Skocz do zawartości

Problem ze Steamem i Paypal

Recommended Posts

Witajcie.Mam problem z wyżej wymienionym kontem steam i paypalem.Obecnie jest promocja na Wieśka 1 i 2 wersje rozszerzone.Chciałbym je kupić jednak nie mogę dokonać płatności ponieważ cały czas wyskakują jakieś błędy.Doładować konta też nie mogę.Próbowałem również kartą debetową MasterCard i też się nie udało.Gdy biorę kup i rozpoczyna transakcję i przekierowuje mnie na stronę PayPal wszystko ok i gdy już akceptuję obciążenie rachunku wyskakuje komunikat 

Wystąpił nieprzewidziany błąd. Transakcja nie doszła do skutku. Skontaktuj się z pomocą techniczną Steam.

I tak cały czas.Dodam jeszcze że aktualnie mieszkam i pracuję w Szwajcarii.Czy to ma coś wspólnego z tym problemem?Czy da się to jakoś ominąć?Bardzo mi zależy na tych grach.Proszę o pomoc.

Ps.Kasa na koncie jest w razie pytań.

Miałem taki sam problem podczas zakupu CS:GO gdy była promocja. Podobno trzeba mieć zweryfikowane konto na PayPal'u i minimum 120 złotych na nim (PODOBNO). Miałem wszystko co potrzebne a błąd nadal wyskakiwał, więc naprawdę nie wiem co było nie tak. Obecnie pracuje w Holandii, Ty piszesz, że w Szwajcarii, więc może coś nie tak z tym, iż zaznaczamy w okienku wyboru Polska, a jesteś obecnie gdzieś indziej. W każdym razie ogarnij czy masz 120 złotych (PayPal) i najlepiej zweryfikuj je (dostaniesz 2 wpłaty od PayPal'a i trzeba podać dokładne kwoty jakie wpłynęły do Ciebie na konto). Jeśli to nie pomoże to nie mam pojęcia co jest grane  :(

Ja kupowałem przed chwilą inną grę, ale problem był ten sam. Na PayPalu miałem 105 zł. Gra za 90. Komunikat ten sam, jednak rachunek został obciążony i gra została kupiona. Więc @arturo99 sprawdź, bo być może pieniądze z rachunku zostały odciągnięte i grę możesz już pobrać, tak jak u mnie.

sprawdzileś czy nie przekroczyles debetu na koncie, a w ogole czy masz kase na koncie??

Tak mam kasę na koncie jak napisałem w pierwszym poście.Czytaj ze zrozumieniem.

Podobno trzeba mieć zweryfikowane konto na PayPal'u i minimum 120 złotych na nim (PODOBNO)

Tak w momencie zakupu miałem ponad 150 zł na koncie.Konto zostało już zweryfikowane z moim kontem bankowym.

Na PayPalu miałem 105 zł. Gra za 90. Komunikat ten sam, jednak rachunek został obciążony i gra została kupiona

Sprawdzałem i nic z tego.Transakckja nie dochodzi do skutku mimo że jest wszystko dobrze.Kolega mi napisał że jestem w innej strefie czy coś.

Mam jeszcze pytanie czy jeżeli nie mogę doładować portfela przez PayPal to czy będzie to możliwe poprzez WebMoney lub MoneyBookers?Czy tam także transakcja nie będzie dochodziła do skutku?Nie chcę na darmo zakładać tam kont jeśli będzie występował ten sam problem co z PayPalem.

Edytowane przez arturo99