juggler 27 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Chcę dorzucić swoje wyniki w SuperPi. Zaokrąglać w górę czy w dół? Czy może podawać dokładny Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 nie zaokrąglać Cytuj Link to post Share on other sites
O.C MIZIU-KIZIU 2 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tak kurna jest, dogonimy tych cycusiów skądś tam walić ich słabi są Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Hmm osiągnąłem wyższy wynik niż 6ty w rankingu kolega. Wprawdzie nie używam na co dzień takich ustawień, ale mam zapisany profil w BIOS. Pytanie czy warto? Mi na znalezieniu się na jakiejś liście nie zależy, więc czy pomoże to ekipie Benchmark.pl, jeśli bym wskoczył na powiedzmy 6te miejsce w tym rankingu? Jeżeli tak to postaram się w łikend znaleźć czas , zainstalować orthosa (ja sprawdzałem stabilność tylko przy pomocy Prime) i pobawić się znowu w extremalne jak na moje możliwości OC. Edit. Boję się zwiększać vcore wyżej niż 1475 więc na wynik wyższy niż 3.5ghz bym nie liczył. Chyba że dla chwały ojczyzny podnieść napięcie do powiedzmy 1,55 wyrwać kolejne 100-200mhz , zaliczyć test i zapomnieć. Cytuj Link to post Share on other sites
Cobesh 4 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jeżeli tak to postaram się w łikend znaleźć czas , zainstalować orthosa (ja sprawdzałem stabilność tylko przy pomocy Prime) i pobawić się znowu w extremalne jak na moje możliwości OC. ściągnij OCCT Jeżeli screenshot będzie zawierał okno ukończonego testu OCCT Perestroika, wówczas moderacja zakwalifikuje ustawienia jako stabilne. Jeżeli natomiast widoczne będzie jedynie okno CPU-Z, walidacja przebiegnie pozytywnie dopiero po opublikowaniu min. 10 testów na zadeklarowanych ustawieniach, lub po uaktualnieniu Eventu o nowy screenshot. W wyjątkowych przypadkach uznawane są również potwierdzenia programami typu Orthos (Blend, prio 9, 10 min), wPrime (20 min) lub SuperPI 32M. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ściągnij OCCT No okej, tylko czy fakt, że uda mi się w cisnąć na 6te w porywach 5te miejsce, pomoże jakoś znacząco podnieść ogólny wynik ekipy Benchmark. O to pytam, bo nie wiem czy gra jest warta świeczki Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tak. Wynik ogólny CPU wystarczy, że jednorazowo potwierdzisz nawet ORTHOSEM 10 min i już Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 5 Marca 2010 Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Niedługo w domu pojawi się na krótko zestaw na athlonie 435, będe kręcił to na benchit wrzuce... Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Zrobiłem już prawie wszystko, co mogłem teraz. Zostały tylko Marki Vantage. Dorzuciłem drużynie 1,3k punktów, jestem 5. Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Jug serdeńko! W AquaMark 3 to są tysiące! Bez przecinka a znacznie wyżej będziesz Posprawdzaj sobie też resztę EDIT: właśnie zdołowałem się wszystkimi 4 wynikami mojego dysku w cristal marku Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 296 pkt w FurMark'u - ale urwał! Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Hookie, ja tak zrobie jak bede krecil. Wczoraj jak gralem to GPU Mem everestowe doszlo do 53*C i stwierdzilem ze otworze okno, ktore jest blisko kompa. Temp ta spadla do 35 a potem juz nie gralem, to ponizej 30 spadla Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Właśnie powie mi ktoś jaka w stresie temperatura będzie okejowa dla tego mojego 9600 GT z Zalmanem? Bo jest chyba 65 pod obciążeniem, ale bym pokręcił go wyżej jeszcze @Kowdi: komp przy oknie dobra rzecz! Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 No Panowie BRAWO!! Tylko kilka dni i już przeskok o 2 pozycje, pozostali zarejestrowani w naszym teamie niech też dodają swoje wyniki a na pewno dalej będziemy awansować. Postaram się powysyłać PW do wszystkich userów z naszego teamu o powstaniu nowych rankingów, więc nie zdziwcie się jak i pisząc tu je dostaniecie . No okej, tylko czy fakt, że uda mi się w cisnąć na 6te w porywach 5te miejsce, pomoże jakoś znacząco podnieść ogólny wynik ekipy Benchmark.Nawet gdybyś miał zdobyć i 100 pkt, to zrób to. Od jakiegoś czasu na BIT dla potwierdzenia stabilności przeniesiono się na OCCT (na tą chwilę z tego co wiem tylko użycie tego programu potwierdza stabilność OC). Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ja kubbak potwierdziłem tak jak Ty Orthosem i zaakceptowali póki co Czy mi się wydaje czy dziś w profilach nanieśli miłe dla oka, kosmetyczne poprawki? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ja kubbak potwierdziłem tak jak Ty Orthosem i zaakceptowali póki co A dawno dodawałeś wynik (jeszcze za starych rankingów)? Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Wczoraj dokładnie Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Mi orthosa nie akceptują, 2 platformy miałem orthosem grzane i nie potwierdzili stabilności... Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Jak tak szybko chcecie ode mnie wyników to spoko, ino na boxie niewiele zdziałam, nie mówiąc juz o chlodzeniu palita na karcie graficznej Jak bd kręcił to założe temat, bo w zyciu nie krecilem na poważnie Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 To możliwe, że zrobiłem to przedwczoraj Ale na pewno orthosem i mam plakietke potwierdzającą Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Wczoraj dokładnie No to pewnie przez pomyłkę ( ), już w końcówce starych rankingu wymagany był test OCCT. Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Wczoraj dokładnie No to pewnie przez pomyłkę ( ), już w końcówce starych rankingu wymagany był test OCCT. No nic, będę musiał takowy zrobić, jak grafę znów podkręcę... Ponawiam pytanie: jaka temp będzie bezpieczną dla 9600 GT ?:> Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 A mozeby tak przykleic ten temat, zeby byl na gorze ciagle? Cytuj Link to post Share on other sites
RAKU 44 25 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Ja dorzucę swoje parę groszy ponownie po zrobieniu 10 testów na 4,6Ghz bo nie zadowalało mnie to srebro w kategorii E8400 na razie mam 6 I jeszcze pytanie jak to jest że wybierając swoją kartę PowerColor HD4850 PCS+ 1GB wpisują mi standardowe zegary: - Taktowanie rdzenia: 625 MHz -Taktowanie pamięci: 1000 MHz a u mnie wyglądają one tak: - Taktowanie rdzenia: 665 MHz -Taktowanie pamięci: 950 MHz TU POTWIERDZENIE Nie że protestuje ale trochę to sprzeczne z prawdą Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 6 Marca 2010 Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 To dodaj swoją własną kartę - wtedy sam będziesz mógł wpisać dane Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts