Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Ja słuchałem całego, sam wywiad zaczął się równo o 18:00 a od 17:00 były głównie zapowiedzi itd. Wywiad nie wiem czy trwał 15min bo przez te godzine głównie puszczali muze a w miedzy czasie zadawali pytania. Sam Badowski praktycznie nic nowego nie powiedział a właściwie to mówił bardzo mało. Pytali go o m.in. premierę ale nic nie zdradził. Dalej padło kilka pytań m.in. o otwarty świat, system walki,  wymagania sprzętowe a także było nawet pytanie o  osobę jadącą na koniu obok Geralta na pierwszym screenie jaki ukazał się w dniu zapowiedzi gry. Jeśli chodzi o system walki to pytali go o to do której części będzie mu bliżej W1 czy W2. Powiedział że system walki będzie praktycznie ten sam co w Wiedźminie 2 ale bardziej udoskonalony, pozwalający podziwiać więcej animacji oraz eliminujący problemy na które narzekali gracze w przemierzający świat W2. Pytany o jak mocnego PC potrzeba będzie do W3, nie wymienił nic konkretnego powiedział tylko tyle że w dniu premiery będzie trzeba posiadać mocnego PC, gdyż ich zamiarem jest żeby gra długo po premierze prezentowała się bardzo dobrze. Chciałby żeby gra wyglądała tak jak na tym ostatnim CGI. Mówił też że pracują nad tym żeby ją jak najbardziej zoptymalizować. Co do osoby jadącej obok Geralta to powiedział że CI którzy znają sagę Sapkowskiego wiedzą kto to jest, także myślę że nikt nie ma wątpliwości o kogo chodzi :D Padło też pytanie o to w ilu % gra jest ukończona to sprytnie się z tego wywinął, powiedział że w 99% z tym że to 99% może oznaczać równie dobrze 50%. Mówił też jak dużo roboty odwala Borys przy tłumaczeniu tekstów z PL na ENG szczególnie trudne zadanie jest przy tłumaczeniu  śmiesznych i żartobliwych kwestii tak aby brzmiał tak dobrze jak w PL. I chyba tyle, także tak naprawdę zero konkretów i nic nowego. Miło było usłyszeć kilka razy Jacka jak przemawia jako Geralt, od razu są ciary. Nia ma lepszego Wiedźmina jak Rozenek. Na końcu tradycyjnie był konkursik w którym do wygrania była EK E2 z autografem Badowskiego oraz koszulka. Pytanie brzmiało kto podkłada głos pod angielskiego Geralta. Nagrodę miał wybrać Badowski, ofc zwycięzca zgarnął EK :D

• Popieram 3

Ja się tam wiele po tym nie spodziewałem, raz sam Badowski był bardzo mało rozmowny i nie chciał nic zdradzić a po drugie prowadzący byli kompletnie nie przygotowani. Pytanie o Ciri to głupota przecież wiadomo że czegoś takiego nie zdradzi. Potem była jeszcze o rozmowa o gumowym potworze z serialu :D

Jakby ktoś nie wierzył Rafałowi, to tutaj jest link do jest wpis, gdzie jest link do nagrania (dowiedziałem się o tym linku z tego portalu, więc w formie wdzięczności go promuję):

http://www.witchersite.pl/component/content/article/26-news-wiedzmin-3/762-wiedzmin-3-dziki-gon-garsc-nowych-informacji-.html

• Popieram 1

Nie mogę pobrać... włącza mi player. Wrzucisz mi wava na jakiś hosting, albo coś?

@down

Dzięki.

@Edit

Dobra, było tak jak myślałem, wystarczyło odinstalować quictime, ale wolałem wam dać kilka sytuacji do zdobycia propsów ;)

Rafał, a skąd masz linki? Na killing monsters nie ma.

Edytowane przez Gwynbleidd
  • Popieram 1

Z tego co wiem to CDP zrezygnował z tych konferencji które były za czasów W2 i szkoda bo były świetne. A co do gameplay to na gamescom nie ma co liczyć, jak będzie jakiś to dla zamkniętej publiki. Sam prezes Kiciński w ostatnim wywiadzie dla TVN powiedział że nie zobaczymy gameplay bo jest na to zbyt wcześnie.

http://www.gram.pl/artykul/2013/08/21/wiedzmin-3-dziki-gon-wrazenia-z-pokazu.shtml

Ma talent

• Popieram 3
Gość usunięty

To z tym przerośniętym łosiem czy też jeleniem to już gdzieś widziałem - trochę to nudne, mogli by dać coś innego.

Ostatni screen z ludźmi zamkniętymi w szklanych kopułach to, wypisz wymaluj, Wrota Baldura 2 i laboratorium Jona  Ireniciusa.