Detrioux 12 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Abi podawałem wcześniej budżed nawet sam rekkluse cytował 3900 to górna granica Jeżeli macie jakieś wątpliwości co do płyty podajcie swoje propozycje ps. to sama jednostka tylko mnie interesuje i nie rozumiem ceny 5000 umiem liczyc ) Edytowane 5 Lipca 2013 przez Detrioux Cytuj Link to post Share on other sites
rekkluse 89 Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Płyta jak mówiłem Z77a g43 lub g45. Kazda z nich ci wystarczy a na tej drugiej będziesz mogl dołożyć druga 760 i cieszyc sie SLI Cytuj Link to post Share on other sites
Detrioux 12 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) oke. zmieniam mój zestaw co do płyty nagrywary i zasilacza ) wielkie dzięki za pomoc uratowaliście mi głowe tymi dylematami amd ? intel ? płyta ? hm sorki ze zawracam glowe późno ale mam ostatnie błache pytanie. Do napędów i dysków twardych dołączają kable sata czy trzeba dokupic ? Edytowane 5 Lipca 2013 przez Detrioux Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) aż przewrotnie powiem, bierz FX-a Brak argumentacji // jg Edytowane 6 Lipca 2013 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
daniel 12 33 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Z ta płyta głowna pod intela moim zdaniem g45 to jest takie minimum na dobra płyte głowna pod intela. Cytuj Link to post Share on other sites
dominator-gt 43 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 hm sorki ze zawracam glowe późno ale mam ostatnie błache pytanie. Do napędów i dysków twardych dołączają kable sata czy trzeba dokupic ? 2 kabelki dobrane pod kolor dostaniesz w opakowaniu płyty głównej. Cytuj Link to post Share on other sites
daniel 12 33 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Bendziesz łaczył grafiki w sli czy crossfire ? Cytuj Link to post Share on other sites
tomek_n 8 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Sorry, za off top, ale wypowiedź autora: Pamiętajcie chce wydajnie i tanio przypomniała mi pewien dowcip: Rozmawia dwóch kumpli. -Słuchaj, chcę nowego kompa kupić. -Tak, a jakiego? -Wydajnego i taniego -A po co Ci dwa? Co do tematu to dziwie się, że nikt o tym nie wspomniał, by autor zmienił obudowę za ponad 500zł i kupił 770, tu przytoczę kolejna wypowiedź autora: (mówimy tutaj o full grafice czyli rozdzielczosc 1820-1080 + max detale i możliwe próbkowanie czy filtracja razy x) Nie chcę niweczyć marzeń, ale tu jednak 770, albo i nawet 780 by się przydała. No chyba że wygląd jest priorytetem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kaszus 11 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) droższą budę mogłeś wziąć i nagrywarkę. A i płyta - zaje*ista. Dużo na pewno na niej podkręcisz.. Edytowane 6 Lipca 2013 przez Kaszus Cytuj Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) @ Detrioux A ja Ci dam wydajniejszy zestaw od Twojego, panie znaffco, mieszczący si e w budżecie z wspomnianym przeze mnie wcześniej GTX 770 na pokładzie. http://www.morele.net/inventory/info/y9gjm3/ W niedługim czasie dozbierasz 150 zł, kupisz fortisa i będziesz kręcił proca na 4.5 GHz. Edytowane 6 Lipca 2013 przez Abizer Cytuj Link to post Share on other sites
Detrioux 12 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) Dzięki wam wszystkim za pomoc ale jeżeli chodzi o GTX 770 to naprawdę zbyt dużo. Jestem zadowolony ze swojego zestawu który złożyłem. Jeszcze pomyślę Abizer o tym GTX 770 lecz dziena za wszystko. Jeżeli chodzi o obudowę zastanawiałem się nad tym . Lubie kupić coś porządnego więc ta obudowa mi odpowiada. ps. Panie modelatorze. Bez urazy ale ja nie cierpię na tak zwany "brak mózgu" ponieważ było już późno (ok 2) i jeżeli chodzi o moją ortografię to ze zapomnę przecinka lub nie dam ę tylko napisze e to chyba przesada. tak samo słowo poczebne było specjalnie ...dużo osób nie używa prawego alt a i tak można go rozczytać. Pozdrawiam. i jeszcze jedno. Rekkluse śmiałeś się co do radiatora w płycie głównej ? hm ja w opisie Z77A-G43 to zauważyłem Edytowane 6 Lipca 2013 przez Detrioux Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Obudowę zmienia się chyba najrzadziej, więc nie ma nic dziwnego w tym, że ktoś chce kupić porządną. Wszechobecne przycinanie na budzie i montowanie kompów z grafą >1,5k w Chińczykach od SPC to idiotyczna praktyka. Cytuj Link to post Share on other sites
Detrioux 12 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 (edytowane) I jeszcze jedna myśl mi się nasunęła. Mianowicie o tą obudowę. http://www.saturion.pl/product/110902/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/CoolerMaster_HAF_X_RC_942_KKN1_Black_bez_zasilacza.html big tower 573zl http://www.saturion.pl/product/169991/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/CoolerMaster_HAF_912_Plus_czarna_bez_zasilacza_.html 267 zł Niby tańsze o 300 zł a niby prawie identyczne. Tylko czy cały ten mój zestaw zmieści się w tej Middle ? I czy to nie wpłynie na chłodzenie ? Edytowane 6 Lipca 2013 przez Detrioux Cytuj Link to post Share on other sites
LeRoiDuCiel 196 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Detrioux , jezeli chodzi o obudowe to moglbys kupic taka : Fractal Design Define XL R2 to jest bardzo solidna i duza obudowa , w ktorej wszystko pomiescisz i duzo nie kosztuje 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Detrioux 12 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 równie dobrze mógłbym kupić tego CoolerMaster HAF X RC-942-KKN1 Black też nie dużo kosztuje jest solidna i + wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
arkus 48 Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ten Big Tower za 573zl to jakas pomylka. Fractal Design ARC R2 o wiele tansza i jedna z najlepszych do 450zl, a w tym sklepie jest za 360+ http://www.saturion.pl/product/184262/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Fractal_Design_ARC_R2_Midi_Tower_Window_bez_zasilacza.html Cytuj Link to post Share on other sites
Detrioux 12 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 mówisz że middle tower jest bardziej opłacalna ? i bardzie korzystna ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts