Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Jak wam się ogólnie podoba rozwój postaci? Dla mnie trochę nieprzemyślane bo umiejętności jest sporo a używać możemy zaledwie 12 aktywnych, powinno być tego więcej tym bardziej że mutageny łączą się z umiejętnościami w tym samym kolorze co mutagen. Jeśli chcemy zrobić jakąś hybrydę to użyjemy zaledwie 3 umiejętności z całej puli w drzewku, powinno być imo 2x więcej tych aktywnych umiejętności w każdej ćwiartce. 

• Popieram 2

powinno być imo 2x więcej tych aktywnych umiejętności w każdej ćwiartce
Zgadzam się. Jak trochę pograłem to doszedłem do tego samego wniosku.

Może mieli w zamyśle żonglowanie "buildami", różnymi na dane okazje. Czy to szybki atak, silny atak, a może z nastawieniem na kuszę i znaki... Nie wiem jak to by się sprawdziło w praktyce, takie podmienianie, ale i tak jakby trochę tam ciasno.  

Ludzie na dniach ma kolejna łata wyjść do W3.

Tak z ciekawości.

Co byście zmienili w grze?

Ja bym zmienił pare rzeczy:

*Mury poprawił by wyglądały jak w grach najnowszych oraz trawę (wypukłe cegły itp, a trawa to woła o pomste do nieba)

*Cała alchemie (kogoś *****ało względem tworzenia olejów, petard i eliksirów czy odwarów. Raz zrobisz i wystarczy)

*Ekwipunek (mało przemyślany jest. By przedmioty do użytku były w tej samej zakładce co papiery do czytania)

*Drzewko umiejętności (zbyt mało pól do wykorzystania umiejętności jest przez co spora część jest zbędna)

*Sloty na przedmioty pod ręką (miejsce na 2 eliksiry to trochę za mało, 3 sloty na eliksiry i petardy byłoby wporządku)

To tyle ode mnie

Sid nie tyle co ciasno, co w czasie walki nie da się ich zmieniać.

Edytowane przez darkatraz

Nie wiem też, czy z ilością punktów umiejętności będzie wystarczająco do wylewelowania sobie dwóch "ścieżek" rozwoju i zmieniania...

Alchemia ("raz i wystarczy") jest przyjazna każualom, biorąc pod uwagę, że nigdy nie brakuje zbieractwa i tworzenia nowego dziadostwa, jest to dość praktyczne i ogólnie ok, choć faktycznie mogę zrozumieć ludzi mających z tym problem (wyższe poziomy trudności mogłyby to mieć)
Ekwipunek, czy drzewka/sloty ewidentnie były robione z myślą o padzie. Mamy tu kolejny "syndrom skyrima", gdzie wszystkie menu lepiej działają na konsoli niż myszy i klawiaturze bo też pod pady/konsole były tworzone np. dpad dwa miecze, dwa eliksiry, na styk. (ja gram na zmianę i w sumie nie narzekam)

1.03 jakby trochę poprawił, bo wcześniej grałem bez niego. Dla mnie powinna wyjść kolejna łata z optymalizacją (nvidia ponoć szykuje fix dla keplerów, więc jest nadzieja) i faktycznie najbardziej brak mi większego drzewka umiejętności.

A grafika, nawet po "downgrade" jest wg. mnie ładna. Niektóre miejsca może faktycznie wyglądają nie tak jak powinny, ale i tak biegam po wszystkich zakamarkach i się cieszę że jest ładnie. 

• Popieram 1

No ja gram na Marszu Śmierciu i jest to irytujące troche z tą alchemią :/ Tak samo brak regeneracji hp po medytacji. Jeżeli wale 6-7h medytacji i po tym mam tyle samo hp. Powinno to być jakoś zmienione, że 20% hp tylko się zregeneruje ale tylko jeżeli korzysta się z umiejętności pasywnej, że hp się regeneruje.

Ja mówię. Czepiam się tylko murów bo REDzi sami oznajmiali, że to błąd i naprawili to, a wyszło jak widać.

Edytowane przez darkatraz

Ludzie na dniach ma kolejna łata wyjść do W3. Tak z ciekawości. Co byście zmienili w grze? Ja bym zmienił pare rzeczy: *Mury poprawił by wyglądały jak w grach najnowszych oraz trawę (wypukłe cegły itp, a trawa to woła o pomste do nieba) *Cała alchemie (kogoś *****ało względem tworzenia olejów, petard i eliksirów czy odwarów. Raz zrobisz i wystarczy) *Ekwipunek (mało przemyślany jest. By przedmioty do użytku były w tej samej zakładce co papiery do czytania) *Drzewko umiejętności (zbyt mało pól do wykorzystania umiejętności jest przez co spora część jest zbędna) *Sloty na przedmioty pod ręką (miejsce na 2 eliksiry to trochę za mało, 3 sloty na eliksiry i petardy byłoby wporządku) To tyle ode mnie Sid nie tyle co ciasno, co w czasie walki nie da się ich zmieniać.

Z alchemią tłumaczyli to tym, że zbieranie składników i wytwarzanie co chwile nowych olejów/mikstur/petard było czasochłonne i często zniechęcało graczy to korzystania z nich (podpinam się pod tym - w W2 robiłem tylko 3 mikstury). Mogli by dodać opcję dla wymagających, że mikstur, oleje i petardy nie odnawiają się automatycznie (ale jako opcja)

Umiejętności imo ok. Dzięki temu nie robimy hybrydy która jest we wszystkim dobra tylko musimy zdecydować o naszym stylu gry.

1. Ja bym zwiększył ilość petard/mikstur w paczce bo 2/3 to może się okazać czasami mało.

2. Po drugie walka z łucznikami / kusznikami - często jesteśmy w ich zasięgu a Wiesiek nie przyjmuje postawy bojowej, przez co niemożliwe jest odbijanie strzał.

3. Drobne błędy - mi np często zawiesza się kowal we wsi Konary - nie można z nim wejść w interakcję

Brakuje mi tego drzewka z Wiedźmina 2, tam faktycznie odblokowywane były umiejętności czyli tak jak w życiu "czego się nauczymy będzie nasze" a tu jakieś wybory i ograniczona ilość slotów, z tym to pojechali po bandzie. Mam nadzieję że naprawią to w jakimś patchu, no i w końcu niech zrobią tak jak było z eliksirami np. w Wiedźminie 2. Bo to też traci tą swoją "wiedźminowatość"

Jedyna prawdziwa alchemia to była w W1. Bazą alko i odpowiednie zioła

+ Własne modyfikacje ;)

Widać że odbiegli od pierwowzoru, taki trochę wiedźmin dla gimbazy.

Edytowane przez Ragnar Lothbrok

Szkoda, że tak bardzo poszli po łepkach. Nie ma nawet funkcji, że jak w medytacji się wypije to eliksiry są mocniejsze i działają dłużej :(

Powiem tak. System walki bym zostawił ale alchemie dał z W1 + zostawił te ulepszanie, a drzewko postaci dał na wzór tego z W2.Bo crafting przedmiotów, pancerzy i mieczy jest bardzo fajny.