony. Montowanie lepszych podzespołów a przystąpienie do wyścigu na cyferki to dwie różne rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Temple Run 2 już na WP8, tak samo jak Subway Surfers. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Subway Surfers nie działał,poprawili? Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 U mnie od momentu wypuszczenia działa jak złoto. L820. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Sprawdziłem i działa.A tak mi brakowało tej gierki:) Cytuj Link to post Share on other sites
patchi 0 Napisano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 @up mi tez Cytuj Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 A jaj jest z wydajnością MS Phone? Ktory system na podobnym sprzęcie działą płynniej, szybciej, stabilniej: MS Phone czy Android? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Każdy WP8-fon działa płynnej niż jakikolwiek Android-fon. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kz3Ko. 72 Napisano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 @Up. To ja jeszcze dopowiem, że wczoraj bawiłem się trzema niby konkretnymi telefonami z androidem. Z1, SGS4 i HTC One. I powiem Ci, że moja L820 chodzi jednak trochę lepiej niż wyżej wymienione. W WP8 nie ma jakichkolwiek ścin, zwolnień, czy lagów. Wszystko chodzi "piknie jak w zegarku" (tu akurat dosłownie). Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Pewna osoba, którą znam ma S3 i przy zrobieniu zdjęcia sam telefon się sciął na pewien czas Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Mój kolega ma Samsunga i mu telefon się zawiesza (nie zacina, a zawiesza) przy robieniu zdjęć czy odtwarzaniu muzyki. Edit: Mam taki problem - mam najnowszą wersję oprogramowania dostępną dla Lumii 920 Orange. Bateria bardzo słabo mi trzyma - podczas grania z włączonym Wi-Fi zjada mi ~16-25% baterii na godzinę. W dodatku gdy wyłączę grę to taki poziom zużywania baterii (mam mierzenia tego specjalną apkę) przez jakiś czas się utrzymuje, a gry nie mogę wyłączyć poprzez przytrzymanie przycisku wstecz (gra cały czas działa w tle, nie mam tego krzyżyka aby ubić proces/grę). Wam też tak szybko pada bateria w L920 podczas grania (czas czuwania nie jest zły, chociaż czasami zużycie baterii wskakuje do 5% przy bezczynności)? Edytowane 23 Grudnia 2013 przez Tabalan Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Ja tam jak siedze na forum to po 7% leci, jak grm to ok 15% Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Po paru ładowaniach bateria się formuje to raz. Jak grasz przy włączonym wifi to nic dziwnego, że tyle pożera. Nie możesz normalnie zamknąć gry? Poza tym przy przytrzymaniu 'wstecz' jeśli jest niezamknięta gra to ona nie pracuje w tle (chyba, że ma to dozwolone - sprawdź w ustawieniach) więc nie zabiera zasobów. To, że program Ci pokazuje takie zużywanie to nic dziwnego + te programy do monitorowania baterii same 'zjadają' baterię. Cytuj Link to post Share on other sites
adam09626 57 Napisano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Mój kolega ma Samsunga i mu telefon się zawiesza (nie zacina, a zawiesza) przy robieniu zdjęć czy odtwarzaniu muzyki. Edit: Mam taki problem - mam najnowszą wersję oprogramowania dostępną dla Lumii 920 Orange. Bateria bardzo słabo mi trzyma - podczas grania z włączonym Wi-Fi zjada mi ~16-25% baterii na godzinę. W dodatku gdy wyłączę grę to taki poziom zużywania baterii (mam mierzenia tego specjalną apkę) przez jakiś czas się utrzymuje, a gry nie mogę wyłączyć poprzez przytrzymanie przycisku wstecz (gra cały czas działa w tle, nie mam tego krzyżyka aby ubić proces/grę). Wam też tak szybko pada bateria w L920 podczas grania (czas czuwania nie jest zły, chociaż czasami zużycie baterii wskakuje do 5% przy bezczynności)? Miałem podobny problem jak ty, ale już jest lepiej. Bateria schodziła mi w ciągu 6 godzin intensywnego (ale bez przesady) używania. Według jakiegoś poradnika znalezionego w internecie zrobiłem tak: 1. naładowałem telefon od zera do 100% 2. rozładowałem do 0% i podłączyłem ładowarkę 3. włączyłem telefon i od razu rezet w ustawieniach 4. 2 razy ładowanie od 0% do 100% Mi pomogło, sam spróbuj Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Mam GDR2, Windows Phone Update 3 - bateria trzyma lepiej niz wcześniej. Cytuj Link to post Share on other sites
Koziolekk 4 Napisano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Mój kolega ma Samsunga i mu telefon się zawiesza (nie zacina, a zawiesza) przy robieniu zdjęć czy odtwarzaniu muzyki. Edit: Mam taki problem - mam najnowszą wersję oprogramowania dostępną dla Lumii 920 Orange. Bateria bardzo słabo mi trzyma - podczas grania z włączonym Wi-Fi zjada mi ~16-25% baterii na godzinę. W dodatku gdy wyłączę grę to taki poziom zużywania baterii (mam mierzenia tego specjalną apkę) przez jakiś czas się utrzymuje, a gry nie mogę wyłączyć poprzez przytrzymanie przycisku wstecz (gra cały czas działa w tle, nie mam tego krzyżyka aby ubić proces/grę). Wam też tak szybko pada bateria w L920 podczas grania (czas czuwania nie jest zły, chociaż czasami zużycie baterii wskakuje do 5% przy bezczynności)? dziwisz sie, że przy Wi-Fi i graniu bateria szybko pada ? to normalne , może jakas trefna gra. ? zrób prosty test, używaj telefonu z godnie z przeznaczeniem (smsy, rozmowy). i sprawdz jak rozkłada sie czas pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Gregorius9 2 Napisano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Witam. Mama ma WP8 Nokie 520 a ja S2. Ostatnio dostała filmik przez What's up i nie mogła go odtworzyć. Pobiera się ale klikając nic się nie dzieje. Przytrzymując plik pojawia się opcja Dalej oraz Usuń. Kiedy przesłałem go sobie na swoją S2 to idzie bez problemu. Stąd moje pytanie jak odtwarzać filmiki z SMS,MMS What's Up na WP8 ? Trzeba mieć jakiś program zainstalowany ? Jakiś odtwarzacz viedo ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Może to kwestia programu? Jak weźmiesz 'dalej' to możesz np zapisać na telefonie czy karcie? Cytuj Link to post Share on other sites
adam09626 57 Napisano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 dziwisz sie, że przy Wi-Fi i graniu bateria szybko pada ? to normalne , może jakas trefna gra. ? zrób prosty test, używaj telefonu z godnie z przeznaczeniem (smsy, rozmowy). i sprawdz jak rozkłada sie czas pracy. A gry I internet to nie jest używanie zgodnie z przeznaczeniem? Nie po to kupuje smartphone żeby wykonywać spodstawowe funkcje. Powinien trzymać zadowalająco również podczas gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Stąd moje pytanie jak odtwarzać filmiki z SMS,MMS What's Up na WP8 ? Ta opcja będzie dodana dopiero w WP9 wraz z możliwością ustawienia dzwonka SMS i menadżerem plików Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Kolega wyżej, idź do przedszkola jak masz takie idiotyzmy wypisywać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts