Diana Socha 0 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 waham się z wyborem płyty... najsensowniej wyglądają dwa powyższe modele... cenowo stoją niemal identycznie więc tym bardziej nie mogę się zdeecydować... poradzilibyście coś ? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 P6T SE ze względu na to, że ma 6 gniazd na pamięć RAM. W wydajności czy możliwościach OC nie ma praktycznie żadnej różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 2 Marca 2010 Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 IMO Asus P6T SE Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 thx chlopaki - za pomoc na gg rownież wsio jasne już Cytuj Link to post Share on other sites
PALEC 1 Napisano 3 Marca 2010 Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dainek upolowałaś tego gtxa 285, o którym kiedyś wspominałaś? Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 nie, ostatecznie kupiłam gtx 260 palita za rok i tak będę zmieniać karte na znacznie lepszą więc póki co mi to wystarczy jako stan przejściowy Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 P6T SE ze względu na to, że ma 6 gniazd na pamięć RAM. Gigabyte też ma 6. Link Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 faktycznie też ma 6. Ja doradzę ci tak - bierz tańszą. Ja na P6T SE osiągnąłem BCLK na poziomie 209 MHz, więcej nie mogłem bo już temperatura procesora była extremalna. Myślę, że na wodnym poleciałoby wyżej. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 4 Marca 2010 Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Gigabyte też ma 6.Musieli zmienić zdjęcia, jak patrzałem we wtorek na głównej stronie GB było zdjęcie z 4 bankami. Teraz GB ma świetną i tanią płytę dla 1366. Cytuj Link to post Share on other sites
hEx666 0 Napisano 7 Marca 2010 Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Co za pomysly aby wybrac ASUSA Gigabyte jest o technologie do przodu - 4 gniazda PCI-E 2x16x 2x8x i przede wszystkim USb 3.0 5Gb i SATA-3 6Gb! Wybor jest prosty, Gigabyte to obecnie najlepsza plyta za ta cene na rynku! Wlasnie ja zamowilem Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 @kubbak jak możesz Są dwa modele GA-EX58-UD3R (4 banki) i nowa konstrukcja GA-X58A-UD3R (6 banków, USB 3.0, SATA 3) Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 No właśnie przez te 4 banki ta płyta jest "be" i "fe" . Za to X58A-UD3R jest świetna. PS. Gdybyście tylko używali czarnych PCB to dla mnie mogliby nie istnieć inni producenci mobasków . Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 11 Marca 2010 Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Gdybyście tylko używali czarnych PCB to dla mnie mogliby nie istnieć inni producenci mobasków Taaak Czarne PCB to byłoby to. Chociaż ja i tak uwielbiam mobaski GB (WARNING! Wazelina detected! ) Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Wow ot cały paradoks niby nikt nie zwraca uwagi na wygląd i kolorystykę Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Gigabyte nie biore bo mam ich i płyte i karte graficzną i to jest porażka stulecia (chociaż jakiś czas temu już im prawie wybaczyłam ) aczkolwiek jak zmienią system serwisu to może zacznę kupować ich produkty póki co - cieszę się że kupiłam Asusa, kolega 2 dni temu kupił płytkę gigabyte pod socket 1156 - doszła do niego z uszkodzonym gniazdem (brak pinów czy coś takiego), a teraz mu robią problemy z gwarancją i wymianą wmawiając że to on ją uszkodził, prawdopodobnie dostał nie nową płytę a poserwisową... tak dalej gigabyte trzymać, tak dalej.. po co szanowac klienta i dbać o jakość jak można zarzucić dobrym marketingiem i zarobić miliony '-_- ta firma to porażka... pewnie zmienie zdanie jak sie na innych firmach przejade - to wszystko będzie porażką edit: po co może być mi 4 gniazda PCI-E 2x16x 2x8x i USb 3.0 5Gb i SATA-3 6Gb? Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Gigabyte nie prowadzi serwisu bezpośredniego zatem zarzuty iż serwis robi problemy z gwarancją są bezzasadne. W przypadku kiedy serwis stwierdza uszkodzenie mechaniczne np socketu zgodnie z obowiązującymi zasadami może odrzucić dystrybutorowi gwarancję. Jeśli kolega zakupił nową płytę z uszkodzonym socketem, sugeruję kontaktować się ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy, nie sądzisz chyba że Gigabyte sprzedaje płyty z uszkodzonymi socketami. Chętnie wyjaśnię tę sprawę, ponieważ nie wierzę, aby ktokolwiek z naszej firmy wmawiał klientowi iż sam ją uszkodził celowo. Skąd przede wszystkim wiesz, że to wina serwisu - Gigabyte a nie sklepu? Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Gigabyte nie prowadzi serwisu bezpośredniego zatem zarzuty iż serwis robi problemy z gwarancją są bezzasadne. W przypadku kiedy serwis stwierdza uszkodzenie mechaniczne np socketu zgodnie z obowiązującymi zasadami może odrzucić dystrybutorowi gwarancję. Jeśli kolega zakupił nową płytę z uszkodzonym socketem, sugeruję kontaktować się ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy, nie sądzisz chyba że Gigabyte sprzedaje płyty z uszkodzonymi socketami. Chętnie wyjaśnię tę sprawę, ponieważ nie wierzę, aby ktokolwiek z naszej firmy wmawiał klientowi iż sam ją uszkodził celowo. Skąd przede wszystkim wiesz, że to wina serwisu - Gigabyte a nie sklepu? nie wiem nie znam szczegółów - obecnie sprawa wygląda tak że sklep wysłał płytę do gigabyte, ponieważ taka z gigabyte przyszła, a gigabyte twierdzi że to nie możliwe (nie wnikam w sprawy między sklepem, a producentem), kolega dostał płytę zastępczą od sklepu i kwitek, a sprawa ma się wyjaśnić w ciągu 2-3 tygodni nie wiem czy płytę wysłali do serwisu, czy do firmy bezpośrednio czy gdzie, bo tego kumplowi nie powiedzieli... używają uniwersalnego stwierdzenia 'do gigabyte' ale jak do jakiegoś serwisu to kumplowi serdecznie współczuje... chociaż może mu naprawią płytkę za pierwszym razem a nie jak mi - za trzecim na rozwiązanie sprawy czekam z niecierpliwością Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Skoro zaczynasz od słów nie wiem i nie znam szczegółów wypisując kiepskie opinie i teorie na temat Gigabyte...pozostawiam to bez komentarza. Ponownie proszę o kontakt Twojego kolegi. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 A ja mam bardzo pozytywne doświadczenia z produktami Gigabyte. Z czystym sumieniem mogę polecić zarówno płyty (AMD, dla intelowskich nie mam zdania), oraz karty graficzne. Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 @GIGABYTE_PL kolega jest prawnikiem - poradzi sobie w trybie normalnym z tą wpadką, bez bocznych kontaktów (a i zapewne sprawdzi czy system reklamacyjny działa zgodnie z wymogami UE, czym z resztą się ów znajomy zajmuje się na codzień) Osobiście opinie o Gigabyte mam jedną, po tym jak do jednego komputera otrzymałam dwa NOWE podzespoły z poważnymi defektami, w tym kartę graficzną, w której BRAK JEDNEGO Z ELEMENTÓW mógł doprowadzić do uszkodzenia innych podzespołów - na szczęście zauważył to pan w sklepie który składał mi komputer i od razu kartę wymienił (aczkolwiek bez papierkowej roboty się nie obyło) - zbieg okoliczności ? czy norma ? do dziś mnie to zastanawia... i dmuchając na zimne -omijam i ostrzegam, szczególnie po kolejnej wyżej opisanej sytuacji tyle ode mnie, a temat swoją drogą można zamknąć bo płyta kupiona i wsio już jasne Cytuj Link to post Share on other sites
GIGABYTE_PL 62 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Rozumiem...kolega sobie poradzi, aczkolwiek nie wypowiadał się na forum, nie znasz dokładnie sprawy, ale i tak prewencyjnie Twoją misją na forum będzie bezpodstawne psucie komuś opinii. Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 16 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 bezpodstawne ? uważasz że jak się nigdy w życiu nie kupiło sprawnego sprzętu gigabyte (jedynie niesprawne) to nie jest żadna podstawa do psucia opinii ?! tak mi się wydawało że właśnie ta firma ma takie podejście do sprawy... no cóż... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Diana, nie można uogólniać. W przypadku każdego producenta sprzętu jest właściwie to samo. Ja mam np. bardzo złe doświadczenia z Asusem (ale mój kumpel już sobie go bardzo chwali) Czyli jak wszystko w życiu = jak się trafi w tej loterii . pozdrawiam P.S. Starczy, bo offtop się robi Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ja podobnie jak DANNY_79 miałem raczej przykre doświadczenia z Asusem (pracowałem parę lat w serwisie komputerowym), a z kolei ze strony Gigabyte nie miałem jeszcze żadnej przykrej niespodzianki. Obecnie jestem w trakcie modernizacji sprzętu i zamówiłem już płytkę taką jak w temacie (GA-X58A-UD3R). Wcześniej miałem płyty GA-7VAXP-1394 oraz GA-M57SLI-S4 i obie po dziś dzień sprawują się świetnie, więc bardzo cenię sobie tego producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 16 Marca 2010 Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 To komuś kiedyś coś się zepsulo od ASUSA? Niemożliwe (a tak serio - ta firma robi swietne mobo) Ja bym gigabyta nie kupił, styl tych ich tandetnych " malowanek " reklamujących technologie na pudełkach mnie przeraża. Reklamy na portalach też. No i nieciekawe doświadczenia znajomych z ich sprzetem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts