imiemichal 979 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Witam dzisiaj w czasie gry wyłączył mi się komputer i pojawił czarny ekran. Ponowne próby włączenia były nieudane, komputer włącza sie na ok 1 sek zaczynają się kręcić wentylatory i koniec dalej nie idzie. Bios resetowałem kilka razy i nic, zasilacz sprawny bo zwierałem piny i go uruchamiałem bez płyty. Te objawy wskazują na uwalona płytę? Wyswietlacz bledow na plycie nawet sie nie wlacza. Sprzet: i5 2500k, macho, asrock p67 pro3, crucial ballistix sport 2x4gb, HD4850,haf 912+, corsair cx500m Edytowane 26 Lipca 2013 przez imiemichal Cytuj Link to post Share on other sites
sadura_1997 2 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Witam tak jak napisałeś wygląda na na upaloną płyte główną a w szegułach o układ BGA podejrzewam, jak byś miał sprawdzić czy działa ci reszta twoich podzespołów na innej płycie było by gienialnie ale jak wspomniałem wygląda to na to że płyta jest uwalona pozostaje tylko gwarancja 1 Cytuj Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Odpaliłeś zasilacz bez obciążenia ? tylko zwarłeś piny ? to jeszcze nie świadczy o tym, że jest on sprawny. Na początek podłączyłbym inny, całkiem sprawny zasilacz . I wówczas zobaczył co się dzieje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Nie mam mozliwosci podmianki ale nie zostalo mi chyba mi nic innego jak walczyc z morele.net. edit Zasilacz byl pod obciazeniem: dysk + 2 wentyle Edytowane 26 Lipca 2013 przez imiemichal Cytuj Link to post Share on other sites
sadura_1997 2 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Zasilacz to markowa konstrukcja corsiar jak by był jaki provlem z zsialczem to z tyłu przy włączniku zaczeła by się palić czerwona lapka jak ona się nie pali zasilacz jest dobry jak naprawiałem komputery moim klientom to w systuacji takiej jak u ciebie zazwyczaj była płyta padnieta 1 Cytuj Link to post Share on other sites
klopers33 14 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 dalej nie idzie - to znaczy ze chodzi ale obrazu wcale nie ma? to moze byc grafika kopnieta Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 komputer włącza sie na ok 1 sek zaczynają się kręcić wentylatory i koniec dalej nie idzie. Tak jak koledzy - prawdopodobnie płyta, skoro nawet wyświetlacz błędów się nie uruchamia. Oddaj sprzęt do serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Płyta oddałem w poprzednią środę do netpunktu morele. Pracownik zdjął zaślepkę od socketu a ja oczom nie wierze.. 5 pinow pogietych, nawet nie wiem kiedy sie to stalo, przez moja glupote jestem prawdopodobnie 300zl w plecy Plyta zostala przyjeta na gwarancje warunkowa i to juz zalezy od asrocka jak to sie dalej potoczy.. Poczytalem troche opinii o reklamacji w morelach i chyba wiekszosc miala racje co do czasu realizacji, plyta lezy tam tydzien i caly czas status towar przyjeto. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Kicha. Oby Ci naprawili te piny w sockecie w serwisie. A co do Morele.net to cóż, osobiście mam o nich kiepskie zdanie, które często wyrażam - szczególnie na konkurencyjnym forum. Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jak to mówią: człowiek uczy się na błędach. To jest pierwszy komputer który złożyłem sobie sam, przy montażu było wszystko dobrze a przy demontażu się zagapiłem i stało się. A co do moreli to jak zamawiałem to było bez zarzutu, zwykle na drugi dzień do odbioru w netpunkcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Może bardziej miałeś pecha co do tych pinów? Ale to bez znaczenia teraz - daj lepiej znać, jaki będzie wynik całej spraw, napisz tu w temacie. Pozdrawiam, Ig. Cytuj Link to post Share on other sites
imiemichal 979 Napisano 3 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Morele nie szanuja klienta wogole.. Wyslali mi na meila ze plyta jest do odbioru wiec ja uradowany jade ja odebrac a na miejscu sie okazuje ze asrock nie chce naprawic z powodu uszkodzenia mechanicznego.. I jestem w domu 1h pozniej.. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts