yberhaxer 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 prawdopodobnie jutro zrobię tego formata i może się wszystko wyjaśni, a błąd 3DMark podam za chwilę Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 nawet nie musisz formata, jak masz kilka partycji to se na jakiejś innej np. tej z grami postaw na chwilke ten system Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 postawić tzn.? mam go z płyty zainstalować bo ja patrzę że trochę ciemny jestem Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 nawet nie musisz formata, jak masz kilka partycji to se na jakiejś innej np. tej z grami postaw na chwilke ten system format jest pewniejszy ! poza tym jest możliwość że gdy autor będzie robił drugi system , znów coś się namiesza... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 gdy autor będzie robił drugi system , znów coś się namiesza... z moimi umiejętnościami to jest możliwe Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 drogi Autorze, jeżeli Twój dysk jest podzielony na partycje, to przy instalacji systemu masz wybór, w narzędziu windowsowym, gdzie chcesz go zainstalować, jeżeli posiadasz A B C, to załóżmy że na A stoi Twoja winda której używasz, więc możesz wybrać B i tam postawić, nie tracąc danych ani nic, aczkolwiek użytkownik RaaKoo dobrze mówi, że lepiej by było format strzelić kompletny bo większa pewność, że zaczynasz od nowa:) jak w związku Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 więc nic więcej nie kombinuj , przygotuj się dobrze do formatu (kopie danych ,sterowniki itp) , jak już będziesz po to daj znać czy jest ok czy też nie i wtedy będziemy dalej myśleć,pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 racja i popieram Cytuj Link to post Share on other sites
ehhhm 149 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Niech poda jeszcze błąd z 3DMark, to może trochę wyjaśnić. Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 w takim razie jutro napisze czy coś pomogło bo i jutro będę robił format. I ostatnie pytanie czy robić format całego dysku czy tylko systemowego? Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 poza tym o ile zabezpieczysz dane to nie bój się przeinstalowywać systemu bo to nie gryzie i może wklej ten 3d mark błąd bo może istnieje taka rzecz o której nie wiemy, a ehhm wie a i właśnie odpowiadając to rób format całego dysku, nie partycji systemowej Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Niech poda jeszcze błąd z 3DMark, to może trochę wyjaśnić. prosiłbym o cierpliwość(również podam jutro) ponieważ usunąłem sterowniki a bez nich ani rusz, a one trochę się instalują a mnie już głowa pęka od tej karty Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 znam to, idź na piwo i odpocznij od elektrozłomu, jutro sobie wbij, i ktoś Ci na pewno pomoże:) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 jeśli masz wszystko skopiowane (dane,save gier itp) to od razu lepiej cały dysk , z tym że w niektórych grach wgranie save-ów nie zawsze działa Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 dobra za dzisiejszą pomoc dzięki, resztę zdziałam jutro Cytuj Link to post Share on other sites
m2434 49 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Stan pracy pci-e możesz sprawdzić w programie gpu-z http://www.techpowerup.com/downloads/2252/techpowerup-gpu-z-v0-7-2/ masz tam taki znak zapytania przycisnij go i uruchom test potem przejdź do zakładki sensor i zobacz czy zegary się zmieniają przy stresie i bez niego Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez m2434 Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Jak już postawisz system to zainstaluj sterowniki nVidia 306.97, wiem, bo sam mam gtx-a 275 i na tych najlepiej śmiga. Na nowszych miałem spadek w 3d mark vantage o ok. 600-700pkt (GPU score). Wynik GPU score u mnie to 11726pkt przy taktowaniu 680 na rdzeniu i 2400 na pamięciach na wersji 306.97. Oczywiście spadek wydajności na nowszych sterach może być odosobnionym przypadkiem tylko u mnie, niemniej wolę o tym wspomnieć. Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) więc zrobiłem tak. 1.Na razie jeszcze nie robiłem formata, ale dziś się przykładam. 2.Zainstalowałem sterowniki 306.97 3.Dokładnie podopinałem kable od dodatkowego zasilania. zdjęcie z porównania zegarów z GPU-Z w pulpicie(lewe) w w stresie(prawe): http://i41.tinypic.com/1zxkqx1.png zdjęcia błędów jakie mi wyskakują w 3DMark11: zaraz po włączeniu aplikacji: http://i40.tinypic.com/29qejd0.png po naciśnięciu RUN 3DMark11 jest przez chwilę PLEASE WAIT po czym robi się czarny ekran i wywala to: http://i42.tinypic.com/35lhlzn.png ustawienia z 3DMark11: http://i44.tinypic.com/2aj3wgo.png a poprawa wydajności jest bardzo znikoma Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez yberhaxer Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Te taktowania niby w stresie to stockowe taktowania, ale temperatury wskazują faktycznie na stres (czyli karta niekręcona) Ja używam programu Evga Precision i mi też obniża taktowania fabryczne przy przeglądaniu stron itp. Karta obsługuje dx10 Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 to co miałbym zrobić by zwiększyć taktowanie tak aby dało się normalnie grać? (przez taktowanie mam rozumieć wydajność tak?) Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Nikt nie zauważył, że on wpakował GTX'a 275 o TDP 216W do Fortona 400W? To może być powód problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Dres21 34 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Wiec tak: -nieodpowiedni zasilacz (400w) -nieodpowiednie oprogramowanie -niedokladnie zainstalowane oprogramowanie -niedokladne usuniecie sterownikow Format nie musi rozwiazac problemu, w przypadku nie rozwiazania zalecana zmiana zasilacza na markowe 500w. Polecam chiefteca. Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Oczywiście nie wykluczam, że po prostu kupił bubel na allegro, w końcu to grzałki były a nówki na 100% nie dorwał. Cytuj Link to post Share on other sites
yberhaxer 1 Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) czyli nie najgorszym pomysłem byłoby go odesłać? Wiec tak:-nieodpowiedni zasilacz (400w) znajomy gra na radeonie 4870 ddr5 512mb na zasilaczu logic 400w lub 450w-nieodpowiednie oprogramowanie-niedokladnie zainstalowane oprogramowanie nie rozumiem co źle zrobiłem(prosiłbym o wytłumaczenie) Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez yberhaxer Cytuj Link to post Share on other sites
gtr76 6077 Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Oczywiście nie wykluczam, że po prostu kupił bubel na allegro, w końcu to grzałki były a nówki na 100% nie dorwał. Nie takie znowu grzałki, fermi się grzeją nawet do 100st, a mi pallit najwyżej do 70st - 75 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts