Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Będą dwa DLC.

Serce z Kamienia - dziesięciogodzinna przygoda traktująca o Oxenfurcie

Krew i Wino - dwudziestogodzinna przygoda osadzona w Toussaint, krainie nie tkniętej przez wojnę.

Mają wyjść kolejno w Październiku i pierwszym kwartale 2016.

• Popieram 1

Czy udało Wam się kupić mapy schematu rynsztunku skelligijskiego?

Bo u mnie płatnerz tej mapy nie ma. A żeby było ciekawiej, to ubranko dla Płotki u niego kupiłem.

Taką samą mam sytuację u Hattoriego, gdzie powinienem móc kupić mapę na V część rynsztunku Wilka, a nie mogę. A mapę na I część kupiłem u Hattoriego bez kłopotu.

W czym problem?

Edytowane przez drVanSteiner

Czy udało Wam się kupić mapy schematu rynsztunku skelligijskiego?

Bo u mnie płatnerz tej mapy nie ma. A żeby było ciekawiej, to ubranko dla Płotki u niego kupiłem.

Taką samą mam sytuację u Hattoriego, gdzie powinienem móc kupić mapę na V część rynsztunku Wilka, a nie mogę. A mapę na I część kupiłem u Hattoriego bez kłopotu.

W czym problem?

Rynsztunek Skelligijski można kupić gotowy od Płatnerza w Kaer Trolde. 

Niestety zdarzają się takie problemy z tymi DLC, ja np. długo nie mogłem znaleźć schematu na set wilka aż w końcu znalazłem u kowala we wsi Podgaje. Skeligijski set i tak nie dla mnie bo ja głownie śmigam w lekkich, mało kiedy w średnich a ciężkie to już kompletnie odpadają. 

Dodałem nową ankietę ;)

Benchmarkowicze, bylibyście zainteresowani kupnem wiedźmińskiego medalionu dołączanego do edycji kolekcjonerskiej Wiedźmina 2 ? 

Bodajże rok temu pisałem o tym, że jestem szczęśliwym* posiadaczem trzech medalionów, które były dołączane do kolekcjonerki W2, a teraz postanowiłem dwa z nich sprzedać. Jeżeli ktoś jest zainteresowany niech da znać na PW. 

* - uważam tę wersję medalionu za najlepiej prezentująca się ze wszystkich dotychczas wydanych stąd to zadowolenie ;)

/e

To miejsce to nie bazar!    dad

Edytowane przez dadulek

Na gryfie mag wygląda tak:

Poszedłeś wszystko w znaki? Przyznam, że teraz idę w znaki i widzę, że u Ciebie jest tylko 821 obrażeń na srebrnym. Trochę mi się odechciewa, jak przypomnę sobie o moich 1800 gdy poszedłem w alchemię + szermierkę. Ogólnie mocne te znaki chociaż są? Możesz wstawić zdjęcie swojego drzewka umiejętności? :P

Czy gog ma funkcję jakiegoś zapisu w chmurze ? Już i tak jest po herbacie bo muszę  po formacie zaczynać grę od nowa ale pytam na przyszłość

Tez to zrobilem :D ale polecam Ci "pozyczyc" od kogos sejva z podobngo miejsca rozgrywki i lvlem, ja tak zrobilem i nie narzekam.  

Przyznam, że teraz idę w znaki i widzę, że u Ciebie jest tylko 821 obrażeń na srebrnym. Trochę mi się odechciewa, jak przypomnę sobie o moich 1800 gdy poszedłem w alchemię + szermierkę.

Twoje 1800 kontra moje 3200+ od ognia :P ( po zdjęciu mieczy ).

Screen:

http://images.tinypic.pl/i/00678/ao7a8i1oatfr.jpg

//edit: https://www.youtube.com/watch?v=EZrE-NNgtKs#t=4m15s

• Popieram 1

Grając ostatnio zauważyłem pewną rzecz, nie wydaje się wam że przy tak olbrzymim świecie jest bardzo mało różnych gatunków potworów? Szczególnie w mojej opinii ucierpiały wampiry, w grze występuje głównie ekimma i katakan które wyglądem praktycznie nie różnią się od siebie. A gdzie są: alpy, bruxy, fledery, garkainy one w W1 był takimi prawdziwymi przedstawicielami tego gatunku. Tutaj nie widziałem ani jednego. Podobnie ma się sprawa z trupojadami, choć tutaj jest nieco lepiej bo jest ghul, alghul i chyba pożeracz zwłok ale fajnie byłoby zobaczyć ponownie cmentara, graveira, zjadarke. ;) W tak olbrzymim świecie powinny się znaleźć wszystkie potwory z obu poprzednich części ;)

• Popieram 2

Szkoda że nie ma także "domku" lub miejsca gdzie można składować EQ. (Przydało by się DLC w stylu odbudowa kear mohren itp.)

PS.

Po za tym gdzie można spotkac wiedźminów po ukończeniu gry/bitwy ? Bo szczerze jakoś mi się nie widzi sama keira meitz w zamku (a raczej obok zamku).

@alladen

Vesemir ginie w bitwie, Eskel wyrusza na szlak, a Lambert pomaga Keirze... To, że Keira Metz jest w Kaer Morhen to chyba bardziej niedopatrzenie Redów niż specjalne działanie. :P

Triss w Kovirze, Yenn na północy, ciri zależnie od ukończenia gry znika, rusza na szlak, albo wybiera pepę Emhyra ponad Geralta... Jedyne kto zostaje to Zoltan i Jaskier w swej knajpie. Po ukończeniu gry świat staje się pusty bez tych bohaterów i to jest chyba największa bolączka przygód Geralta...

Edytowane przez Wulfisko

Up@

Dokładnie.

,,Coś się kończy, coś się zaczyna".

28 czerwca o godzinie 20.00 na kanale NVIDIA_pl na Twitch będzie nadany program (GREEN ROOM; nawet w newsach o tym napisali). Zobaczymy jak powstawał Wiedźmin 3 - czyli z wizytą w studiu CD RED. 

Oprócz tego jeszcze wywiad z Rojo i przyjrzenie się GTX 980 Ti.

Widać miejscami w grze,że zabrakło czasu/pieniędzy na niektóre rzeczy np: wspomniana różnorodność potworów czy takie same/niezwykle podobne modele postaci.

Po tych 150 godzinach chce się jeszcze więcej i więcej, więcej. Nie chce się rozstawać z bohaterami tej świetnej opowieści.

Edytowane przez Kac2per1

@wulfisko to akurat wiedziałem dziwiło mnie to że skoro świat wrócił do stanu z przed ukończenia gry to w teorii powinniśmy mieć możliwość spotkanie wszystkich prócz

vesemira. Na przykład spotkać letho (który miał zostać przez jakiś czas), po za tym keira skoro jest kear mohren to gdzie jest Lambert ?

Edytowane przez alladen