Skocz do zawartości

Zamiana telefonów

Recommended Posts

Chciałem się wymienić telefonami przez internet bo druga osoba jest z 2 końca Polski i nie mamy możliwości odbioru osobistego. Jak można to NAJBEZPIECZNIEJ zrobić przez internet? Chodzi o wymianę SGS 3 na S2 z dopłatą. Dzięki. Proszę o porady osoby które już tego dokonywały lub wiedzą jak to należy zrobić.

Taka wymiana nie ma sensu, gosc moze cie wystawic do wiatru tak jak mnie gosc wystawil w Poniedzialek. Wyslalem mu telefon do dzis go nie odzyskalem, udaje ze mi wyslal a nie chce podac kodu do sledzenia. Jezeli do poniedzialku nie dostane bede musial odwiedzic policje. A wiec nie polecam.

Edytowane przez Aress

Można zrobić to bezpiecznie - on wystawia aukcję na allegro swój telefon i ty swój. Tyle, że ta osoba która otrzyma jeszcze dopłatę wystawia telefon droższy o kwotę dopłaty.  Czyli jeśli ty dopłacasz wystawiasz swój telefon za 0zł, a on za xxx. Ale nie zapomnij dodać w opisie dokładnego przebiegu.

Edytowane przez -AssassiN-

@up - to nic nie daję, bo jak policja ma sprawdzić, że cos takiego miało miejsce ? Przecież na allegro nie ma możliwości zamiany tylko kupna i takie kombinowanie nic nie daje. Szkoda,że nie ma takiego portalu jak allegro tylko do zamiany.

Ja przez allegro sie zamieniałem. Wystawiłem aukcję normalnie z ceną jaka by mi odpowiadała a w opisie oprócz parametrów stanu, itp dodałem zdanie formą płatności moze być telefon podałem model stan tego na ktory chciałem się wymienic (plus ewentualna kwota doplaty)

Człowiek zakupił na mojej aukcji i wysłał swoj telefon jako wpłatę. Ja go otrzymałem i wysłałem swój

Nie koniecznie, regulamin zabrania zamiany ale nie mówi nic o tym iż jedyna forma płatności to polski nowy złoty. A opis aukcji pozwala na zamianę ale nie nazwaną słowem zamiana ot takie nagięcie regulaminu

Nie widzę lepszego sposobu na zamianę