Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Ile mlnów będzie na materiale Gamescom (chyba, że nic nowego nie będzie, ale to mało prawdopodobne)? Sądzę, że główny kanał polski + angielski wbiją razem co najmniej 2,5 mln wyświetleń w trzy pierwsze dni.

Na pewno będzie coś nowego na gamescom o ile nie dla ogólnej publiki to za zamkniętymi drzwiami. Muszą pokazać coś nowego, przecież nie pojadą chyba z tym co było na E3. Znając Redów nie zapomną o fanach ;) Choć mi osobiście brakuje tych konferencji za czasów W2 prowadzonych przez Tomka Gopa. Teraz to albo coś wychodzi nagle nie wiadomo kiedy albo na dużych imprezach tupu E3, gamescom. Liczę teraz na jakiś gameplay w którym będzie pokazana walka.

Korwin do tej panny, to na koniec by powiedział jeszcze jakąś anegdotkę.

Ale wy nie rozumiecie prawdziwego przesłania. Ta kobieta to Polska, Cesarscy to Unia Europejska, a ten, co mówi "Nie mieszaj się" to Żyd.

:rotfl:

Edytowane przez Gwynbleidd
Gość usunięty

To już było. Ale fajnie, że przypominasz ;)

(prawdziwa z Dzikiego Gonu)

(prawdziwa z Dzikiego Gonu)

(podziwiajcie wszystko w tle, nie same słowa - muzyka, obrazy)

(to zapewne bardzo dobrze znacie)

http://youtu.be/EXhjzFcWNf0

(to też zapewne znacie)

Podoba się czy jednak nie? :wariat:

Edytowane przez Igorrodz
Gość usunięty

Muzyka zapowiada się naprawdę wspaniale. Nie tylko Ciri Luned Me ale te dwie części, dwa utwory - są prawie genialne, tak dobre... ba, lepsze niż z jedynki czy dwójki (gdzie muzyka była po prostu świetna). Można - i trzeba - się tym zachwycać. Ja czekam z niecierpliwością. Oj, nie tylko kartę grafiki trzeba mi będzie kupić ale i porządne głośniki - bo kartę (Creative Sound Blaster Audigy 4) już mam.

Gość JonathanArcherPL

Ogólnie Wiedźmin to chyba jedyna tak genialna seria, jaka wyszła od naszych rodaków, irytuje mnie to że NV się wcisnęła do tej produkcji, niszcząc tą neutralność jaka była, teraz większość osób/fanów tej serii będzie zmieniać na NV bo physx ..., dziwi mnie to, skoro mieli do wyboru np. TressFX które działa na AMD i NV ... a nie faworyzowanie technologii która jest bardzo stara, prawie że nie ulepszana i służy głównie do trzepania kasy ... 

TressFX które działa na AMD i NV

Jak patrzyłem na zmiany w sterownikach chyba w czerwcu, to podobno naprawiono część błędów z odpalonym tressfx na jakiejś karcie z najnowszej serii :rotfl:   U NV takich rzeczy nie ma, a poza tym PhysxGPU nie odpowiada tylko za włosy, ale również za płyny :menda:  otoczenie itp. itd.

a nie faworyzowanie technologii która jest bardzo stara, prawie że nie ulepszana i służy głównie do trzepania kasy ...

Bullshit. Nic więcej do dodania. Jedyne, co można jej zarzucić, to specjalnie spierniczona optymalizacja na CPU. Efekty PhysxGPU mielone na CPU są tylko w jednym wątku :!:  Poza tym działa ona również na jakichś starych instrukcjach. Jakby chcieli, to by zrobili, aby to dobrze działało na CPU i byłoby super, bo technologia jest świetna, a jakby ludzie z radkami również mogli z niej korzystać, to nie miałbym nic przeciwko, chociaż sam mam kartę zielonych i nie zamierzam zmieniać barw (jedyni czerwoni, których nie należy powiesić, to CDP RED).

Gość usunięty

Zobaczymy jak będzie w dniu premiery, po pierwszych obiektywnych testach - na razie to gdybanie. Oczywiście Havok Physics + TressFX mogłoby być ale skoro Redzi wybrali PhysX to trudno, trzeba z tym żyć... albo wyłączyć te efekty w grze. Można jeszcze dokupić dedykowaną kartę do obliczeń PhysX, np GTX650Ti. Coś za coś. Ale jak napisałem - poczekajmy, co nagle to po diable http://www.forumpc.pl/public/style_emoticons/default/diablo2.gif  http://www.forumpc.pl/public/style_emoticons/default/evil2.gifhttp://www.forumpc.pl/public/style_emoticons/default/diablo.gif

Po co 650TI? 8800/9800, downclockujesz ramy, rdzeń na 700/720 MHz i masz osobny akcelerator PhysxGPU (trzeba rozróżniać to z PhysxCPU). Poza tym, Havok to szit, a nie silnik fizyki, a TressFX symulując same włosy Lary zżera ogromną ilość klatek, więc co to za technologia?

Pamiętaj, że Physx, to jak powiedziałem nie tylko PhysxGPU, a ludzie o tym zapominają/nie wiedzą. NV obiecuje od dawna, że zrobi optymalizację na CPU, ale kiedy taka powstanie, to nikt nie wie.

Ja już TR usunąłem z dysku, ale tu macie kogoś test

http://www.dailymotion.com/video/xy1kha_tomb-raider-benchmark-max-settings-tressfx-on-off-i7-3770k-gtx-670_videogames

Średni FPS TressFX włączony 37,6

Średni FPS TressFX wyłączony 54,1

Spadek FPS o 30,5% na 3770k i 670 gtx, a to tylko włosy Lary.

Gość usunięty
8800/9800, downclockujesz ramy, rdzeń na 700/720 MHz i masz osobny akcelerator PhysxGPU

ZA mało jednostek SP (tylko 112). Tutaj minimum to GTS450 (SP = 192), szczególnie w wersji green. GTX650 byłby jeszcze lepszy bo ma aż 384 takich jednostek. natomiast GTX650Ti ma ich (o ile się nie mylę) 576. Co zatem wybierzesz - to wybierzesz. pamiętaj jednak, że za słaba karta w PhysX może spowolnić - i spowolni kartę główną, renderującą.

Gość JonathanArcherPL

Nie nie ustawisz niestety zewnętrznego akceleratora physx mam GTXa 260 192 SP, i niestety po modzie Hybrid PhysX występują BSODy więc niestety, trzeba się zaopatrzyć w NV, może też SLI z dwóch 770tek będzie dobre, niby duży koszt to nie jest 

Gość usunięty

Nie nie ustawisz niestety zewnętrznego akceleratora physx mam GTXa 260 192 SP, i niestety po modzie Hybrid PhysX występują BSODy więc niestety, trzeba się zaopatrzyć w NV

A to nowość. Kiedyś śledziłem ten temat http://forum.pclab.pl/topic/390173-Radeon-GeForce-CrossSLI-PhysX-%3B/ i dało się. Ciekawe, dlaczego teraz jest inaczej? Czyżby AMD zmodyfikowało swoje sterowniki w "nieodpowiedni" sposób?

może też SLI z dwóch 770tek będzie dobre, niby duży koszt to nie jest

Nie wiem jak te karty się skalują do SLI, dawno nie śledziłem już rynku grafik. Ja mam na razie GTX460 m1GB SOC a co dalej to się zobaczy po premierze Wiedźmina 3, na razie nie umiem nic powiedzieć co zrobię i co kupie (marzy mi się SLI ale z dwóch GTX460 1GB będzie ciężko - skalowanie).

Gość JonathanArcherPL
Czyżby AMD zmodyfikowało swoje sterowniki w "nieodpowiedni" sposób?

Nie, sądzę że NV zrobiła blokadę, bo ciągle stery NV wywalało  

ty chyba mówiłeś, że masz 7970 w CF

nie chyba mówiłem, tylko mam CF ... 

Edytowane przez JonathanArcherPL
Nie wiem jak te karty się skalują do SLI

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_sli_review,20.html

62/33 = 1,(87)

Całkiem nieźle jak na 2560x1440

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_sli_review,15.html

TR 2560x1600

116/63 = 1,84

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_sli_review,19.html

BF3 2560x1600

83/47 = 1,76595

Przy BF3 "tylko" po zaokrągleniu 77% wzrostu wydajności, ale FB2 to gó**o, a nie silnik, bo wymaga ogromny ilości pamięci, a widać to najlepiej przy ogromnej różnicy względem 780 SLI, bo o to aż 38,5%. Przy innych produkcjach ta różnica wynosi:

C3: 11%

TR: 14,6%

Oczywiście różnice w BF3 przy rozdzielczościach mniejszych będą się zmniejszać, bo będzie spadało zapotrzebowanie na pamięć. To tak przy okazji twoich rozważań o 780 SLI. Mówię Ci, szkoda kasy.

nie chyba mówiłem, tylko mam CF

Czyli dobrze pamiętam. W takim razie 770 SLI to "oszczędność na prądzie :D

Jak zpieniężysz karty, a potem ich nie będziesz zmieniał (no bo po co), to może się to nawet opłacić, trzeba by policzyć.

@down

To akurat ja powiedziałem.

• Popieram 2