madoch 31 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) witam, Panie, Panowie jaka to może być czcionka ? http://imageshack.us/photo/my-images/203/cotozaczcionka.jpg/ tekst pisany w języku kaszubskim z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam ps. dlaczego nie mogę wstawiać zdjęć na forum ? (pojawia się tylko jakaś ikona ale sam obraz się nie wyświetla). Edytowane 6 Maja 2013 przez madoch Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wydaje mi się że najprostszy byłby Times New Roman pogrubiony + cień, a obrazki wstawiasz klikając u góry ikonkę grafika i wklejasz adres www. 1 Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 hmmm, no właśnie to chyba nie jest Times New Roman. Próbowałem i nie osiągnąłem takiego efektu. w Każdym bądź razie dzieki, a co do wstawiania zdjęć to robię to jak w tym poradniku: http://forum.benchmark.pl/topic/49511-poradnik-jak-wstawia%C4%87-fotki-na-forum/ ale niestety zdjęcia się nie wyświetlają. Tylko jakaś pseudoikona. Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ta czcionka krojem wygląda mi na zbliżoną do Cooper BlkOul + cień, być może to jakaś pochodna tej czcionki z cieniem od razu w pliku. 1 Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Cooper BlkOul to na pewno nie jest Cooper ma bardzo grube szeryfy i łagodniejsze linie. Spróbuje poszukać jeszcze coś. 1 Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Najprędzej będzie można znaleźć podobną czcionkę w jakichś starych kolekcjach fontów, tego typu czcionki były modne około 20 lat temu, sądząc pod tym jpegu to może nawet nie być czcionka typu ttf tylko bitmapowa. 1 Link to post Share on other sites
madoch 31 Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 dziękuje wszystkim za pomoc. temat do zamknięcia. pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts