Szogun. 0 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Sporo narzekania widzę, mi natomiast gra bardzo się spodobała i nie żałuję zakupu. Klimacik ma, graficznie nie najgorsza(optymalizacja również), grywalna. Strasznie mnie wciągnęła i ukończyłem ją w jedną nockę , polecam granie na słuchawką z dobrą dzwiękówką Zainteresowała mnie ta gra PDC e5200,4 gb ram, GF 9800 GT OC da rade w przyzwoitych ustawieniach( monitor 1440x900)?Powinno śmigać na High (na V.High wątpię) w DX9. Na innych Direct-ach nie mam pojęcia. Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Zainteresowała mnie ta gra PDC e5200,4 gb ram, GF 9800 GT OC da rade w przyzwoitych ustawieniach( monitor 1440x900)? ludzie ludzie osłabiacie mnie tymi swoimi pytaniami czy zagram czy pójdzie nie wiem wy się chwalicie, żalicie czy dowartościowujecie swoim sprzętem ??? ciężko wejść na http://www.yougamers.com/ albo http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/intro.aspx parę postów wcześniej Link to post Share on other sites
Szogun. 0 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 @UP Te dwie stronki można o kant dupska rozbić. Porównują sprzęt z wymaganiami podanymi z tyłu pudełka, bez sensu, praktycznie zawsze są oszukane. Link to post Share on other sites
PC_Monster923 0 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Sam byłem zainteresowany grą Metro 2033 i z niecierpliwością czekałem na jej premierę. Zdecydowałem jednak ,że raczej w nią nie zagram . Na TVGRY.pl jest kilka filmów dotyczących tej gry oraz jej recenzja. Na pięć gwiazdek od tvgry.pl gra dostała tylko dwie . Było też coś na temat grafiki . Podobno nie jest zbyt dobra. Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mam już tą gre i nie żałuje pieniędzy.Chociaż liniowa to bardzo dużo w niej akcji i fajnych scen. Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 myślę że warto właśnie kupiłem sobie i normalnie giera rewelacyjna nie jest to fps w stylu cod jedna seria i już 5 żołnierzy ubiłeś ale też nie jest super ambitnym fps takim jak stalker po prostu dobra gra Link to post Share on other sites
sas11 0 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 I ze spoko klimatem. Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 I ze spoko klimatem.no właśnie i do tego z zajebiaszczym klimatem warta swojej ceny jest ta gra :> Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Może pierwsza misja,pierwsze wrażenie nie jest wciągające ale kolejne już tak,po prostu czeba grać,mimo wymagań tej gry można pograć na normal/high i wygląda naprawde dobrze choć spadki fps też sie trafią tu czy tam.Wieczorem grac na słuchawkach można w pewnych momentach sie posrać,tak więc klimat tej gry jest inny co sprawia chęć przejscia kolejnych misji,ogulnie gra bardzo fajna i ci co zakupili gre mogą sie odnosić do niej jako testera swoich bebechów na przyszłość jak to miało miejsce z crysisem nawet do dziś Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 przeszedłem grę na trudnym poziomie jestem zadowolony gorzej jest z tym że musiałem się ograniczyć z MSAA4X do AAA wtedy gra chodzi płynnie reszta detali Najwyższa w 1920x1080 ta gra to taki konsolowy s.t.a.l.k.e.r co prawda jest liniowa ale szczegóły robią wrażenie :oops: Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 śmignie mi to na: Procesor: AMD Turion II M520 2,3 GHz Pamięć: 3GB SODIMM DDR2 Dysk Twardy: 320 GB Karta Graficzna: ATI Radeon HD5145 512MB System: Windows 7 Home Premium PL Link to post Share on other sites
Grrruby 1 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 STALKER?! chyba Ty oszalałeś człowieku:P z której strony to Ci przypomina Stalker`a? Chyba tylko to że pytolą po Rusku i nic więcej... przeszedłem to badziewie... czytałem Ciekawą recenzję o niej i jest zgodna z prawdą- "Gra zmienia się w kupę w połowie". Nie warto kupować bo jest krótka, liniowa, grafika to nie wszystko, klimat lepszy jest w Stalker`ze. walka między frakcjami polega na napierdzielaniu się komunistów z naziorami na krótkim moście (nie zapominając że musisz wybić obydwie frakcje żeby iść dalej:D), AI 'sucks' czyli konkretnie badziewne (np. nazior w beznadziejnie skryptowany sposób lata od zasłony do zasłony i niesamowite jest to że za każdym razem gdy się wychyli, to trafia każdą kulką w Ciebie)... nie wiem czy to mało argumentów, ale nie jest to tylko moje zdanie a zdanie również wypowiedziane przez recenzentów Kup Sobie lepiej Zew Prypeci, i poszukaj zaginionej Oazy to pogadamy:D Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 znalazłem zaginioną oazę i jak dla mnie zew prypeci to najsłabsza część(lepsze są tylko możliwości) a co do metra to świetna giera nie przechodziłeś jej po cichu więc nie wiesz jak dla mnie metro jest lepsze od takich nowych hitów jak bioshock 2 z której strony to Ci przypomina Stalker`a ze strony fabularnej i klimatycznej Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Grałem w grę bardzo krótko. Tylko sam początek i mogę powiedzieć że to co widziałem bardzo mi się podobało. Gra ma całkiem fajny klimacik Sama zachęca do dalszego grania. I do tego perfekcyjna grafika. I ogólnie to jestem bardzo happy, ze mi chodzi na Very High w DX9 ładniej niż Crysis A takie to tom miało mieć wymagania z kosmosu. Fakt, nie mogę włączyć DX10... może wina starych sterów albo jakiejś poprawki do Windowsa Visty. Ale generalnie bardzo zadowolony jestem, mimo, ze to "tylko" DX9. A te wymagania to chyba taki trochę marketing. Ale zauważyłem takie dziwne coś. Taka jakaś dziwna perspektywa widoku jest. Tak jak by gra była rozciągnięta w pionie. Jak by obraz był dostosowany tylko pod panoramy (ja gram na 4:3), ale w generalnie nic nie jest zniekształcone.Ale wrażenie jakieś dziwne mam z tym... Link to post Share on other sites
Wojciech Kulik 4 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wasze opinie zdecydowały - nie kupuję Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wasze opinie zdecydowały - nie kupuję jak dobrze rozumiem nie lubisz liniowych gier czasami takie gry potrafią być smaczniejsze niż te z otwartym światem przykład Half-Life 2 jest nieporównywalnie lepszy od farcry2 Link to post Share on other sites
Marked 6 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Zainteresowała mnie ta gra PDC e5200,4 gb ram, GF 9800 GT OC da rade w przyzwoitych ustawieniach( monitor 1440x900)? ludzie ludzie osłabiacie mnie tymi swoimi pytaniami czy zagram czy pójdzie nie wiem wy się chwalicie, żalicie czy dowartościowujecie swoim sprzętem ??? ciężko wejść na http://www.yougamers.com/ albo http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/intro.aspx parę postów wcześniej i napisał to ten co w profilu podaje ile to punkcików wyciaga w 3d Marku06 no i ta sygna wow ;] Sprzęt mam przeciętny,słyszałem że gra jest wymagająca wiec zwyczajnie pytam. Link to post Share on other sites
Grrruby 1 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 STALKER?! chyba Ty oszalałeś człowieku:P z której strony to Ci przypomina Stalker`a? Chyba tylko to że pytolą po Rusku i nic więcej... przeszedłem to badziewie... czytałem Ciekawą recenzję o niej i jest zgodna z prawdą- "Gra zmienia się w kupę w połowie". Nie warto kupować bo jest krótka, liniowa, grafika to nie wszystko, klimat lepszy jest w Stalker`ze. walka między frakcjami polega na napierdzielaniu się komunistów z naziorami na krótkim moście (nie zapominając że musisz wybić obydwie frakcje żeby iść dalej:D), AI 'sucks' czyli konkretnie badziewne (np. nazior w beznadziejnie skryptowany sposób lata od zasłony do zasłony i niesamowite jest to że za każdym razem gdy się wychyli, to trafia każdą kulką w Ciebie)... nie wiem czy to mało argumentów, ale nie jest to tylko moje zdanie a zdanie również wypowiedziane przez recenzentów Kup Sobie lepiej Zew Prypeci, i poszukaj zaginionej Oazy to pogadamy:D a nie zauważyłeś stary, że w tej grze masz 2-3 akcje gdzie możesz się skradać po cichu?? Link to post Share on other sites
Wojciech Kulik 4 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Wasze opinie zdecydowały - nie kupuję jak dobrze rozumiem nie lubisz liniowych gier czasami takie gry potrafią być smaczniejsze niż te z otwartym światem przykład Half-Life 2 jest nieporównywalnie lepszy od farcry2 Dokładnie. Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Zainteresowała mnie ta gra PDC e5200,4 gb ram, GF 9800 GT OC da rade w przyzwoitych ustawieniach( monitor 1440x900)? ludzie ludzie osłabiacie mnie tymi swoimi pytaniami czy zagram czy pójdzie nie wiem wy się chwalicie, żalicie czy dowartościowujecie swoim sprzętem ??? ciężko wejść na http://www.yougamers.com/ albo http://cyri.systemrequirementslab.com/CYRI/intro.aspx parę postów wcześniej i napisał to ten co w profilu podaje ile to punkcików wyciaga w 3d Marku06 no i ta sygna wow ;] Sprzęt mam przeciętny,słyszałem że gra jest wymagająca wiec zwyczajnie pytam. ty ale o co Ci kur** chodzi ??? Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Wasze opinie zdecydowały - nie kupuję jak dobrze rozumiem nie lubisz liniowych gier czasami takie gry potrafią być smaczniejsze niż te z otwartym światem przykład Half-Life 2 jest nieporównywalnie lepszy od farcry2 Dokładnie. to z czystym sumieniem mogę ci polecić tą gre jest liniowa ale nadrabia dokładnością Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Ja też polecam-ale pamiętaj,bez dobrego kompa-zapomnij.. Link to post Share on other sites
Grzesiek1010 23 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 ja zaopatrzę się jeszcze w książkową formę metro 2033 na nudne wykłady jak znalazł Link to post Share on other sites
Wojciech Kulik 4 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 to z czystym sumieniem mogę ci polecić tą gre jest liniowa ale nadrabia dokładnością Skoro tak, to OK. Jeszcze się zastanowię Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 to z czystym sumieniem mogę ci polecić tą gre jest liniowa ale nadrabia dokładnością Skoro tak, to OK. Jeszcze się zastanowię ja sam z kupnem na tą grę czekałem no ale jak przeczytałem recenzję w cda to od razu pobiegłem do sklepu polecam przejść grę na trudnym Link to post Share on other sites
Recommended Posts