Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

A mnie ciekawi, czy to będzie 100h rozgrywki, czy jak zajrzę pod każdy kamień, to będzie więcej ;) No i  co z questami pobocznymi.

Smuci mnie jednak jedna sprawa, cytując recenzję:

Do naszej dyspozycji pozostawiono dziesiątki, jeśli nie setki różnego rodzaju uzbrojenia. 

Szkoda, mogli zostawić system z W1- wiedźmin ma swoje wiedźmińskie brzeszczoty i to jego umiejętności decydują o obrażeniach, a nie cyferki przy mieczu. Ewentualnie tam parę jakiś fajnych żeby się nie nudziło a nie setki i zmiana broni co godzinę :/

Spore to pudło, paczkomaty bójcie się  :wariat:

CE9yHELWoAAtNMK.jpg

A mnie ciekawi, czy to będzie 100h rozgrywki, czy jak zajrzę pod każdy kamień, to będzie więcej No i  co z questami pobocznymi.

Podobno wtedy ma zająć ponad 200 ale to się okaże :P Też lubiłem i nadal lubię system z W1. Tam jak już się trafiło na jakiś miecz to była to jakaś nowość i tych lepszych było zaledwie kilka na całą grę a nie tak jak w W2 i teraz W3 tona żelaziwa i niezliczona liczba pancerzy. 

• Popieram 2

Bo nawet na tej 980 u IGN było kilka opcji off. 

Kilka tych, które najbardziej zmieniają odbiór graficzny całości, czyli AA/Light Shafts oraz HBAO+. 

Prawdopodobnie zostały one wyłączone z powodu zbyt dużego wpływu na ogólną wydajność. Obym się mylił. 

Mam nadzieję, że to 60 będzie jednak. :)

A jeszcze jedna, mała wątpliwość. 

Zakładam, że te spore, późniejsze DLC zakupione w dowolnej formie (np. cyfrowej) można dokupić do gry zakupionej w dowolnej formie i dowolnym miejscu (czyli np. do pudełkowej wersji lub wersji cyfrowej z gog-a?). 

Nikt nie słyszał o jakichś ograniczeniach w tym temacie? Np. że wersja z gog-a (angielska teoretycznie) nie będzie współgrać przez jakieś zabezpieczenia z wersją polskich dodatków? 

A jeszcze jedna, mała wątpliwość. 

Dodatki można kupić tylko i wyłącznie do wersji z GOG.

Jeżeli masz wersję pudełkową to znajduje się tam kod do aktywacji gry na tej platformie. 

Edytowane przez Antiax
Prawdopodobnie zostały one wyłączone z powodu zbyt dużego wpływu na ogólną wydajność

lub po prostu Shadowplay [którym pewnie nagrywali] miał "nieprzyjemności" tak jak w przypadku HairWorks ;)

wg mnie ruch drzew jest trochę sztuczny, ale to może tylko wina oglądania filmiku, a w grze wszystko jest ok

za to niebo [np późnym wieczorem] wygląda wspaniale, woda jest ok

ach, niech już będzie 19 :D

na GoGu prawdopodobnie jest wersja polska gry - wystarczy wybrać w GoG Galaxy "Download Extras" i powinna być opcja LANG - tak jest w przypadku W1, W2 i innych gier które mam na GoGu

dodam jeszcze, że cdp.pl już rozesłało kody na paczkę DLC

Edytowane przez darasz89

Ja mać. Kolejny ubi i proszę mi tu bez lizania dupci. Jak ja nienawidzę takich zagrań a w dodatku robią to na legalu. PRomują gierkę jako taką, a taką, ale oczywiście, że m$ pokazali kaskę to do razu downgrade, to tak jakbym kupił samochód nowy i ładny, a naprawdę był średni i brzydki. Jedyne wyjście to głosować portfelem, ale póki nie zrozumieją tego to nic nie da, a tylko jeszcze zacieszają, że w mordę polska produkcja. No i co z tego ja się pytam, skoro kłamią tyle co reszta? Czyli widzę, muszę wycofać preorder ze steama i ściągnąć. A co! Nie będę się kryć, że nie lubię jak mnie w du**ę walą. JAkby reszta ... wycofała swoje preordery to zaraz by dupkę sprężyli i się odnalazło, szczegółnie skoro niby mają tę wersję reklamowaną z 2013.

• Popieram 5

Ja już miałem takie przeczucia 1 dnia co zaprezentowali własnie że M$ będzie miało lepszą kolekcjonerkę od wszystkich próbowałem wtedy już pisać ze się sprzedał CDPR ale nikt nie widział tego :c gdzie te cytaty firmy co mówili że się nie sprzedadzą że sami zrobią grę a tu bum M$ dotyka palcami do tego te plotki z wczoraj o odpowiedzi CDPR "że niby konsole itp" mogli zrobić jak z W2 co wyszedł po jakimś czasie na Xboxa dopiero, z tego co widzę Przesunięcie premiery = Downgrade, obiecanki cacanki co były i już nie ma. Mnie tam Grafika nawet odpowiada na tym "downgrade" bo jakoś w pikseloze  się kiedyś grało bo była fabuła (mam na myśli stare gierki z ps1 lub coś) Ale naprawdę szkoda że zrobili tak duży błąd co z tymi firmami ostatnio  ;/

Wypowiedź CDPR , wystarczy mi 1 tekst ze Downgrade to prawda " a tych nie mają w zwyczaju komentować.

w
 Po pierwsze, twórcy zaznaczyli, że to wszystko plotki, a tych nie mają w zwyczaju komentować. Po drugie, stwierdzono, że przy tak dużym wydawnictwie wiele osób chce zdobyć publikę, mówiąc rzeczy nieprawdziwe. Dodano, że nowy Wiedźmin wychodzi za kilka dni i każdy będzie mógł sprawdzić, czy gra spełniła jego oczekiwania. CDPR wierzy, że tak będzie, ponieważ przez 3 lata studio pracowało, by dostarczyć jak najlepsze doświadczenie.

źródło :  https://livespot.pl/wiedzmin3/cdpr-komentuje-kwestie-downgradeu/

Tylko czemu oni to robią :(

http://i.imgur.com/nIwKLO4.jpg

Edytowane przez rrwwjunior
  • Popieram 1

Tu nie chodzi o to, tylko że bezczelnie łżą. Jakiś tam downgrade, ale to nie jest takie nic. Porównując to wygląda na dwie zupełnie różne gry.  Mamią takimi gameplayami, czy jak to zwą, a teraz na kilka dni przed premierą, kiedy to już tyle ludzi zamówiło grę. Z czego tylko parę osób zrezygnuje, a reszta odpuści i tyle. Teraz grać w to co reklamowali, a widzieć jak to jednak wygląda to teraz tylko, żeby przejść i pewnie nic poza tym. Ja się dziwię, że takie praktyki mają dalej miejsce. Nie mówię o tych ... dlc, ale co będzie następne? Strach się normalnie bać, skoro wszystko ułazi im płazem.

Up

Ściemniają. A jak myślisz? Że prawdę powiedzą i co wtenczas? Tylko straty by sobie wygenerowali, a tak to wielomiliardowe zyski.

Edytowane przez Badder

No trudno, trzeba uzbroić się w cierpliwość czekać do premiery może wpływ będzie od pogody, może wersja pc będzie inna kto wie :) czekamy ^^ najwyżej po premierze hejt poleci z całego świata :o

Edytowane przez rrwwjunior

znaleźli się znawcy przemysłu rozrywki cyfrowej ze swoimi teoriami i materiałami [btw nie rozumiem spoileru @rrwwjunior - pokazujesz screeny z reddita, gdzie autor pokazał, że odpowiednie dostrojenie kolorów sprawia, że gra wygląda lepiej - wiesz o tym prawda?]

jeden drugiemu posty "plusuje" i się napędzają - perpetuum hejtile normlanie

gra wyjdzie za 5 dni, zobaczymy co wtedy będzie, a teraz to tylko pisanie po to żeby pisać, hejt bez sensu, byle było

• Popieram 1

Skończ się podniecać po Ci żyłka pęknie. Gra jeszcze nie wyszła, a ten już swoje fantazje wypisuje. Wróżbita Maciej kolejny...

Przestań jęczeć koleś jesteś jak babcia z PiSu ślepo wierząca w bóstwo CD projekt RAT.

Jest duży downgrade. Pokazali wczoraj wersje PC na ultra a ty z jakimiś wróżbitami wyskakujesz.

• Popieram 1