Gregorius9 2 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Chciałem się wymienić telefonami przez internet bo druga osoba jest z 2 końca Polski i nie mamy możliwości odbioru osobistego. Jak można to NAJBEZPIECZNIEJ zrobić przez internet? Chodzi o wymianę SGS 3 na S2 z dopłatą. Dzięki. Proszę o porady osoby które już tego dokonywały lub wiedzą jak to należy zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Aress 38 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 (edytowane) Taka wymiana nie ma sensu, gosc moze cie wystawic do wiatru tak jak mnie gosc wystawil w Poniedzialek. Wyslalem mu telefon do dzis go nie odzyskalem, udaje ze mi wyslal a nie chce podac kodu do sledzenia. Jezeli do poniedzialku nie dostane bede musial odwiedzic policje. A wiec nie polecam. Edytowane 10 Maja 2013 przez Aress Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 i co im powiesz ? ze wysłałeś komuś telefon ? masz na to jakieś dowody ? przynajmniej jakąś rozmowę mailową (co i tak nie będzie tak naprawdę dowodem jak wiedział co robi) Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 (edytowane) Można zrobić to bezpiecznie - on wystawia aukcję na allegro swój telefon i ty swój. Tyle, że ta osoba która otrzyma jeszcze dopłatę wystawia telefon droższy o kwotę dopłaty. Czyli jeśli ty dopłacasz wystawiasz swój telefon za 0zł, a on za xxx. Ale nie zapomnij dodać w opisie dokładnego przebiegu. Edytowane 11 Maja 2013 przez -AssassiN- Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 @up - to nic nie daję, bo jak policja ma sprawdzić, że cos takiego miało miejsce ? Przecież na allegro nie ma możliwości zamiany tylko kupna i takie kombinowanie nic nie daje. Szkoda,że nie ma takiego portalu jak allegro tylko do zamiany. Cytuj Link to post Share on other sites
Mode88 0 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 A masz s3 czy s2? Bo jak s3 to ja jestem z katowic i chetnie sie zamienie :-) Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Ja przez allegro sie zamieniałem. Wystawiłem aukcję normalnie z ceną jaka by mi odpowiadała a w opisie oprócz parametrów stanu, itp dodałem zdanie formą płatności moze być telefon podałem model stan tego na ktory chciałem się wymienic (plus ewentualna kwota doplaty) Człowiek zakupił na mojej aukcji i wysłał swoj telefon jako wpłatę. Ja go otrzymałem i wysłałem swój Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Naginasz tym trochę regulamin allegro - tego nie ma formach płatnosci akceptowalnych przez portal więc furtka otwarta do robienia "wałków" Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Nie koniecznie, regulamin zabrania zamiany ale nie mówi nic o tym iż jedyna forma płatności to polski nowy złoty. A opis aukcji pozwala na zamianę ale nie nazwaną słowem zamiana ot takie nagięcie regulaminu Nie widzę lepszego sposobu na zamianę Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Jak zamiana, to tylko z ręki do ręki. Jak ktoś wysyła nieznajomej osobie cenną rzecz, niech później nie płacze, że dał się okantować Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts