Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Gość JonathanArcherPL

Buuulshit.

co kogo GTX 670 obchodzi ?, włączam TFX na AMD i nie mam żadnego spadku ale to żadnego, btw, nawet jeśli 30 fps to i tak lepiej niż 300 FPS mniej przy jednym wilku z kijowym efektem PhysXa 

co kogo GTX 670 obchodzi ?, włączam TFX na AMD i nie mam żadnego spadku ale to żadnego, btw, nawet jeśli 30 fps to i tak lepiej niż 300 FPS mniej przy jednym wilku z kijowym efektem PhysXa 

Nie ma co się tu rozpisywać i tak nie zrozumieją, bo physx jest we wszystkim najlepszy, począwszy od wspaniałych efektów bujającego się futerka po zabijanie wydajności nawet na kartach które obsługują ową technologię :rotfl:

Włosy jednego człowieka - Lary zżerają ponad 30% klatek na 670. Teraz mi powiedz, ile razy więcej włosów ma wilk od

Lary?

Tutaj nie chodzi kto ma więcej włosów bo zwykłego Kowalskiego to GUZIK obchodzi.

Efekt ma wyglądać ładnie i dobrze działać, owszem futerko ładnie wygląda tylko po co, to włączać jak będzie zabijać karty?

Fur Tech na GTX Titan :

- podziałka 1024x768 ...lata swojej świetności już dawno minęła

- 1 wilczek z Fur Tech OFF:  410 fps

- 1 wilk z Fur Tech ON: 140fps

- 2 wilki  z Fur Tech: 65fps

podziękuje i postoję, niech NV wsadzi sobie swojego psikusa w buty... może będzie wyższa ;)

Edytowane przez Hezen

Czy Ty się w ogóle czytasz ? Pokaz nie był pokazywany z myślą o optymalizacji... Było to środowisko developerskie gdzie o optymalizacji można zapomnieć... to nie gra... to miało dobrze wyglądać a nie chodzić. W grze będzie zupełnie inna bajka bo tam będą to optymalizować. Widać żeś Fanboy ;)

Edytowane przez henus7

Oczywiście, że się da. Ale wg mnie, nie ma szans aby to na tyle zoptymalizować, żeby robiło to różnicę w grafice bez wpływu na wydajność. A pozostają też inne efekty... Ten HiperDopalaczZapchlonegoFutra wg mnie podzieli los niesławnego "ubersamplingu", który zbijał wydajność niepropocjonalnie do końcowych efektów, przez co staje się pierwszą opcją wyłączaną w konfiguracji.

:facepalm:

Wyobraź sobie, jaka jest różnica pomiędzy animowaną wodą, a taką, liczoną przez PhysX. SAMĄ DURNĄ WODĄ NA EKRANIE! Oczywiście, że różnica procentowa będzie ZNACZNIE większa wtedy, kiedy na ekranie mamy tylko jedną rzecz, która obciąża system.

Jakby kolejny "inteligent" nie zrozumiał, różnica % framerate'u w grze przy takiej samej optymalizacji będzie dużo mniejsza, niż na tym pokazie, gdzie miałeś samego wilczka.

wg mnie

O tak, to na pewno jest dobry argument.

wg mnie podzieli los niesławnego "ubersamplingu"

Uberpróbkowanie było dane tak naprawdę dla picu i było to wyraźnie napisane, że to zarzyna komputery.

Gość JonathanArcherPL

wpływa na grafikę Ubersampling

Dać daje dużo ale są masakryczne dropy FPS, momentami 60 a za chwilę 30, nie za przyjemnie się gra ;P, w mieście jest 60 a w lesie już 30 dla jasności xD i to na jednej bo CF niestety nie działa z wieśkiem, CD Projekt z dupczyło tu sprawę  

• Popieram 1

Odpal sobie arenę i patrz na tekstury Geralta. Są rozmazane, krawędzie również. Nieważne, jak to działa, ważne, jaki jest efekt.

Chyba w 720p ;)

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ty to jesteś mądry. A co, pewne algorytmy poprawiają jakość dopiero od 1080p +?

No właśnie, więc się zastanów, zanim powiesz kolejną głupotę.

I gram na 1080p.

@down

Słyszałeś może, że 90% ludzi to debile? Ciekaw jestem, ile osób zauważyło śmiesznie niski zasięg renderowania cieni wysokiej rozdzielczości a Niesławnym na PS4.

Nadpróbkowanie rozmazuje ekran bardziej niż FXAA, ale mniej niż TXAA, tak na oko wychodzi. Zaraz dam screeny

Edytowane przez Gwynbleidd

Chyba u Ciebie... ;) U mnie po włączeniu US mimo pokazu slajdu jest żyleta obraz i wygładzony jak nie powiem co... nie będę brzydko mówił. Skoro u Ciebie jest rozmyte to ok... bo u 90% osób które to włączały opcję ubersamplingu obraz był jak żyleta.

I tak BTW. dodaję że Ubersampling na celu ma renderowanie danej sceny kilkukrotnie do uzyskania ostrzejszego obrazu, lepszej jakości AA + lepszej jakości tekstur i wszelkiego rodzaju szczegółów ;)

• Popieram 1
I tak BTW. dodaję że Ubersampling na celu ma renderowanie danej sceny kilkukrotnie do uzyskania ostrzejszego obrazu, lepszej jakości AA + lepszej jakości tekstur i wszelkiego rodzaju szczegółów ;)

Czyli sam nie masz pojęcia, jak to działa, bo to samo jest "readme" w pomocy W2. Ale się wiedzą popisałeś, prawie tak bardzo, jak przy PhysX w Mafia 2 :D

Czekaj na screeny i siedź cicho.

Ustawienia, na jakich były robione screeny (aby się nikt nie czepiał):

http://screenshooter.net/6586294/liaanlq

Ahhh, pliki ważą za dużo, będziesz miał screeny ze screenów (screeny z gry zrobione frapsem, a potem przeciągnięte screenshoterem).

Nadpróbkowanie wyłączone:

http://screenshooter.net/6586294/leenlgd

Nadpróbkowanie włączone:

http://screenshooter.net/6586294/ijncues

Jak na drugim screenie nie widzisz rozmycia, to idź do okulisty.

Co do Mafii to się pomyliłem ale na temat samego PhysX wiedzę swoją mam.

Z taką kulturą to się cofnij do przedszkola... albo wróć do rodziców i niech Cię nauczą jej. Moja wiedza to moja wiedza ale Ty pozjadałeś rozumy wszystkie... jesteś jak kolejny januszkiewiczm ;) Który to wszystko lepiej wie ;) Sam CDProjekt RED pisał jaką rolę odgrywa Ubersampling i były screeny... bez US rozmyte z US żyleta. Także sam sobie idź do okulisty i wciskaj bajki tam gdzie ktoś w nie uwierzy... Pewnie w przedszkolu. Prowokujesz jak 75% użytkowników na tym forum.

I śmiem twierdzić że Screenshoty są zamienione ;)

Producent: Uberpróbkowanie to tryb renderowania wysokiej jakości w którym całe sceny są renderowane kilkukrotnie, tak, by uzyskać najlepszą możliwą jakość tekstur, szczegółów i antialiasingu (przewyższającego nawet antialiasing i anizotropię na najwyższych ustawieniach) nawiasem mówiąc dodatkowo wyostrzający obraz.

Także ja kończę Tą bezsensowną kłapaninę i sam porobię SS ;) Wieczorem jak odpalę W2.

Edytowane przez henus7
I śmiem twierdzić że Screenshoty są zamienione ;)

To się .... Jak jesteś ąkły, to nic na to nie poradzę. Poza tym, skoro US daje tyle nowości, o których pisałeś:

Po za tym przy pokazie slajdów nie zobaczysz jak naprawdę wpływa na grafikę Ubersampling ;) A uwierz mi że daje dużo.

To powinieneś gołym okiem widzieć, gdzie jest nadpróbkowanie włączone.

Producent: Uberpróbkowanie to tryb renderowania wysokiej jakości w którym całe sceny są renderowane kilkukrotnie, tak, by uzyskać najlepszą możliwą jakość tekstur, szczegółów i antialiasingu (przewyższającego nawet antialiasing i anizotropię na najwyższych ustawieniach) nawiasem mówiąc dodatkowo wyostrzający obraz.

Uberpróbkowanie: tryb renderowania wysokiej jakości w którym całe sceny są renderowane kilkukrotnie, tak, by uzyskać najlepszą możliwą jakość tekstur, szczegółów i antialiasingu (przewyższającego nawet antialiasing i anizotropię na najwyższych ustawieniach). PROSIMY ZAUWAŻYĆ, iż opcja ta została zaprojektowana dla wydajnych systemów nowej generacji! Używać z rozwagą, wyłącznie na najnowocześniejszych systemach (zarówno pod względem karty graficznej jak i procesora).

Też umiem przeczytać plik readme. Zaraz mi powiedz, że wszystko, co napiszą, jest prawdą. Silnik FB 3 jest kompletnie nowym silnikiem z masą zmian i "nowym systemem destrukcji".

Z taką kulturą to się cofnij do przedszkola

Zanim nie masz ŻADNEJ wiedzy na dany temat, a tylko przeczytałeś plik czytajmnie, to się nie wypowiadaj, bo skoro niekompetencji się nie toleruje m.in. w dziale z zestawami, to tutaj również.

bez US rozmyte z US żyleta

Nie ma najmniejszego powodu, aby silnik bez nadpróbkowania renderował obraz rozmyty.

@edit

A co do tego podmienienia, to chcesz mi powiedzieć, że schodkowanie widać z US, a bez US schodkowania nie ma? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

No fajne rzeczy mówisz.

@down

Idź się lecz, bo się znowu ośmieszasz w tym temacie.

innym wytykać potrafisz i mówić że nie mają wiedzy na dany temat boś Ty jest guru wszechwiedzący

Czyli jak nie jestem wszechwiedzącym, to nie mogę tępić szerzącej się głupoty i niekompetencji? Aha.

Zaraz mi powiesz, że na rzadnym screenie nie ma nadpróbkowania, tylko po prostu na jednym zmniejszyłem tekstury, a na drugim wyłączyłem AA :D

Nic nie czytałem bo nie wiedziałem że taka informacja jest w jakimś pliku... i puknij się w czułko bo innym wytykać potrafisz i mówić że nie mają wiedzy na dany temat boś Ty jest guru wszechwiedzący. Pobaw się w piaskownicy... ;) To u Ciebie tak wygląda... te Screeny co dałeś to wygląda jakby wszystko zostało ustawione na MINIMUM + UBER także baw się dobrze... :rotfl: :rotfl: :rotfl: Bo na filmikach na YT z Uber jest 100x lepsza jakość niż na tym Twoim screenie.

Edytowane przez henus7

Tak czytam te komentarza i sam postanowiłem sprawdzić jak to u mnie wygląda :D

Oczywiście wszystkie opcje ustawione na maksimum.

Tutaj z wyłączonym ubersamplingiem.

http://zapisz.net/images/869_uber_wy_.jpg

I z włączonym. 

http://zapisz.net/images/303_z_uber.jpg

Co powiecie? :D

Hał kud dis hapend? Czyżbym miał rację i jednak nie podmienił zdjęć?

Co do porównań, to najlepiej patrzeć na twarz Geralta, a tutaj najlepiej na włosy i tarczę.

Ogólnie CDP RED zrypali sprawę, bo odpalenie samego AA nie daje prawie żadnego efektu,

Chciałem wymusić MSAA x8 z poziomu sterownika, ale lipa, nie działa.

@edit

Zauważyłem ciekawą rzecz, zaraz dostaniecie screeny.