Skocz do zawartości

Grafika pod core 2 duo E7400

Recommended Posts

Na sprzecie z sygnaturki w rozdzialce 1440x900 na maksymalnych ustawieniach mam okolo 30 k/s w Deus Ex Human Revolution i Alan Wake.Wiedzmin 2 na wysokich okolo 25k/s.Wcale ten radeon nie jest taki slaby.

Tak jak koledzy wyzej polecilbym Ci do tego Core 2 duo hd 7770 od gigabyte.Podkrecilbys troche procka i bylo by ok:)

procek jak i caly komp stary+zasilacz no name...a nie, sory nie no name tylko od chyba "gigabajt'a" xD...tak czy inaczej procka nie bede podkrecac a na karte chce wydac mniej niz 500zl ;)

chyba wezme tego hd 6670 bo i tak C2D to do nowych gier sie nie nadaje : /

thz. wam za pomoc

temacik :zamykamy:

seebeek17, hd6670 na ddr5 będzie do tego procesora idealnym spasowaniem, dodatkowo mało pobiera i jest chłodny (przez co możesz przy odrobinie pomysłów nawet pasywa z takiej karty zrobić ;) ) Wydajnościowo masz coś jak 9800gt, dodatkowo z dx11 więc i w większość nawet nowych gier popykasz na low/medium

30 fps to on miał na tym PDC patrząc w podłogę albo w niebo , nawet przy tych 800x600 - miałem AII x2 @3,8 ghz i 30 było ledwo osiągalne, no chyba że w przypadkach, jakie wymieniłem na początku  :rotfl:

niezgodze sie co do proca bo mnie just cause 2 dzialalo w 1280x800 znosnie na pentiumie d820 jak ta gra wyszla;](w polaczeniu z gts250)

niezgodze sie co do proca bo mnie just cause 2 dzialalo w 1280x800 znosnie na pentiumie d820 jak ta gra wyszla;](w polaczeniu z gts250)

gdzie JC2 porównywć do BF3 multi :) - bf3 multiplayer jest jedną z najbardziej obciążających CPU gier - taki just couse 2 to przy niej pikuś ;)

Edytowane przez k0chan

bf3 multiplayer jest jedną z najbardziej obciążających CPU gier
  Oj mylisz się, najbardziej wymagającymi to BF3 do nich nie zależy, na pewno Starcraft2, Shogun, Wiedzmin 2 lub nawet Crysis 3 który bardziej leży na CPU niż BF3, do BF3 wystarczy najsłabsza i5 SB do tego karta graficzna dobra i można grać na ultra, fakt będą większe spadki, ale będzie się dało grać.
Bierz 7750 razem z e7400 powinno ładnie sobie poradzić, a miałem o wiele słabszego c2d (e4500@3Ghz) i karta była ograniczana i czasem dość znacznie na niemal tej samej wydajności karcie (6770).