Salem 363 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Zamknijcie ten temat, proszę... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Czemu? Jarvis może być fajnym pomysłem, a może ktoś inny jeszcze tu wstawi swoje programy Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 @UP Masz rację dlatego przedstawiam mój program połączenie elegancji i prostoty nie robi nic poza ścinaniem pc jak wykupicie wersję gold to odblokowuję się wersja która ścina pc po jego włączeniu http://speedy.sh/7gtzt/cxz.rar 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Czekam aż ktoś wstawi ZIP Bombę Swoją drogą jeden z forumowiczów, notabene mod dwa lata temu, napisał fajny benchmark http://jaspresso.nicksoft.com.pl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Nie wiem dlaczego ale przy wszystkich paczkach wywala mi błędny zip. Cytuj Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ja nie doceniłem bigiego i włączyłem jego program iii... musiałem zrestartować komputer, bo program za szybko zabierał mi aktywne okna, a po około 2 min. miałem 666+ procesów 3 Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Jedna linijka kodu trochę więcej jak ma się włączać przy starcie systemu. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 ok. w końcu zrobiłem. Nowa wersja SuperCalca - 1.1 -usunąłem wersje Free -jest w 100% darmowy -działa na innych kompach Download: http://chomikuj.pl/BionicPsychicalStudio/SuperCalc/SuperCalc,2992025790.rar Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Wtf, konsolowy? Myślałem, że chociaż interfejs zrobiłeś Dlaczego gdy wprowadzi się "nieznaną opcję" to program się zamyka. Tak samo gdy zamiast liczby wprowadzę stringa to program się wywala. gó**o a nie kalkulator Lepszy można napisać w 10minut. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Mistic92 Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Tak to jest, gdy gimbus się zabiera za programowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Niech programuje, ale dla siebie.. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Pokaż kod tego kalkulatora to powiemy ci gdzie są błędy a ty je poprawisz dzięki czemu się nauczysz. Cytuj Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @mich@el: won z tematu i przestan go ******* zasmiecac... Wiem, ze dlugo musiales sie podlizywac modom, i pewnie jak bym napisal mocniejsza wersje ''kurde'' to bym perma dostal, a tb za caly post o takich tresciach tylko go usuneli, ale ogarnij sie. -,^ Powinni zalozyc temat o besztaniu w NL czy tam HP to bys pokazal jaki na prawde jestes mocny, i by sie ludzie z cb troche posmiali. 0.o @Mistic92: thx, ale sobie sproboje sam poradzic, jak by co to napisze. W nastepnej wersji popoprawiam wszystko, a gdy super calc juz bedzie gotowy moze zrobie interface graficzny. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @mich@el: won z tematu i przestan go ******* zasmiecac... http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/06/66ca556c87de9f915aa63541cceb6b28_original.gif Mimo, że mam Cię w ignorowanych, to nie potrafię oprzeć się pokusie i przeczytać posta, bo to zawsze kupa śmiechu 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Omfg, dajcie sobie siana oboje i nie zachowujcie się jak gimbaza. Sebek, poczytaj o try/catch/finally bo to ci pomoze z niewlasciwym typem ktory wprowadzi uzyszkodnik. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @@mICh@eL, nie szarp się. Kolega się stara. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @mich@el: haha...myslisz, ze jak mnie zablokowales to jestes fajny? Zalosny jestes, wiesz. @Mistic92: ok. Ale jak zrobia taki temat, to on bedzie pierwszym ktory tam wyladuje... I thx, poczytam. I 2x thx, bo dales mi fajny pomysl na ufajnienie calca. KONIEC OFF-TOPU. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @@seebeek17, Ty też się ogarnij. Forum to nie miejsce na osobiste wycieczki. Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jak tak na to patrzę to chyba większy pożytek by był jakbyśmy widzieli kod i wytykali błędy. Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) O tym mówiłem ale jak kto woli. Nie ma się co wstydzić błędów bo w końcu na błędach się uczymy i każdy kiedyś zaczynał Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Mistic92 Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 @@Mistic92, no, a dzisiaj przecież istnieje GitHub, żeby takie rzeczy robić. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 KONIEC OFF-TOPU. Uważaj, bo ktoś Cię posłucha Jak się nie podoba to wypad, załóż se bloga na którym będziesz spamował swoim tekstowym kalkulatorkiem (dafuq is that, btw ) haha...myslisz, ze jak mnie zablokowales to jestes fajny? Zalosny jestes, wiesz. Zablokowałem Cię, bo mi jeszcze na PW jakieś wycieczki robiłeś... kto tu jest żałosny? Cytuj Link to post Share on other sites
bigipl 22 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 http://i.imgur.com/kXfy9.gif Zaraz będzie po temacie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kubex52 26 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Yyy... Dawno tu nie byłem i widzę, że dyskusja się tu nieźle rozkręciła... Niekoniecznie na temat... W każdym razie. Jeśli to kogoś interesuje, to właśnie zacząłem prace nad przeglądarką internetową, która nazywa się EQ. Oparta ona jest na silniku Internetu Explorer, które główne zastosowanie będzie miała w połączeniu z J.AR.V.I.S.em, ale to później. Przeglądarka ta jest dopiero projektem, więc że tak to nazwę - jest jeszcze w fazie "debug" Nie mniej jednak posiada już: pasek adresu, okno przeglądarki i pasek postępu ładowania się strony. W wydaniu 1.0 pre-alfa będzie także rozbudowane menu (z funkcjami aktualizacji, opcji, zakładek, gadżetów i czego tylko sobie życzycie), natomiast pełna wersja 1.0 będzie odpowiednio połączona z J.A.R.V.I.S.em Co do samego J.A.R.V.I.S.a to jest on w wersji 0.5.1 pre-alfa nie upublicznionej jeszcze ze względu na niedociągnięcia (w końcu to jest pre-alfa ). Wersja 0.7 będzie połączona/kompatybilna z EQ Szykuję coś w stylu pakietu... Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Kubex52 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Luki91 157 Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) @seebeek17, dobra rada: pierwsze kroki w programowaniu to nie najlepszy moment na publikowanie własnych aplikacji, serio Nie dziw się, że ludzie sobie jaja robią jak wyskakujesz z opłatą 5 zeta za kalkulatorek w konsoli (z tego co zrozumiałem, bałem się odpalić żeby nie wybuchło ). Dobrze, że postawiłeś przed sobą zadanie i starasz się coś konkretnego napisać, ale na twoim miejscu zacząłbym od podstaw. Proponuję ci zajrzeć na tą stronkę i poćwiczyć się z zadaniami tam zamieszczonymi. Dużo więcej się nauczysz http://pl.spoj.com/ Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez Luki91 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts