Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Gość DANNY__79

Igor - bo znowu wystraszysz piszących w temacie  :pajac:

Średniowiecze i żywe kolory ;) - krew, mrok, gotyk ... ale racja, trochę zmiany klimatu by się przydało, np tapeta na wzór Odmętów w gorący letni dzień :)

• Popieram 1
Gość usunięty

Odmęty to było coś - wspaniałe miejsce, przeiąknięte swojskością, anielskością i słowiańszczyzną. Dzisiaj wracam do tego z uśmiechem - takich momentów również w 3 oczekuję bo średniowiecze to wbrew pozorom nie tylko gotyk, nieprawdaż? To przykładowo też fragmenty jak ze Starej Baśni... Co do morza i zimy to sam rozumiesz, jak ma to być świat otwarty to zima musi być. A morze... przecież dużo o morzu mówiło się na samych początkach zapowiedzi Dzikiego Gonu...

BTW- gdzie jest Ciri?

Emhyr ją więzi :D A tak na serio to też bym ją chciał zobaczyć ale wątpie by ją pokazali w końcu to jedna z kluczowych postaci w W3.

A wracając jeszcze do tych kolorów, to ja lubie takie mroczne kolory, przypomina mi to intro oraz mroczne miejscówki z W1 :) Ale przecież kolorowo też bedzie, choćby ten screen zaprezentowany dawno temu

http://www.onlysp.com/wp-content/gallery/witcher-3-28-6/screenshot_35310.jpg

Przecież to jakby Odmęty jesienną porą :D

Gość JonathanArcherPL

Tak w razie czego zostawię te CF do końca roku, a GTXa kupię razem z zakupem wiedźmina, nie chcę na razie w to wchodzić bez potrzeby, do tego w każdej grze bym miał taki spadek wydajności po takim przejściu że już wolę zaczekać 

Gość JonathanArcherPL

Czego się jednak nie zrobi dla W3

Zmusili mnie do tego kroku, jakby wiedzieli że Wiedźmin to dla mnie najważniejsza produkcja w którą muszę grać na wszystkich dostępnych wodotryskach xD

Jak można kupować 780? Przy tak ogromnych kwotach można dołożyć trochę do 770sli, które jest dużo, dużo mocniejsze, albo tańsze 760 sli. Wyjdziesz na tym dużo lepiej, niż na baaardzo nieopłacalnej karcie.

Poza tym, nie przesadzajmy, normalny 680 wystarczy do tej gry ze wszystkimi bajerami. Jak Crysisa 3 ta karta ciągnie na maksa, to Wiedźmina również.

Edytowane przez Gwynbleidd
Gość JonathanArcherPL

Crysisa 3 ta karta
w ledwie 30 FPSach ?, dziękuję postoję  

które jest dużo, dużo mocniejsze

a nie pomyślałeś o tym że mogę zrobić SLI z 780tek ? xD, jakbym chciał 770tkę to bym kupił GTXa 680 ...  

Nie kupiłbyś, bi ciągle są droższe, a nie 30 klatek, tylko 40-45klatek.

I wątpię, że masz kasę na SLI z 780. Jest one jeszcze mniej opłacalne od SLI z 770.

@edit

... ściągnąłem to CGI, wrzuciłem do Vegasa i brak ukrytej wiadomości :(  Normalne przejście...

Skąd te dane? Przecież wiadomo, że wzruszył go jej płacz i dlatego jej nie pojął za żonę [własnej córki(!)] ale poślubił fałszywą Ciri. A ona odeszła wolno.

Z tym więzieniem jej to był taki żart, ciekawi mnie właśnie jak oni ją wprowadzą do W3 podobnie jak Yen ;)

Cd. kolorów to dwójka za kolorowa była jakaś :D

Też się z tym zgadzam, było zbyt kolorowo jak na dark fantasy. Brakowało mi tam takiego mrocznego klimatu który było czuć w pierwszej części np. na Podgrodziu czy też w kryptach. Mam nadzieję że w W3 powrócą do tego a po tych zapowiedziach widać że tak będzie ;)

Gość JonathanArcherPL
I wątpię, że masz kasę na SLI z 780

A kim ty jesteś ?, moim księgowym ?, no nie wydaje mi się. Jakoś z zakupem dwóch 7970 nie miałem problemu a to też kosztowało 5 k ...

Edytowane przez JonathanArcherPL
Gość JonathanArcherPL

Poczekam na wiedźmina i wtedy zdecyduję czy kupić CF 9970 czy jedną 780tkę na próbę, nie będę siedział na NV dłużej niż 6-12 mc 

to taki skok w bok

a następnym razem radzę bardziej sprecyzować zdanie, by nie było więcej nieporozumień 

1,2 mln wyświetleń angielska wersja na oficjalnym kanale

0,2 mln na oficjalnym polskim kanale

Na machinimie jest 0,077 mln

A na xboxie 0,032

Dla porównania do pierwszego linku, to The Beginning ma 0,59 mln wyświetleń

zaś trailer z E3 ma 1,32 mln

a na machinimie 0,1378 mln

Materiały z E3 są od 10 czerwca, a najnowsze CGI ma dwa i pół dnia.

Widać wyraźnie, że Wieśkiem interesuje się coraz więcej osób, a chciałem wam pokazać, w jakiej skali widownia Wiedźmina 3 narasta. Ile mlnów będzie na materiale Gamescom (chyba, że nic nowego nie będzie, ale to mało prawdopodobne)? Sądzę, że główny kanał polski + angielski wbiją razem co najmniej 2,5 mln wyświetleń w trzy pierwsze dni.

A jak napisałem pod polską wersją z E3, że ten FB3 to pic na wodę, bo tylko ładniejsza woda, twarze, sun raysy wreszcie dodane oraz dużo większe nasycenie barw (na którego widok chce się żygać), to mój komentarz zaraz napotkał falę hejtu i "został ukrytu z powodu zbyt wielu minusów" czy jak to tam jest napisane. Ktoś mi napisał, że i tak większy postęp od CoDa.... Przepraszam bardzo, Hitler też zabił mniej ludzi od Stalina, żaden argument.

Jeśli po BF4 nie będzie BC3 i nie nastanie jakiś wyraźny postęp, to BF4 będzie (jeśli będzie, zobaczę, jaka będzie beta) ostatnim BFem, jakiego kupię.

Poza tym... seria o Wiedźminie to jednak bardziej wymagające gry, niż BF3, gdzie ludzi o grze zespołowej, to sobie przypomnieli (a i tak jakaś połowa) jakiś rok po premierze, bo wcześniej to bitwa snajperów na metrze, to była norma, a ja sam medykiem nie raz musiałem niszczeć dwa pierwsze ładunki.

Ja nie rozumiem, wcale aż tak wielkiego skoku sprzedaży względem BC2 nie było, a w BC2 grali ludzie ogarnięci. Jak to jest możliwe? Skąd się ci debile biorą?

Ile ja bym dał, aby ci skończeni idioci przestali kupować wersję na PC, niech kupią sobie wypasioną kąsąlę i tam grają z aim assystą, a na PC niech zostaną ludzie ogarnięci, abym nie miał ochoty zatłuc myszką 3/4 mojego zespołu.

Poza tym, w BC2 grałem na serwerach G4G, bo były tam największe koksy ze wszystkich serwerów. Tak, z Polakami grało się najlepiej, bo umieli grać, a teraz, to co? Niemiecki, niemiecki, niemiecki, bo gimbusiarnia ogląda Kamyczka i Roja i spamują na chacie, kapią jak ostatnie szmaty, przez co nie da się grać.