Skocz do zawartości

Dyskusja na temat okazji cenowych

Recommended Posts

Moim zdaniem trzeba mieć naprawdę nie za dobrze w głowie żeby kupić cokolwiek od osoby prywatnej (a przecież to zawsze jest jakieś ryzyko, nawet przez allegro) w cenie , która nie jest niższa min o te 10% od ceny sklepowej. Nawet jeżeli jest to sprzęt nowy z nieruszonym pudełkiem. Tracisz między innymi możliwość zwrotu 10 dniowego a różne sytuacje mogą się przytrafić. Tutaj mamy kartę używaną to już w ogóle... pojęcia nie mam poco ktoś to tutaj w ogóle wrzucał, no chyba że to aukcja kolegi.

Od dyskutowania na temat okazji a gdzie tu okazja?No sam przyznaj ze trzeba być naprawdę..... żeby to uznać za okazje, jak w sklepie kupisz po tej cenie. To twoja aukcja ze tak bronisz? Ogólnie polecam osobie, która kupi później poprosić o wystawienie na nią fakturki ale juz z firmy tego Pana a nie z Agito :P

Jakiś nieogarnięty koleś, mógł sprzedać taniej ale już bez papierów... a tak sobie może kłopotu narobić.

Gwarancja od osoby prywatnej buahaha..czyli latanie po sądach. Kolejny kłopot i zobacz o czym ty piszesz, gdzie tu okazja?

Problem mam w tym, że łowienie jeleni to nie na tym forum i aukcja ewidentnie jest kogoś ze znajomków, bo nie uwierzę, że myślący człowiek uznał by to za okazje (nie określiłby tego jako NIE okazji i musiał zasięgnąć opinii na forum bo on sam nie wie..). 

Edytowane przez michaelred

Nie gwarancje tylko rękojmie za wady Art. 556. - 576. kc.

Niestety michaelred ma racje, egzekwowanie swoich praw z tytułu rękojmi kończy się zazwyczaj w sądzie.

Sama karta została wyceniona jak nowa ze sklepu, więc zakup totalnie nietrafiony.

http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/11549091

Edytowane przez FuzzyWuzzy

Tak, ja je kupiłem i mam do odebrania w czwartek

Ech, Morele się stacza coraz bardziej. Przez weekend zamówiłem słuchawki, w pn mail z prośbą, by potwierdzili zamówienie. Zero odpowiedzi. Wczoraj mail od nich z informacją o potwierdzonym zamówieniu i prośbą wpłaty. Natomiast dzisiaj, po zaksięgowaniu wpłaty, mail o anulowanym zamówieniu i pytaniem czy chcę jakieś inne słuchawki w tej cenie...

Ech, Morele się stacza coraz bardziej. Przez weekend zamówiłem słuchawki, w pn mail z prośbą, by potwierdzili zamówienie. Zero odpowiedzi. Wczoraj mail od nich z informacją o potwierdzonym zamówieniu i prośbą wpłaty. Natomiast dzisiaj, po zaksięgowaniu wpłaty, mail o anulowanym zamówieniu i pytaniem czy chcę jakieś inne słuchawki w tej cenie...

Ja dostałem wczoraj maila że przesuneli realizację zamówienia na 10.10 :/

w ciagu tego weekendu jak była obnizka słuchawki zamówiło mnóstwo osób i pewnie dlatego

Dzięki pepis za podesłanie mi tego:

http://olx.pl/oferta/intel-core-i5-4460-3-2-ghz-6mb-CID99-ID7iSQ5.html#77ea215304

w okazjach, kupiłem wszystkie i5 4460 (3 sztuki zostały).

330zł sztuka.

Jak myslicie, czy to jakies fake? Procki uszkodzone? Kradzione? Niesprawne? Mam zamiar nagrać cały przebieg od dostania paczki do ręki do wkładania każdego CPU z osobna do PC kamerą, w razie gdyby były uszkodzone a typ się wykręcał pokaże nagranie policjii. Jak myslicie przejdzie takie cos? Bo cena 330zl za nówke 4460 bez gwarancjii to super okazja.

Mozesz go pytac ile chcesz. Nie odpowiada na zadne e-maile. Tak w ogole to odrazu jak aukcje sie pojawily to zglosilem do allegro... ale wiadomo zlewka a tu patrze ktos to wrzucil do "okazji" :P

Walkow na allegro ostatnio jest duuuzzoo. Poprzejmowali ludziom konta allegro, olx e-maile. Sam sie nacialem na 140 zł :( ale na paru aukcjach cale szczescie nie zdazylem zaplacic a w miedzyczasie zawiesili konto.
Takze komentarze to nie wszystko jak ktos ci sie wbije na konto i powystawia od ciebie.

Edytowane przez michaelred