Igoruss 5141 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Apertech Venator Widzieliście tą obudowę ?? Myślę że w klasie do 200zł zmiażdży konkurencję Ma praktycznie wszystko co trzeba: - zasilacz na dole - poprzecznie montowane dyski - czarne wnętrze (sic!) - bez narzędziowy montaż dysków i napędów - filtry przeciwkurzowe - wysoko umieszczony włącznik i porty USB - możliwość zamontowania do 5 wentylatorów - 28cm miejsca na grafikę - 160mm miejsca na cooler cpu - ciekawy design I co jeszcze do szczęścia potrzeba??? Mi chyba już nic A wszystko za 150zł !!!!! Droższe konstrukcje niech się wstydzą !! Np. seria Elite od CM wypada baaardzo bladooo - Venator miażdży ją praktycznie pod każdym względem! Można powiedzieć że to taki mniejszy i tańszy Gladius Chyba zakupię sobie tą budę bo ma wszystko czego potrzebuje Link do newsa LINK DO SKLEPU Jest też 10zł droższa wersja z podświetlanym wiatrakiem: Apertech Venator Blue Led Nie żebym robił reklamę ale obok tak ciekawej obudowy poprostu nie można przejść obojętnie Cytuj Link to post Share on other sites
Diana Socha 0 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 noo... całkiem całkiem miło że podrzuciłeś - mam następny obiekt do rozważenia Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Dzianks faktycznie ciekawie wygląda Pytanie jakie właściwości ma ta blacha Może będzie grzejnik dodatkowy do domu? Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kurde...jeszcze wyjdzie że jest lepsza od dwa razy droższego Lancoola K58 Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 No to może być hicior. Trzeba polecać tę budę do każdego taniego zestawu. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Prawda, za 150 zł buda wygląda bardzo atrakcyjnie i ma sporo atutów, ale na czymś musieli producenci zaoszczędzić, bo przecież nie ustalili tak niskiej ceny z dobroci serca. Blacha jest pewnie grubości kartki papieru a spasowanie elementów może pozostawiać sporo do życzenia. Niemniej w przedziale budżetowym bardzo ciekawa propozycja. Cytuj Link to post Share on other sites
frog01 6 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 blacha ma 0.6mm... nie ma rewelacji ale za ta cene to jest jak najbardziej ok Cytuj Link to post Share on other sites
nazaropeth 9 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Obudowa zdecydowanie ciekawa, jednak sory, ale 6kg? Konstrukcja nawiązuje do CM690 ale ten z kolei waży 10kg, więc buda będzie miała tendencje do wpadania w wibracje i do tego raczej odpada np. wymiana chłodzenia na procku (np. założenie Karakorum czy innego z twardym zapięciem) bez wyjmowania płyty, bo blacha z tyłu mimo przetłoczeń, po prostu się odkształci. Podsumowując, ciekawie, jednak wykonanie bliższe jest I-box'owi niż CM. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Obudowa zdecydowanie ciekawa, jednak sory, ale 6kg?Elitki też ważą ok 6kg a CM690 to jednak nie ta klasa cenowa/jakościowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Czepiacie się blachy 0,6mm - Gladius też ma taką a jakoś nikt tego nie wypomina Nie należy wymagać takich cudów od obudowy za 150zł !!! Porównywalny CM Elite nie oferuje praktycznie nic w porównaniu do tej obudowy Bardzo chętnie kupiłbym tą obudowę Cytuj Link to post Share on other sites
Lorduś 0 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wszystko fajnie, ale mam obawy, czy Karakorum wejdzie Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 160mm na cooler CPU Wejdzie nawet Mugen II Karakorum ma chyba 155 mm Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 właśnie zastanawiam się czy na 100% wejdzie karakorum bo bym kupił tą obudowę... tylko ten przedni plastik wygląda trochę tandetnie... Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 No i podstawowa rzecz jak dla mnie - brzydal 50zł to nie majątek, można dorzuci do Gladiusa czy za tyle samo mieć Asgard. Sobie bym nie kupił, ale jeżeli komuś się podoba, to jak najbardziej Problem też polega na tym, że jest na razie w jednym sklepie, więc zamawiając zestaw trzeba będzie ją zamawiać osobno, a co za tym idzie ~20zł do ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
HemaN 8 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Karakorum powinien wejść do tej budy bez problemu. Swego czasu zmieściłem TR HR-01 (wysokość 159.5 mm) do CM Elite 330 (189 mm szerokości). Cytuj Link to post Share on other sites
kasek_mdc 0 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 To może mała prośba do redaktorów benchmark'a- może pokusić się o porównanie tej obudowy do np. wymienionej CM Elite 330 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dla zainteresowanych mały teścik z PClaba: http://forum.pclab.pl/index.php?s=2ec27 ... 0&start=20 Ktoś na forum podawał link do niego ale w innym temacie więc postanowiłem tu też zamieścić Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 12 Marca 2010 Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ta obudowa dojechała do mnie dziś rano. Powiem jedno - w porównaniu do mojego starego, wysłużonego Tracera to niebo a ziemia niestey w Angeli nie było wentylatorków Silentium to wziąłem pierwsze z brzegu CoolerMaster'y i do tego kontroler obrotów Scythe Kaze i teraz mam dodatkowy nawiew na nogi w lecie będzie w sam raz Myślę, że obudowę można spokojnie polecać zamiast Elit. Tym bardziej, że już pojawiła się w Prolinie Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Szkoda tylko, że pożałowali ładniejszego frontu, mogli nie szaleć z tą stylistyką i zrobić coś bardziej klasycznego i "bezpiecznego". Wtedy miałaby szanse byś w większej ilości zestawów, tak jak Elite w KT itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Tearius 1 Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 To prawda. przez te kanciaste boki musiałem zdjąć drzwiczki od biurka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts