natsu 1871 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 To się samo wstawia tylko nie każdemu chce się wyłączyć. Wytapane z mojego laptopa za pomocą klawiatury Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) napiszcie mi szczerze za co tak nie lubicie ios-oprocz tego ze uwazacie ze jest drogi - lagi na iOS 7 - może i 7.0.3 to poprawi (choć wątpię), ale to powinno już być od wyjścia iOS 7, a nie od którejśtam łatki... to nie jest pierwszy iOS jaki robią... - cena!!!!!!! dzieki najnowszej aktualizacje 7.0.3 nie uswiadczymy lagow nawet w starych urzadzeniach w tej chwili aktualizuje do 7.0.3 iPad 4gen, jutro mamie 3gen zaktualizuje i porównam iPad3 to nieudany syf. Właśnie takich ludzi jak ty mi żal... i ty masz status Ekspert? żal... serio(!): żal... Tylko że iPad 3 był i jest słaby - ma za mało mocy na taką rozdzielczość. nie wygłupiaj się - na iOS 6 nie widać było różnic w aplikacjach - dopiero po otworzeniu kilku kart. Poza tym 3gen miał lepszy ekran - wiem bo mialem oba - teraz mama ma 3gen a żona 4gen. Edytowane 24 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Właśnie takich ludzi jak ty mi żal... i ty masz status Ekspert? żal... serio(!): żal.... Jeśli to jest pisane na poważnie o puknij sie w głowę i to tak porządnie Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Jeśli to jest pisane na poważnie o puknij sie w głowę i to tak porządnie lumią Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) iPad3 to nieudany syf. I nic tego nie zmieni. Właśnie takich ludzi jak ty mi żal... i ty masz status Ekspert? żal... serio(!): żal... Jeśli to jest pisane na poważnie o puknij sie w głowę i to tak porządnie wybacz, nie zrozumiałeś czegoś? wytłumaczyć? już to robię: co rusz jakiś mod i admin tu wpada na forum dając upomnienia żeby nie spamować bez argumentacji... więc Ekspert który stwierdza coś takiego mógłby chociaż oprzeć się na czymkolwiek... że już nie wspomnę o byciu niestronniczym: iphone - srajfon nie lubię firmy apple Edytowane 24 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 No tak to jest jak się życie na forum ogranicza do łindołs tematów. Akurat bigpun ma tyle sprzętów Apple w domu że wie co mówi. A to, że obce jest Ci pojęcie sarkazmu już pokazałeś. Do tego najeżdżanie na kogoś o kim nie ma się bladego pojęcia bo nigdzie poza temat z telefonami nie wylazisz. Podtrzymuje. Puknij się w łeb. Najlepiej ta lumia jak Sony napisał 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ja czekam na tablety z Bay Trail-T i Haswell'ami - w końcu chcę dostać tablet z "dorosłym" Windows'em, który po "zadokowaniu" zmieni się w sprawnie dzialajacego UltraBook'a. I bedzie działał 10 godzin a nie 4 Z tego co widzialem na targach to Atomy Bay Trail są bardzo szybkie - graficznie na poziomie Nvidii 7800GT czy Ati HD6310 - KOTOR 1 i 2 działał płynnie, a i czasy pracy były długie. A do tego Intel obiecuje, że na będzie działać na nich Windows w wersji 64 Bitowej. 2014 rok będzie bardzo ciekawy. Jeśli ceny nie będą wysokie to Androida i iPad'y może spotkac nie miła niespodzianka kto je kupi ja będzie miał alternatywę w postaci tabletu, który jest normalnym komputerem z normalnym systemem - gramy, po czym dokujemy i mamy pełnoprawny PC. Lub jak połączymy go z kalwiaturą mamy normalny UltraBook. Inna sprawa to, to, że jak by Apple obniżyło ceny, zastosowało normalne łącze USB, i umozliwiło wgrywanie danych bez iTunes - sprzęt widziany jako Dysk Wymienny - to nadal miał bym iPhone, iPod'a i iPada - kupiłem pierwszego iPhone tuz po premierze - i szlag mnie trafił jak chciałem dokupić dodtkowy kabele i zobaczyłem jego cenę - wtedy nie było jeszcze podróbek. Z iPadem czy iPodem było dokładnie tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 To się samo wstawia tylko nie każdemu chce się wyłączyć. Wiem, że samo ale po co? Tyle roboty raz tapnąć? Napisane z klawiatury przy kompie. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 No tak to jest jak się życie na forum ogranicza do łindołs tematów. polecam i android-fony i WP8-fony, tyle że te pierwsze jeśli ktoś wyraźnie pisze, że chce androida... Akurat bigpun ma tyle sprzętów Apple w domu że wie co mówi. czyli jeśli ja mam/miałem iPad2, iPad 3gen, 4gen, iPhone 5 to mało żeby się wypowiadać? pownienem słuchać kogoś kto dla mnie zaistniał tylko dzięki nieuargumentowanej wypowiedzi: "iPad3 to nieudany syf. I nic tego nie zmieni."... Do tego najeżdżanie na kogoś o kim nie ma się bladego pojęcia bo nigdzie poza temat z telefonami nie wylazisz. ano wiem co widzę - a widzę wypowiedź powyższą... Podtrzymuje. Puknij się w łeb. no thx... Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Ekspert nie musi być od wszystkich działów - wypadałoby to podkreślić. Jeśli ktoś nie rozumie ironii czy sarkazmu - trudno. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Puknij się w łeb. Najlepiej ta lumia jak Sony napisał A najlepiej bardzo mocno. dla mnie zaistniał tylko dzięki Zechciej więc czasem wyciągnąć nos z własnego tyłka i poczytać innych. Bo dla większości osób Ty zaistniałeś tylko przez bycie mąciwodą. Nie Tobie oceniać kto powinien a kto nie powinien być ekspertem ani od czego. Fakt że iPad 3 nie jest najlepszą generacją nalpletów z jabłkiem jest niezaprzeczalny. Ja na co dzień używam iPada 2, moja narzeczona iPada 3. Dramatyczny wzrost rozdzielczości nie został wystarczająco podparty wzrostem wydajności sprzętu. Nie jest źle, nie jest dużo wolniej niż w przypadku mojego iPada ale mimo wszystko widać różnicę. Robi się też znacznie cieplejszy niż mój. Pewnie dlatego też właśnie ten model zastąpiono w pierwszej kolejności. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 bzdury piszecie bigpun ma wiecej sprzetu appla niz ci sie wydaje.....ok moze ma i moze chce porownac z moja kolekcja ? piszecie bzdury na temat ipada 3 generacji ze jest za wolny bo nie jest,jest po prostu wolniejszy ciut od 4 (nie mowie o grach bo np w real racig 3 widac wieksza plynnosc-ale mnie gra sie komfortowo) ktos pisac ze watpi w to zeby cos poprawili w ios 7.0.3 to jak sadzisz bananku po co wydaje sie aktualizacje ? zeby cos poprawic i wlasnie miedzy innymi poprawili w plynnosci dzialania. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 piszecie bzdury na temat ipada 3 generacji ze jest za wolny bo nie jest,jest po prostu wolniejszy ciut od 4 nie mowie o grach bo np w real racig 3 widac wieksza plynnosc Czy Ty czytasz to co piszesz? Mówisz że nie jest wolny po czym mówisz że widać różnicę w płynności. Różnica jest i dlatego też nie opłaca się obecnie kupować ipada 3 gen. Czy to oznacza że mam zamiar wymienić ipada 3 którego mam w domu? Nie. Nadal jest to świetny sprzęt jednak nie jest tak dobry jak nowsza odsłona. Z tego samego powodu nie czuję potrzeby wymiany własnego ipada 2. Do tej rozdzielczości jest wystarczająco dobrze skomponowany. moze chce porownac z moja kolekcja Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) i o to chodzi @Biafra1987 - ja sam mam iPad 3gen i 4gen i wiem o czym mowa, tyle że daleko mu do miana "syf" bo wciąż bije na głowę prawie każdego android-tableta wydawanego w tym czasie (że o niedoprawowanych Windows-tabletach nie wspomnę) Tyle z mojej strony - czy to jest "bycie mąciwodą"? wg ciebie tak (choć bardziej wydaje mi się że na tym forum swój broni swojego)... ale spoko - dla mnie jest to tylko uargumentowanie wypowiedzi - czy jest poprawna czy nie. Bo jeśli każdy by tak pisał to tematy w stylu: "Jaki smartfon kupić do 2000zł" wypełnione byłyby wypowiedziami: SGS4 HTC One itp... - tak jak tutaj: http://forum.benchmark.pl/topic/102467-co-wybrac-telefon-sony-m-czy-l/?do=findComment&comment=1154479 Swoją drogą 3gen i 4gen różnią się ekranami - gołym okiem widać różnicę ciepła barwy - w 3gen biały jest biały, z kolei w 4gen biały jest bardziej żółtawy (IMO także mniej ostry). Dla mnie to przewaga 3gen, ale to dla mnie bo każdy może lubić inne ciepło barwy. (gdzieś wyczytałem że Samsung robił ekrany dla 3gen a LG dla 4gen - możliwe, że wynika to z tego - choć nie podaję tej informacji jako pewniaka bo nawet nie pamiętam gdzie tę informację znalazłem) Edytowane 24 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Zgadzam się że "syf" to gruba przesada w określaniu ipada 3. To nadal świetny tablet. Ale w kontekście ipadów nie jest najlepszą odsłoną. I o to też chodziło Bigiemu. Co do ekranów to podobne rewelacje wypływały już przy premierze trójki. Ponoć już wtedy stosowano dwa typy ekranów- jeden faktycznie był bardziej żółty. Trójka mojej narzeczonej też ma ocieplone barwy w porównaniu do dwójki. To jest detal. Retina w iPadzie tak czy siak jest piękna. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Zgadzam się że "syf" to gruba przesada w określaniu ipada 3. To nadal świetny tablet. Ale w kontekście ipadów nie jest najlepszą odsłoną. I o to też chodziło Bigiemu. skoro o to chodziło Twojemu koledze to: "Przepraszam". Z kontekstu inaczej to wynikało. Trójka mojej narzeczonej też ma ocieplone barwy w porównaniu do dwójki. To jest detal. mi się lepiej czytało na 3gen, wymiana na 4gen wynikała z faktu, że nie dawał sobie rady z wieloma kartami w przeglądarce uruchomionymi równocześnie. Retina w iPadzie tak czy siak jest piękna. true to that Edytowane 24 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 poniewaz nie widac roznicy w plynnosci pomiedzy ipadem 3 i 4 chyba ze dla ciebie roznica we wlaczeniu programu ktora wlacza sie 2 sekundy pozniej jest znaczaca........jedynie zauwazylem ze real racing 3 chodzi minimalnie mniej plynniej niz na ipadzie 4 generacji do sedna-system chodzi tak samo jak i wlaczanie programow domyslnych ktore dostaje sie od appla wszystko chodzi plynnie tak samo ale po zmianie na ios 7.0.3 ipad 3 jak i 4 chodzi jeszcze plynniej,to tak samo jak duzo ludzi nie widzi roznicy pomiedzy 60 kl/s w grach a 120 kl/s mimno ze 60 jest ultraplynnie to 120 jest jeszcze plynniej tak samo jest wlasnie pomiedzy ios 7.0.1 a 7.0.3 niby idealnie plynnie a widac poprawe !!!o to mi chodzilo Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 powinienem słuchać kogoś kto dla mnie zaistniał tylko dzięki nieuargumentowanej wypowiedzi: "iPad3 to nieudany syf. I nic tego nie zmieni."... Jeśli ten ktoś ma rację to należy słuchać. I nie zaistniałem tylko dzięki tej wypowiedzi. Skoro miałeś/masz tyle urządzeń o których mówisz to doskonale wiesz, że apple wyskoczyło z ipadem3 o pół roku za wcześnie. Postanowili zmienić datę premier tabletów z wiosny na jesień i mieli dwie drogi: 1. Na szybko nie dopracowane urządzenie 2. Półtora roku przerwy i kolejny lepszy model, a w tym czasie konkurencja robi swoje. Druga sprawa. to co napisał natsu. Mam obecnie kilkanaście urządzeń apple w domu i w pracy (w swojej pracy - moja firma, kupuję co chcę). Zatem mam prawo wypowiadać obiektywnie o tych sprzętach. iPad3 nie jest idealną konstrukcją, co nie zmienia faktu, że bardzo go lubię i miło mi się kojarzy. Kolejny sprawa: Nie lubię firmy Apple. Lubię urządzenia tej firmy. Korzystam z telefonów/tabletów/komputerów cały czas, jednak jestem w opozycji do polityki tej firmy. Np. siadła nam matryca w iMacu, miesiąc po gwarancji. Został wysłany do serwisu. Diagnoza: trzeba wymienić całą matrycę koszt 3600 zł. Pytam: Czy Państwo serwisem czy wymieniaczami? (należało przylutować jedną taśmę). Nie lubię Apple za ceny sprzętu. Od dziś mogę zamówić telefon iPhone5S 64gb na apple store. Oficjalna cena 3900zł. Chore. Na szczęście przedłużam kontrakt na jednym z numerów w t-mobile. Zgadzam się że "syf" to gruba przesada w określaniu ipada 3. To nadal świetny tablet. Ale w kontekście ipadów nie jest najlepszą odsłoną. I o to też chodziło Bigiemu. tak tak tak i tu posypuję łysą głowę popiołem. Wcześniej wytłumaczyłem dlaczego tak napisałem. I to co wspomniał Biafra, kolorystyka ekranów. W domu dzieciaki używają ipada2. mam go 2.5roku. Do dziś to mój ulubiony tablet. Szybki, responsywny, lekki, kolorystyka matrycy idealna. Tylko rozdzielczość syf (oj, znowu ten wyraz:) ok moze ma i moze chce porownac z moja kolekcja ? po co się rozdrabniać na apple, zacznijmy od kiełbasy! (kolejne słowo - żart) Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) BIGPUN zle sie wypowiadasz,w polskim serwisie gdzie oddales imac'a tak cie potraktowali,np w DE nie mialem nigdy przykrej historii z zadnym serwisie (nawet po gwarancji).Tylko u nas w polsce tak sie traktuje klienta mimo ze cena tego samoge produkty,tv,tablet,pralka,perfumy,buty,itp w polsce sa przewaznie sporo drozsze !!!!(wiem bo mieszkam tam) Edytowane 25 Października 2013 przez BULDOGGG Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Ostatnie, pisemne ostrzeżenie. Naucz się pisać w rodzimym języku albo przejdziemy na mniej przyjemną formę instruktażu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Ja się zgadzam z tym co piszesz o iPad3 w ostatnim poście - tyle że nieuargumentowane "syf" to znaczna przesada P.S. Jeśli ten ktoś ma rację to należy słuchać. http://forum.benchmark.pl/topic/102467-co-wybrac-telefon-sony-m-czy-l/?do=findComment&comment=1154479 tak jak tutaj? http://forum.benchmark.pl/topic/95133-smartfon-do-350-zł-z-androidem-lub-wp/#entry1082430 albo tutaj? http://forum.benchmark.pl/topic/94951-który-telefon-wybrać-pomocy/#entry1080737 tutaj? argumentacja się liczy - bez względu na to czy jesteś ekspertem, moderatorem czy biskupem prawosławnym... http://forum.benchmark.pl/topic/79181-argumentacja-czyli-podnosimy-jakość-forum/ Fanbojom i spamerom mówimy stanowcze nie - tylko rzeczowe argumenty, inaczej polecą warny. Nie żartuję! Edytowane 25 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Nie wiem co ma piernik do wiatraka. Odczuwam personalne podjazdy na moją osobę. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) ... Mam pytanie - ostatnio czytałem o Samsung Galaxy Round G910S i zastanawia mnie jego ekran, jak i cena samego smartfona - czy wykonanie takiego ekranu jest w produkcji dużo drożesze od płaskich? i co ciekawsze - co to tak rzeczywiście daje użytkownikowi? Lepszą wytrzymałość, może wygodniejszą obsługę? Mało się o nim jeszcze pisze, a ja jestem ciekaw czy takie rozwiązanie się sprawdzi. P.S. BARTOL48 Edytowane 25 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Miały być luźne rozmowy a wszyło jak zwykle Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 BIGPUN gdzie zamawiasz iphona 5s ?Na apple.store.pl? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts